Şimdi Ara

Oyun Sunucusu İçin Gerekli Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğrenmek istediğim Shaiya adlı oyunun pvp serverini evimde sunucu kurup açmak.

Bununla ilgili çok konu var ama bir çok konuda gereksiz post kasılmış durumda.

Maddi açıdan hiç bir sıkıntı yok. Ne yapılması gerektiği hakkında bilgi istiyorum sadece.

*Konuyu yanlış yere açmış olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGENCx -- 2 Aralık 2015; 11:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xGENCx

Öğrenmek istediğim Shaiya adlı oyunun pvp serverini evimde sunucu kurup açmak.

Bununla ilgili çok konu var ama bir çok konuda gereksiz post kasılmış durumda.

Maddi açıdan hiç bir sıkıntı yok. Ne yapılması gerektiği hakkında bilgi istiyorum sadece.

*Konuyu yanlış yere açmış olabilirim.

Merhaba;
    Öncelikle oyun sever olarak size tavsiyem sunucu barındıracaksanız cüzdanınızın kabarık olması gerektiğini bildirmem gerek. Üç ayrı dalda size bu olayı anlatıcam.
    1. Donanım (Sunucu ve ekipmanları)
    Oynayacağınız oyun hakkında bilgim yok ama mutlaka iyi donanım isteyeceğinden eminim. Donanımın iyi olması kadar stabil, güvenli ve desteği olan parçalar olduğundan emin olmalısınız. IBM, HP, Dell marka sunucular tarafından birçok konuda destek alırsınız. Sadece sunucuda değil, doğru soğutma ortamı, nem oranı, yedekleme ortamı, güvenlik duvarları, ddos koruması gibi olaylar için
    Fiyat 2000-3000$
    2.Yazılım
    Oyun bedava olabilir veya paralı olsa bile sunucu yazılımları bedava olabilir. Ama işletim sistemi paralı olabilir (windows, suse, redhat kullanmanız gerekiyorsa). Elbette bedava işletim sistemleri bulunuyor.
    Fiyat 0-2000$
    3.İnternet
    Lagsız sunucu candır felsefesi herzaman olacak. O yüzden internet sunucunuzun can kaynağıdır. Normal eve gelen internettense kurumsal olarak almanız gerek, static IP hatta domain bile gerekebilir. Ağ alt yapınızı ipv6'ya göre de hazırlamanız gerekbilir. DDOS koruması bile almanız gerekicektir.
    Fiyat 150-500$

En ihtimalle 5500$ (kdv dahil değil) çıkartmanız gerekbilir. Aksi taktirde performans konusunda sıkıntı yaşıyabilirsiniz. Sorularınız olursa mail atabilirsiniz.

İyi Günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Server gerek kardeş. Ya da sen server sistem topla. Tabi Intel Xeon işlemcili olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoolyCrap

Server gerek kardeş. Ya da sen server sistem topla. Tabi Intel Xeon işlemcili olacak.

Merhaba HollCrap;
    İnsanlara sadece "Sunucuyu" intel xeon topla gerisine gerek yok demeniz çok yan lış. Yanlış anlamayın ama kaç tane sunucu kurdunuz? En azından ben 4 tane vps ile kurdum ve acı tecrübelerede sahibim. Bu yönlendirmeniz çok yanlış. (Lütfen google'dan server administrator ve network security konularına bakın)
    İyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.