Şimdi Ara

Oyun PC si yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimdeki mevcut bilgisayara ekran kartı alarak oyun oynamak istiyorum.
    Mevcut sistemimle bu mümkünmüdür ? Mümkünse hangi ekran kartını almalıyım ?
    oynamak istediğim oyunlar Battlefield 4,ghosts vs.

Mevcut sistem ;

İşlemci ; intel G3430

Anakart ; Gigabyte H81M-HD3

Ram : 2x 2GB DDR3 Kingston hyperx CL9 1600mhz

HDD ; Team SSD Sata III 60GB + Seagate 1TB NCQ 32mb

Kasa : DARK optimus 450 Watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 27 Eylül 2014; 16:48:59 >

• Konsol-Games K kullanıcısına yanıt
    Bütçen nedir?

Monitörün vga girişmi dvi mi?

Kasanın yankapağını açıp sol üst veya altta kutu gibi bişey olur adı psudur. Onun üstünde 12 V 5 V 450W gibi sayılar yazar orayı telefonla çek konuya ekle benide alıntıla göre sana uygun tavsiye veririz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Bütçen nedir?

Monitörün vga girişmi dvi mi?

Kasanın yankapağını açıp sol üst veya altta kutu gibi bişey olur adı psudur. Onun üstünde 12 V 5 V 450W gibi sayılar yazar orayı telefonla çek konuya ekle benide alıntıla göre sana uygun tavsiye veririz.

Bütçe sadece ekran kartı için 300-400 tl

Monitör LG 27" DVI D - HDMI - VGA var

power supply de 2 adet 6 pin VGA güç bağlantısı var

Oyun PC si yardım ?

Oyun PC si yardım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 27 Eylül 2014; 16:56:30 >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Netten kasanin psu sunu buldum. Buyrun
     Oyun PC si yardım ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

İkiside ortalama aynı güçteler hocam bazı oyunlarda nvidia bazı oyunlarda amd öne geçer. R7 260x 110 W civarı güç harcar gtx750 55-60 W civarı harcar seçim snn.

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

İkiside ortalama aynı güçteler hocam bazı oyunlarda nvidia bazı oyunlarda amd öne geçer. R7 260x 110 W civarı güç harcar gtx750 55-60 W civarı harcar seçim snn.

Teşekkür ederim.Bu kartlarla BTF4,ghosts,watch dogs gibi oyunları hangi çözünürlükte ve kaç FPS oynayabilirim ? Birde nvidia chipsetli ekran kartları intel işlemciler ile daha uyumlu diye bir şey duydum doğrumudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 27 Eylül 2014; 17:16:28 >

Monitör çözünürlüğünüz nedir?
    Edit: Nvidia intel uyumu faso fisodur öle birşey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 27 Eylül 2014; 17:17:14 >
  • quote:

Monitör çözünürlüğünüz nedir?
    Edit: Nvidia intel uyumu faso fisodur öle birşey yoktur.

1080p

High civarı 30-40 fps oynatıo sanırsam r7 260x çoğu oyunda daha iyi gibi alttaki linkte 10 tane oyunla testleri var bakabilirsiniz.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_OC/7.html

Edit: Ama o testte kullanılan işlemciler 4 çekirdek sizinki 2 çekirdek gene o kadar performans alamazsınız ama medium-high arası oynamanız lasım genede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 27 Eylül 2014; 17:27:13 >

• quote:

High civarı 30-40 fps oynatıo sanırsam r7 260x çoğu oyunda daha iyi gibi alttaki linkte 10 tane oyunla testleri var bakabilirsiniz.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_OC/7.html

Edit: Ama o testte kullanılan işlemciler 4 çekirdek sizinki 2 çekirdek gene o kadar performans alamazsınız ama medium-high arası oynamanız lasım genede

az bir fark verip ASUS R7 265-DC2-2GD5 alsam daha iyi olmaz mı ?

Hocam işlemcinin besleyip besleyemeceğinden emin değilim ondan belki r7 260x bile biras fazla gelebilir.
  • quote:

Hocam işlemcinin besleyip besleyemeceğinden emin değilim ondan belki r7 260x bile biras fazla gelebilir.

anladım.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

anladım.teşekkürler

Alıntıları Göster
    İşlemci iş görür, ekran kartını alabildiğinin en iyisini al. oyunların %90' ı fazla çekirdek kullanmadığı için büyük fark olmuyor. Örn: BF3- BF4 hep aynı fps verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

İşlemci iş görür, ekran kartını alabildiğinin en iyisini al. oyunların %90' ı fazla çekirdek kullanmadığı için büyük fark olmuyor. Örn: BF3- BF4 hep aynı fps verir.

quote:

peki birde bu anakartlı sistem var elimde

http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4N68TM_V2/specifications/

şu an Athlon II X260 işlemci var üzerinde,buna AMD FX X6 6300 işlemci takılabilir mi ? takılırsa bu sisteme birde R7 265 ekran kartı alıp kullanayı diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 27 Eylül 2014; 20:44:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

quote:

peki birde bu anakartlı sistem var elimde

http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4N68TM_V2/specifications/

şu an Athlon II X260 işlemci var üzerinde,buna AMD FX X6 6300 işlemci takılabilir mi ? takılırsa bu sisteme birde R7 265 ekran kartı alıp kullanayı diyorum

Alıntıları Göster
    1- takamazsın
    2- x2 ler çok eski, güncel oyunlarda iş görmez,

150 tl civarına işlemci(intel G) 400 lira civarında ekran kartı mantıklı olur (amd)

H81 anakart alırken MSI olmasına dikkat et, diğerlerinin bir çoğu tam katı kapasitör değil, daha pahalı da olsa.
    asrock vs uyduruk markaların Z çipsetli anakartlarını ucuz sanıp alma sakın, OC ve ayar menüleri yok. oc olmadıktan sonra Z olsa ne fayda..

ekran kartını ikinci elden 4850 (2 gb) ve GTX 660 olarak da alabilirsin. Fiyatları fena değil.

• quote:

1- takamazsın

150 tl civarına işlemci(intel G) 400 lira civarında ekran kartı mantıklı olur (amd)

H81 anakart alırken MSI olmasına dikkat et, diğerlerinin bir çoğu tam katı kapasitör değil, daha pahalı da olsa.
    asrock vs uyduruk markaların Z çipsetli anakartlarını ucuz sanıp alma sakın, OC ve ayar menüleri yok. oc olmadıktan sonra Z olsa ne fayda..

ekran kartını ikinci elden 4850 (2 gb) ve GTX 660 olarak da alabilirsin. Fiyatları fena değil.

Alıntıları Göster
    r7 265 çalışır ondan al

• quote:

quote:

1- takamazsın

benim anakart gigabyte GA-H81M-HD3

özelliklerinde ;

1 x PCI Express x16 slot, running at x16
    1 x PCI Express x1 slot
    (The PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)

yazıyor.Bu durumda R7 265 yada 270 alsak express 3.0 olduğundan çalışmaz mı ? yada ilk mesajdaki sistemime en uygun ekran kartı ne almalıyım ?

tüm amd sistemler pci-exp 2.0 destekler pci-exp 3.0 olması bir şey değiştirmez çalıştırır.
  • quote:

Asus R7 265 Direct CUII aldım bugün geldi taktım,ama henüz oyun indirip test edemedim,ilerde İ5 işlemci ve ram takviyesi yapacağım

Güncel windows puanları
     Oyun PC si yardım ?

Oyun PC si yardım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 1 Ekim 2014; 17:20:13 >

Hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.