Şimdi Ara

Oyun oynarken bilgisayar kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ana Kart: Z270-PC-MATE
    PSU: 700 Watt XIGMATEG (8 yıllık, bilgisayarın hiç açılmaması nedeniyle 1 kez tamire gitti)
    CPU: Intel Core i7 - 7700K Cpu 4.20ghz.
    Ram: 16 GB.
    Window 10 pro : Yeni formatlanmış durumda 64 Bit.

Arkadaşlar son bir haftadır (daha önce sorunsuz çalışıyordu), oyun esnasında ekran kartına çok yük bindiği durumlarda PC kapanıyor, aslında tam bir reset olmuyor, güç düşmesi gibi bir durum söz konusu, ekran kapanıyor (oyunun sesleri gelmeye devam ediyor) Fanlar hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor, sanki bilgisayar donmuş gibi bir durumda kalıyor. Ben power tuşuna uzun süre basılı tutarak pc yi kapatmak zorunda kalıyorum. Oyun haricinde FurMark ile ekran kartını bir kaç defa test ettim 5 defa 5 dakikalık testlerden 2 sinde kapandı (5/2).

Ekran kartımın ısısı (48-55) (GPU-Z ile ölçüldü) arası değişiyor.
    CPU max %30 kullanımda ısı normal düzeyde yükselmiyor.

Ekran kartına yük binmediğinde bilgisayarda hiç bir sıkıntı yaşanmıyor, ekran kartını strese sokmayan oyunlarda da sorun yaşatmıyor mesela GTA V ratah bir şekilde oynuyorum kapanma sıkıntısı yaşatmıyor.

Sorun hakkında tecrübesi, bilgisi veya önerisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Ben sorunun Güç kaynağından olabileceğinden kuşkulandım, bu veriler doğrultusunda sizce ne olabilir?

Şimdiden Teşekkür ederim.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/68991/c230834a-25d5-4b20-9710-f8011a9343f7.gif [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geppetto -- 17 Mayıs 2018; 3:8:29 >

• Sorunun ekran kartındada olabilir hocam farklı bir ekran kartı ile dene olmazsa %99 psudan. Ya psuyu değiştirip dene yada ekran kartını değiştirip dene...
  • 650 W bir güç kaynağıyla deneme yaptım, aynı sorun devam ediyor, sorun ekran kartı sanırım. Garantiye gönderip bekleyeceğim mecbur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.