Şimdi Ara

oyun işlemci seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun içinsizce I3 veya Fx6000 serisinden bir işlemci mi yoksa A8 gibi bir işlemci alıp yanına ek ekran kartı almak mı daha mantıklı ? orta düzey oyunları oynamak için bir kasa toplamak istiyorum Dota2 - fifa 2015 yi kasma yapmadan oynasam yeter bana yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

• a8 işlemciyi boşver içinde gpu var işlemci olarak güçlü değil.fifa 15 için 4 çekirdek işlemci yazmışlar en az ama i3 ne alemde bilmiyorum.fx6300 uygun gibi duruyor ama yanına alacağın ekran kartı da önemli 270x belki 280 taşıması lazım bu işlemcinin.nvidia olsun dersen gtx760 uygun olur ama daha hesaplı kartlar düşünüyorsan a8 a10 gibi apu alma da i3 6300 ne alırsan al.
  • Daha önce topladığım kasa ,

Anakart : M5A78L LE
    İşlemci : Amd Fx6100
    Ram : Gskill DDR3 4Gb 1333 Mhz
    Ekran Kartı : His cooler HD5750
    HDD : sata 2 western 1 tb 32mb

sistemim bu şekilde idi açıkcası tam olarak verim alamıyordum bilgisayardan geç açılma yüksek çözünürlük oynamalarda sorun oluyordu mesela Tief i oynayamamıştım donuyordu sürekli oyun . Ben sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyordum . Şimdi yeni bir kasa toplamak istiyorum diğer kasayı sattım tekrar Fx mi kullansam i3 mü kararsız kaldım sistem tavsiyesi verebilir misiniz ?
  • O sistemle oyun oynayamamanın sebebi ekran kartı. Sadece ekran kartını değiştirerek sorunu çözerdin. İşlemci olarak i3 veya fx6300 tercih edebilirsin ama ekran kartını önceki sistemin gibi düşük tutma. Bu işlemcilere en az r7 260x gibi bir kart almalısın.
  • bana önerebileceğiniz daha uygun fiyatlı ekran kartı var mı ? Kasa için maximum 800 zorlarsam 900 lira harcayabilirim
  • Sıfırdanmı kasa toplayacaksın yoksa yukarda yazdığın parçalardan elinde kalan varmı ona göre yorum yapalım
  • Daha ucuzunu alırsan eski sisteminde yaşadıklarını tekrar yaşarsın. 900 liraya kasa toplamak istiyorsan i3 veya fx6300 den vazgeçmen lazım. İşlemci olarak g3220 alacaksın ekran kartını da r7 250 gdd5 alman lazım.
  • i5-4590 en mantıklı secim bence oyun için
  • Intel i5 4590 işlemci
    Asus h81m-D anakart
    4gb gskill ripjawsx 1600mhz ram
    60gb corsair LS serisi ssd (119tl indirimde)

Sen bu 4lüyü al ilk olarak anakart olarakda msi z97 pc mate - asus h97m-e ikilisinden birini tercih edebilirsin asusdan yanayım... daha sonra ekran kartı alırsın üstündeki onboard kartla fifayı düşük grafik akıcı oynarsın... ssd önemli ikinci el hdd alırsın yanına 500gb diskleri 50 liraya satanlar var bad sector olmasın yeter sata 2 de iş görür :) temeli böyle atalım sonrada bi ekran kartı alırsın HD5830-5770 civarı powerla beraber tamam bu iş sıra sıra yapalım sakin sakin... 5770 7750den güçlü bir kart bende 7750var bu yetiyorsa o hayli hayli yeter diye düşünüyorum :) hala gideri fazla olan bir ekran kartı sağlam fp kartı üretmiş adamlar yıllardır kullandırıyor kendini :)

AMD alternatifi:

Amd fx8320-6300 (bütçeye göre)
    Gigabyte 970a UD3P (Düzgün stabil performans istiyorsan minimum bu)
    4gb gskill ripjawsx 1600mhz (Ramde sıkıntı yok istediğin markayı mhzde al fiyatı uygun olan taslak niyetine yazdım)
    60gb corsair ls serisi ssd
    Mecburen ikinci el hd5670 ayarı bir ekran kartı idarelik gtx550ti falanda olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

Sıfırdanmı kasa toplayacaksın yoksa yukarda yazdığın parçalardan elinde kalan varmı ona göre yorum yapalım

yok komple verdim kasayı sıfırdan toplucam ayrıca ssd hdd ler çıkmış 100 200 gb lık alsam sistemi ona kursam yedeklerim içinde başka hdd kullansam sistem hızında görülür artış olur mu yoksa sata3 64mb lık 1 tb hdd alsam da işimi görür mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Daha ucuzunu alırsan eski sisteminde yaşadıklarını tekrar yaşarsın. 900 liraya kasa toplamak istiyorsan i3 veya fx6300 den vazgeçmen lazım. İşlemci olarak g3220 alacaksın ekran kartını da r7 250 gdd5 alman lazım.

g3220 bildiğimiz çift çekirdek işlemci değil mi beni fx6100 den de geri götürmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Intel i5 4590 işlemci
    Asus h81m-D anakart
    4gb gskill ripjawsx 1600mhz ram
    60gb corsair LS serisi ssd (119tl indirimde)

Sen bu 4lüyü al ilk olarak anakart olarakda msi z97 pc mate - asus h97m-e ikilisinden birini tercih edebilirsin asusdan yanayım... daha sonra ekran kartı alırsın üstündeki onboard kartla fifayı düşük grafik akıcı oynarsın... ssd önemli ikinci el hdd alırsın yanına 500gb diskleri 50 liraya satanlar var bad sector olmasın yeter sata 2 de iş görür :) temeli böyle atalım sonrada bi ekran kartı alırsın HD5830-5770 civarı powerla beraber tamam bu iş sıra sıra yapalım sakin sakin... 5770 7750den güçlü bir kart bende 7750var bu yetiyorsa o hayli hayli yeter diye düşünüyorum :) hala gideri fazla olan bir ekran kartı sağlam fp kartı üretmiş adamlar yıllardır kullandırıyor kendini :)

AMD alternatifi:

Amd fx8320-6300 (bütçeye göre)
    Gigabyte 970a UD3P (Düzgün stabil performans istiyorsan minimum bu)
    4gb gskill ripjawsx 1600mhz (Ramde sıkıntı yok istediğin markayı mhzde al fiyatı uygun olan taslak niyetine yazdım)
    60gb corsair ls serisi ssd
    Mecburen ikinci el hd5670 ayarı bir ekran kartı idarelik gtx550ti falanda olur...

dostum çok teşekkür ederim de birde kasa lazım bana bu parçaları içine takacak oda ortalama 200 lira tutar sistemi değiştirsek i5 525 lira yav fx6300 yapsak ordan artan para ile 250 - 300 liralık bir ekran kartı 150 liralık anakart ram zaten 138 lira o cepte birde ssd harddisk alırız 200 de o olur kasada aldık mı .... hayda yine battım

• http://www.hepsiburada.com/liste/dark-gtx-ssd-ready-atx-performans-kasa-dkchgtx/productDetails.aspx?productId=bd300461&categoryId=1013&SKU=BD300461

Al sana kasa :) sen intel sistem üzerinden ilerle (anakartı msi z97 pcmate işlemciyi intel g3258 ile değiştirip üstüne ekran kartı ekleyebilirsin üzerinde çok rahat oynanabilecek bir sistem fiyatta rahatlama yapılır illa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Ekim 2014; 23:13:18 >
  • O zaman benden bi tavsiye ileriye yönelik olsun aldıktan sonra keyfini çıkarayım dersen intel i5 aşağısını alma amd ye hiç bulaşma birde en az 8gb ram ssd ve gtx650ti boost veya üzeri ekran kartı olsun.bunların altına inersen oyununa göre problem yaşabilirsin (akıcılık vs.) bütçe bunlara müsait değil dersende 2.ele yönel yada biraz daha üzerine katabilecğein zamanı bekle almışken iş görür bişey olsun.

Ssd ile ilgili soruna gelince 15 yıldır neredeyse pc kullanıyorum yüzlerce parça değiştim bu zamana kadar ssd kadar sisteme etki eden hızlandır başka bi parça görmedim

Bu parçalar alınıp sonradan ekran kartıda alınabilir ram forumdan 2.el alırsın diye eklemedim sıfır rame para vermeye gerek yok gerçi ben hiçbir parçanın sıfırına para vermem güç kaynağı hariç oda ayrı bir konu
     oyun işlemci seçimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 15 Ekim 2014; 2:21:32 >

• AMD fx8320
  • Eğer 720p ve lowda çoğu oyunu oynarım diyorsan intel dahili ekran kartıda ii görür. Stok olarak 1.5ghz ile 1.65ghz e çıkarıyorlar ( bende 1.5 şuanda ) eğer böyle birşey alırsan rami 8 yapıp ilerde ( 1 sene sonra falan ) ekran kartı alıp sistemi daha güncel tutabilirsin ) ( bazı h97 anakartlar k'lıymış gibi ekran kartına overclock yapılıyor. )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım ilginiz için çok teşekkür ederim i5 almak daha mantıklı görünüyor az daha bekleyip işlerimi yoluna koydukdan sonra i5 li bir sistem kurayım en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan48

Daha önce topladığım kasa ,

sistemim bu şekilde idi açıkcası tam olarak verim alamıyordum bilgisayardan geç açılma yüksek çözünürlük oynamalarda sorun oluyordu mesela Tief i oynayamamıştım donuyordu sürekli oyun . Ben sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyordum . Şimdi yeni bir kasa toplamak istiyorum diğer kasayı sattım tekrar Fx mi kullansam i3 mü kararsız kaldım sistem tavsiyesi verebilir misiniz ?

Bütçe nedir hocam.Söyleyin size toplayayım hemen.
  • ZALMAN Z3 PLUS kasayııda öneririm incelemelerine bakabilirsin. Gayetde şık duruyor hele beyazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Orijinalden alıntı: hasan48

Daha önce topladığım kasa ,

Bütçe nedir hocam.Söyleyin size toplayayım hemen.

ortalama 800 - 900 lira gibi düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.