Şimdi Ara

Oyun Kasası Topluyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçem 7000 Tl oyun kasası topluıyorum tavsiyede bulunurmusunuz

• Sirf kasa mi yoksa monitor/klaye/mouse/mousepad de almayi planliyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 28 Aralık 2014; 3:05:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay1638

Bütçem 7000 Tl oyun kasası topluıyorum tavsiyede bulunurmusunuz

Buyuk ihtimal intel istiyorsun arkadaslar az sonra gelip yardimci olurlar. Amd sistem onerisi istersen ben burdayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

Sirf kasa mi yoksa monitor/klaye/mouse/mousepad de almayi planliyor musun ?
    Sirf kasa icin kendi secimlerimi yaziyim:

CPU: i7 4790k
    CPU Cooler: Corsair H100i
    MOBO: ASUS Maximus VII Formula Z97
    RAM: Corsair Dominator Platinum 16GB (2x8) DDR3 2400MHz CL10
    GPU: 2x EVGA GTX 970 FTW
    HDD: WD Black 2 TB 7200 RPM
    SSD: Samsung 840 EVO 500GB
    PSU: EVGA SuperNOVA 1000 P2 1000W
    Kasa: Corsair Air540

7000'i biraz geciyor.
  • berkay1638 B kullanıcısına yanıt
    İ7 4790K
    Msi Gaming 5 Z97
    Evga Gtx 980 SC (Amazon)
    Corsair Vengeance 8GB Ram
    240GB SSD + 2TB HDD
    CM Haf 912 Advanced 750W PSU
    Eizo Foris Fg2421 240Hz Oyuncu Monitörü

• Cok bilgim yok sistem konusunda ama ssd yi 840 degil 850 serisi dusunun. Yeni cikti ve 840 serisine gore daha ustun yanlari var ve fiyat olarak cok farki yok.

• Bu arada vatan iade cekim oldugu icim amazondan veya baska yerden alamiyorum parcalar vatanda yoksa alamam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Oyun sistemi topluyorum ..
    14 yıl önce açıldı
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Pc topluyorum yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyuncu pc si değil mi.Yani i5 li bi sistem yapalım bide r9 295x2 koyalım.Ne dersin

• Bencede islemciye fazla oneme gerek yok hatta amd fx8 alalim

• quote:

Bencede islemciye fazla oneme gerek yok hatta amd fx8 alalim
    2 tane zotac gtx 970 amp extreme edition( 970ler arasında en iyisi ) i7 4790k asus z97 pro anakart 8 gb ram 1000 wattpsulu kasa ...

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx970-amp!-extreme-edition-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-kar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkovic -- 28 Aralık 2014; 17:19:19 >

• Boyle bi pc mantikli olmazmi amd dusunuyorum i tel deil

Amd fx8 9590 4.7ghz
    Msi gaming 970
    Sapphire r9 295x2
    4x8gb kingston 1886mhz ram

Bide kaç watt gerek bu sistem icjn

• quote:

Boyle bi pc mantikli olmazmi amd dusunuyorum i tel deil

Amd fx8 9590 4.7ghz
    Msi gaming 970
    Sapphire r9 295x2
    4x8gb kingston 1886mhz ram

Bide kaç watt gerek bu sistem icjn

Oha pardon ama faturayu ödeyemiyebilirsin
    ama performansıda süper olur.

• 7090 tl tutuyor tam bide yaninda kulaklik ve kasada aliyorum :)

• Vatandan almiycam aldigim urun doa kapsamina giriyormus para iadesi yapilcak bilgisayarci arkadasim var onun toptancisinda 4500 tl ye geluyor vatan ÷30 iskonto aliyor

• quote:

Vatandan almiycam aldigim urun doa kapsamina giriyormus para iadesi yapilcak bilgisayarci arkadasim var onun toptancisinda 4500 tl ye geluyor vatan ÷30 iskonto aliyor

Yanliz ona bide sivi sogutma lazim.
    corsair h100i sivi sogutma bak derim.

• Iyi fikir onlara toptanciya gidince bakmak lazim

• Hocam yarı fiyatına toplayacağınız bir PC'ye hersene biner liralık upgrade ler size daha iyi performans getirecektir. Hem de daha güncel bir sisteminiz olur 3 yıl sonra.

• "Fazladan ödeyeceğiniz 1000'lerce YTL kısa süre sonra içinizi sızlatacaktır. Çünkü sizin aldığınız fiyattan çok daha ucuza sizden iyi sistemler olacaktır çevrenizde. Teknoloji böyle birşeydir, çok hızlı değişir, bu yüzden hırsla, "en iyisini, en pahalısını alayım" hastalığına lütfen tutulmayın.

Aşağıdaki grafikleri anlatım amaçlı hazırladım, elbette sistemden sisteme farklılık gösterecektir. Genel durumun görsel simülasyonudur. İlk grafikte 5000tl ye alınıp 5 sene hiç dokunulmayan sistem ve 2500tl ye alınıp 5 sene boyunca 500tl'lik upgrade yapılan sistemin performans karşılaştırması, ikincisinde ise yine bu iki sistemin değer karşılaştırması yer almaktadır.Örnek vermek gerekirse (Grafiklerden de bakabilirsiniz) 2500Ytl'lik sistemle 5000ytl'lik sistem arasında %100 bir performans farkı olma şansı yoktur. Performansı farkı %15-%30 arası olacaktır, bu da 5000tl harcan sistemde paranın sokağa atılması anlamına gelecektir. Oysa bu 2500ytl'yi (örneği 5000 verdiğim için) bankaya koyup, her sene 500tl lik upgrade yaparsanız (ki upgrade yapacağınız parçanın ikinci el satışından bir miktar gelir gelecek ve upgrade bütçesi 600-700Tl'lere çıkacaktır); 5 sene en güncel sistemi kullanma şansınız olacaktır. (Yukarıdaki grafiklerde bunu görsel olarak simule etmeye çalıştım.)

"Ben bir kez en iyisini alıyorum, 5-6 sene kullanıyorum" mantığı hatalıdır. Size zarar ettirir. 2-3 sene sonra aldığınız sistemin ederi yerlerde sürünürken performansıda sizi tatmin etmemeye başlayacaktır. Sonrasında sizi bir dahaki sisteminizi toplayıncaya dek geçecek 2-3 senelik bir işkence dönemi bekler. Oysaki bütçenizi yukarıda anlattığım şekilde (her sene belli miktarda upgrade'ler) kullanırsanız, sürekli güncel bir pc'niz olacak ve değeri çok düşmeyecektir."

Hocam sistem tavsiyeleri üst konusunda mevcut. Oradan grafiklere bakabilirsiniz. ÜSTTEKİ YAZI ALINTIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut Mert Bey -- 28 Aralık 2014; 19:29:50 >

• Umut Mert Bey kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettigin sey her zmn olucak kardesim teknoloji her gun ilerliyor 2 sene sonra alsamda ayni sey olucak

• Yani dogrusunu soylemek gerekirse haklisin ama ben upgradede yaparim bu haliyle suan hatta upgrade yapiyorum diyebilirim eski bilgosayarimi da satiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.