Şimdi Ara

Oyun oynarken en fazla kaç derece olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynarken dizüstü bilgisayarların en fazla kaç derece olması gerekir. İşlemci ve Ekran kartı sıcaklığı. Fan ayarı otomatik olarak oyun oynarsam pc 85 dereceleri görüyor. Fanı %60 veya %70 turbo ayara alırsam 70 derecelere iniyor. Otomatik ayarda bir tek Wolfenstein The Old Blood oynarken bilgisayar daha az ısınıyor.

90-95 derecelerin üstüne çıkmadığı süre sıkıntı yoksa oyunlar sırasında fana ayar yapmak yerine otomatik fanda bırakacağım.

• Fan üzerinde ayar nasıl yapıyorsun onu anlamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın modelini yazmayı unutmuşum. Asus ROG var ve onlarda fan ayarı yapılabiliyor. Turbo Fan özelliği olduğu için. Asus'un kendi Gaming Center diye bir uygulaması var ve bilgisayar onla kurulu geliyor. Hatta bilgisayarın klavyesinde Delete Insert ile Pause Break tuşlarının arasında ROG logolu tuş var. O tuşa basınca uygulama direk açılıyor.

Oyun oynarken en fazla kaç derece olmalı Oyun oynarken en fazla kaç derece olmalı

1. Görüntüde beyaz içinde aldığım yere tıklarsan Fan Boost ekranı çıkıyor. 2. Görüntüde beyaz içine aldığım çubuğu sağ tarafa doğru çekmeye başlarsan fan hızı değişiyor. İstersen %100 kadar istediğin değerde ayar yapılabiliyor. Oyununa göre ben bazen %50 bazen %70 yapıyorum. Tabi öyle yapınca fan sesli çalışıyor ama oyun oynadığın için 5-10 dakika geçtikten sonra fan sesi rahatsız etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 9 Ekim 2017; 11:33:41 >

• Süpermiş gerçekten :) bende de X550VxiX var bütçem elverseydi rog alacaktım ben de :) . Bu arada oyun oynarken 90 ın üstüne çıkmadığı sürece sıkıntı yok . Özellikle 95 dereceler felan tehlikeli sıcaklıklar.

• American Psycho kullanıcısına yanıt
    Ben 2 senedir aslında bilgisayar değiştirecektim. Önceki bilgisayarım masaüstü idi. Sürekli sorun çıkarmaya başladı son 2.5 senedir. Bu süre zarfında da para biriktirdim ve o şekilde aldım. Aslında bu sıralar alma niyetimde yoktu ama masaüstü emektarın ekran kartı 2. sefer ve bu defa kalıcı şekilde arıza yapınca mecbur planlanandan önce yeni bir pc almak zorunda kaldık. İnsanlar diyebilir bu kadar masraf yapacağına masaüstü bilgisayarına kart alsaydın ama hem o pc 9 yıllıktı hemde eski olduğu için uyumlu kart bulsan bile darboğaz sorunu yaşanabilirdi. Yani çalışırken işlemci eski olduğu için sıkıntı olabilirdi. O sebeple 9 yıllık PC kalkıp 250-300 TL masraf yapmanın anlamı yoktu.
  • Hocam intel 105 dereceye kadar normal kabul ediyor. Zaten tehlikeli sicakliga gelirse bilgisayar kendini kapatir. Ayrica otomatik fani minumum enerji ile yeterli serinlikte tutmak uzerine ayarlamislardir diye düşünüyorum.

• Bence 80 85 bile tehlikeli uzun vade de

bu konuda titiz oldugumdan fan son devirde ve sogutucu hep acik oynarim oyunlari

su siralar islemci 70 ekran karti 60 65 takiliyor

Fan sesi rahatsiz etmiyorsa oyunlarda son devir kullanmanizi oneririm

• Ben son devir değil oyununa göre %50 bazen %70 yapıyorum o vakit ortalama 65 iniyor.İşin ilginç tarafı bir tane oyunda fan ayarı hiç yapmadan bu değerleri görüyorum. Wolfenstein The Old Blood oynarken fan otomatik modda çalışırken 60-65 derecenin üzerine neredeyse hiç çıkmadı. Başka oyunlarda otomatik olursa 80-85 dereceleri görüyor. Bu oyunda ise o değerleri görmedi. Bu arada tek fan var pc de.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Sanirim o oyun fazla yuk bindirmiyor sisteme o yuzden isinmaya bilir

• Fazla yük bindirmeme sebebi tahminen iyi adapte edilmiş bilgisayar donanımlarına ondan diye düşünüyorum. Grafik anlamında daha eski oyunlar oynadım onlar bu oyundan daha fazla ısıtıyor.
  • Bende emektar bir hp var 100'ü buluyor oyun oynarken arada bir kapanıyor ısıdan onun dışında bir sıkıntı olmadı 7 senedir :)
  • MSI Gaming Notebook kullanıyorum. Bende fan hızlarını ayarlayabiliyorum fakat otomatikte bırakmak daha mantıklı geliyor.Pubg ultrada falan oynuyorum genelde 80 Derece civarında takılıyor. 80 derecede sıkıntı yaratacak bir sıcaklık değil. 95 Derece civarı veya üstüne çıkarsa dert edebilirsin.Yoksa otomatikte bırakmanı tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.