Şimdi Ara

OYUN OYNARKEN PSP DONUYOR VE YENİDEN BAŞLIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır formu büyük bir ilgi ile takip ediyor ve sizlerin tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum. Geçen günlerde başıma gelen bir olayı paylaşmak ve aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlara ulaşmak, çözümlerini bizlerede aktarmasını istedim.

Geçen gün PSP'mde NBA 2008 oynuyorum. Maç bitti ve artık ana menüye dönmem gerekiyor. X' ye basarsanız menüye dönersiniz diyor. Ben de bastığım taktirde makina donuyor ve bir süre sonra kapanıyor. Fark ettim ki bu olay Need For Speed' de başıma geldi. Aynı mantık. Oyunu bitiriyorum ve ana menüye döneceğim birden makina dondu ve kapandı.

Sonradan fark ettim ki makina ile çok fazla oynadığım zaman oluyor. Biraz saçma ama bana öyle geldi. Bir de dikkatimi çeken bir olay her oyunda bu sorun yaşamıyorum. Mesela GOW' u bitirdim ve hiç sorunsuz. Euro 2008 oynuyorum sorun yok. F1' i oynuyorum sorun yok. Tenis' i oynuyorum yine sorun yok.

Ben bu işi anlamadım. Tecrübeli ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilirsem çok sevineceğim.

Bu sorun donanımsal mıdır ? Yoksa oyunla mı alakalıdır ?

:(

• eğer tüm oyunlarda olmuyorsa bu sorun oyunla alakalıdır internetten almadıysan aldığın yere bi danış derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sangre -- 30 Haziran 2008; 10:25:19 >
  • Yok tüm oyunlarda olmuyor. Herkesin gildiği ve yakından tanıdığı bir yerden aldım. Yani referansları çok kuvvetli :)

Söylemiş olduğun şey aklıma geldi ve aradım. Bana oyunla alakalı olabilir dediler. Bazı oyunlarda böyle sorunlar çıkabiliyormuş. Bu durumda oyunu silip tekrar yüklersen belki sorun gider dediler. Ama yine gitmedi :(
  • Valla tam bilmiyorum ama aklıma 2 seçenek geliyor şu anda.

1.Iso/cso olarak indirdiysen dosyada bir problem vardır.Başka bir yerden tekrar indir.Ben gow oynarken mesela takılma oldu.Bir yerden iso sunu buldum attım psp ye 3 saatte bitti oyun.Sorun yaşamadım hiç.

2.Memory card'ın çakma ise bu gibi sorunlarla karşılaşman normaldir.Çakma kartlar bir süre sonra aleti bozarmış diye duydum
  • söylediklerini bende duymuştum. Oyunlar iso formatında... Yani dosyalarda bir sorun olabilir...
    Ayrıca hafıza kartımı ve PSP mi khalkedon' dan aldım. Oradakiler orjinal değil ama sorunluda değil. Yani herkes memnun. Bir sorunla karşılaşan olmamış. İşte bende kide şans. Bütün oyunlarda olsa diycem ki ya makinada yada hafızada sorun var. Ancak bütün oyunlarda olmuyor :(

Gow' da da sen yaşamışsın. Tekrardan indirdiğinde bir sorun yaşamamışsın. Galiba bende senin gibi yapmalıyım. Yani tekrardan yüklesem iyi olacak.

Tek korkum bu durumun makinaya zarar vermesi :(
  • Başka bir forumda benle tam aynı yerde takılan 2 üye daha vardı.Takıldığımız yer charon la ilk karşılaşıp ne olursa olsun yenildiğimiz bölümdü.Abim psp konusunda çok ustadır.Ve elektronik uzmanı bir arkadaşı var.İkiside ne olursa olsun sahte kart alma demişti.Elektronik uzmanı olanın bir elektronik dükkanı var.Ordan çoğu müşteriside sahte kart alıp 2 ay sonra bozuldu bu makina demiş.Ama orjinal alıp bozuldu diyen hiç olmamış.Diğerleride orjinal almış.Sorunlar çözülmüş.Masalda burda bitmiş.Onlar ermiş muradına biz çıkalım üst kata.
  • banada oluyo makina çok ısındığından memory cardla fln alakası yok
  • Ben makinayı şarjdan çıkarıyorum.Biraz oynuyorum 15 dk ara verip şarjı bitene kadar uğraşıyorum aletle.Seninki gibi bir sorun çıkmadı bende.Benimde makinam çok ısınıyor ama hiç bir sorun yok.
  • Ya abin mutlaka teknik detayını biliyordur. Ancak düz mantıkla düşünürsem o zaman sahte olan herşey her makinaya zarar verebilir. Cep telefono, kamera, mp3 player...vs

Hafıza kartının makinaya zarar vereceği konusunda bilgim gerçekten yok. Sadece düz mantık kurdum. Bildiğim kadarı ile hafıza kartları oyununda takılmalara neden oluyor. Makinayı donduruyor ? Ama tekrardan düz mantıkla düşünürsem. Bu hafıza kartları tüm oyunlarda bu sorunu yaşatması lazım değil mi ? Yani neden sadece NBA ve Need For ? Gow, Ace For, Tenis... vs oyunlar değil ?

Bir ara aklıma makinanın ısınmasıda geldi. Ancak sonradan düşündüm GOW' u bitiricem diye çok kastım. Onda da olmalıydı. Yani donmalıydı. Ama onda da donmadı. Bir o kadar ısınmasına rağmen...

Bence sorun oynadığımız oyunlarda arkadaşlar. Yani oyunların dosyalarında bir bozukluk var. Zaten toplamda 2 seçenek var. Ya oyun, ya cihaz, yada hafıza kartı... :(

Gerçekten sinir bozucu...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.