Şimdi Ara

oyun oynarken bilgisayar donması. acil yardım arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper marka masaüstü bilgisayarım var. Ekran kartım ATI Radeon HD 4600 Series. Geçenlerde Hunted indirmiştim oyunu 5-10 dk oynayınca bilgisayar komple donuyordu. Oyundandır cracktendir dedim forumlara baktım bir çözüm bulamadım derken dün bir de bir zamanlar severek oynadığım Dungeon Siege 'in 3. sü çıkmış hemen indirdim ama herhangibir ne bir kasma ne de takılma olmamasına rağmen oyun oynarken 5-10 dk içerisinde bilgisayar tamamen donuyor. Ekran kartımın driverı güncel. hatta daha yeni bir sürücü yayınlandı geçen onu yükledim ama sonuç aynı.
    Fan da bir bozukluk mu var diye sıcaklık değerlerine de baktım oyun oynarken sıcaklık 70-72 ye kadar çıkıyor sonra zaten donuyor.
    Bu arada Knight veya CounterStrike 1.6 oynarken herhangibir sorunla karşılaşmıyorum.

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necroland -- 23 Haziran 2011; 22:18:31 >

• 3. kelimeden sonra okumadım kusura bakma.
  • Sıcaklıktan oluyor bir temizlik yapın.Önce sıcaklık ölçmek için hangi programı kullanıyorsanız onu çık bırakın sonra oyuna girin 7-8 dk oynadıktan sonra alt+tab yapın bakın programa bakın kaç derece ona göre hareket edin.Oyundan çıkıp da bakmayın sıcaklık düşer.
  • temizlik yapmak için bilgisayarı açarsanız garanti dışı kalır servise yollayın en iyisi
  • oyunu pence modda açıp sürekli ısıyı kontrol ettim. o nedenle kapandığı sıcaklık 70-72 derece civarı. bu sıcaklıkdan dolayı kapanma olasılığı var mı yoksa normal sıcaklık değerinde midir 70-72 arası
  • Garantisi varsa hiç uğraşma adamlara durumu anlat eğer donanımsal bir sorun ise onlar halleder ama donanımsal değil ise o zaman en kötü ihtimal format atarsın.
  • servise yollayabilirsiniz.
  • ya donanımsal olduğundan şüpheliyim o yüzden götürmek istemedim servise. orjinal win7 home basic yüklüydü epey öyle kullandık hiç sorun çıkmadı. aslında bilgisayar ablamın o nedenle pek oyun oynanmıyor. win7 yükleyince de kullanıyorduk ama dediğim gibi ekran kartıını yoracak oyun oynamıyorduk. o neden bu sıcaklık değerleri 70-72 derece normal değerler mi bu konu da yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: necroland

ya donanımsal olduğundan şüpheliyim o yüzden götürmek istemedim servise. orjinal win7 home basic yüklüydü epey öyle kullandık hiç sorun çıkmadı. aslında bilgisayar ablamın o nedenle pek oyun oynanmıyor. win7 yükleyince de kullanıyorduk ama dediğim gibi ekran kartıını yoracak oyun oynamıyorduk. o neden bu sıcaklık değerleri 70-72 derece normal değerler mi bu konu da yardımcı olabilir misiniz?

Kartına göre değişir ama 70-72 normal tam yükte 90dan sonrası anormaldir.Tabi oynadığın oyuna görede değişir counterda bu sıcaklığı buluyorsa normal değil ama crysis gibi oyunlarda buluyorsa normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD9F31C06 -- 24 Haziran 2011; 15:57:14 >
  • ilginiz için teşekkürler. sanırım servise götüreceğim. yazılımsal olarak bugün epey uğraştım ama çözüm olmadı.
    sıcaklık da dungeon siege 3 oynarken 70-72 lere kadar çıkıyor. yuso123'ün dediğinden anladığım bu sıcaklıkta bilgisayar donma yapmaz demekki başka bir sorun var.

en iyisi servise götürmek gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.