Şimdi Ara

oyun ve film izleme için 20'' 22''monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• sağolun arkadaslar fikri olab birsey yazar dı en azzından :(
  • Slm

Samsung 2322Bw ler bence çok güzel.
  • LG nin son modeli çok iii 22" olan.
  • hocam bu konuda bende kararsızım bende bi topic açtım aama arkadaşlar pek yardım sever kimse bişey yazmamış. neyse bende bi kullanıcı olarak yaklaşık bir haftadan bu yana araştırma yapıyorum en sonunda 223bw almaya karar verdim şu anda vatan bilgisayarda kampanya fiyatı 477 liraye geliyo.normal fiyatı hepsiburada da bile 555 lira oda indirimli.21.6 inch olması görüntünün daha güzel olmasına sebep oluyomuş çoğu yabancı siteye ve donanımhaberdeki incelemelerime göre bu yorumu yapıyorum. ekran küçük olmasına rağmen çözünürlük diğer 22'' lerle aynı yani 1680x1050. 5 ms film için çok güzel yalnız oyun için 2ms monitörler tercih edin diyo ustaların yorumu böyle.çok oyun oynarım diyosanız 2ms ama ben daha çok film izlerim başka şeylerle ilgilenirim diyosanız 223bw size göre bi monitör. ayrıca dediğiniz fiyatta digi monitör bulmak zor bu monitör hem digital hemde hdcp desteğide var. her açıdan güzel en önemlisi fiyat şu an vatanda çok güzel. tercih size kalmış. umarım bi faydam olmuştur. yardımcı olması için bi kaçta resim koydum. 226 bw ile karşılaştırması. resimdende göreceğin gibi 21.6 olması anlaşılmıyo bile.
    not: resimler alıntıdır.

• buda başka bir resim.

• quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

hocam bu konuda bende kararsızım bende bi topic açtım aama arkadaşlar pek yardım sever kimse bişey yazmamış. neyse bende bi kullanıcı olarak yaklaşık bir haftadan bu yana araştırma yapıyorum en sonunda 223bw almaya karar verdim şu anda vatan bilgisayarda kampanya fiyatı 477 liraye geliyo.normal fiyatı hepsiburada da bile 555 lira oda indirimli.21.6 inch olması görüntünün daha güzel olmasına sebep oluyomuş çoğu yabancı siteye ve donanımhaberdeki incelemelerime göre bu yorumu yapıyorum. ekran küçük olmasına rağmen çözünürlük diğer 22'' lerle aynı yani 1680x1050. 5 ms film için çok güzel yalnız oyun için 2ms monitörler tercih edin diyo ustaların yorumu böyle.çok oyun oynarım diyosanız 2ms ama ben daha çok film izlerim başka şeylerle ilgilenirim diyosanız 223bw size göre bi monitör. ayrıca dediğiniz fiyatta digi monitör bulmak zor bu monitör hem digital hemde hdcp desteğide var. her açıdan güzel en önemlisi fiyat şu an vatanda çok güzel. tercih size kalmış. umarım bi faydam olmuştur. yardımcı olması için bi kaçta resim koydum. 226 bw ile karşılaştırması. resimdende göreceğin gibi 21.6 olması anlaşılmıyo bile.

ikiside 226bw değil mi benimki sağdaki.Sağ tarafta çerçevede energy star logom var ordada var.solda syncmaster 226bw yazım parlak değil ordada diğerine göre parlak değil.Benimki 21.6 inç mi acaba?

bu resimleri nerden buldun acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

hocam bu konuda bende kararsızım bende bi topic açtım aama arkadaşlar pek yardım sever kimse bişey yazmamış. neyse bende bi kullanıcı olarak yaklaşık bir haftadan bu yana araştırma yapıyorum en sonunda 223bw almaya karar verdim şu anda vatan bilgisayarda kampanya fiyatı 477 liraye geliyo.normal fiyatı hepsiburada da bile 555 lira oda indirimli.21.6 inch olması görüntünün daha güzel olmasına sebep oluyomuş çoğu yabancı siteye ve donanımhaberdeki incelemelerime göre bu yorumu yapıyorum. ekran küçük olmasına rağmen çözünürlük diğer 22'' lerle aynı yani 1680x1050. 5 ms film için çok güzel yalnız oyun için 2ms monitörler tercih edin diyo ustaların yorumu böyle.çok oyun oynarım diyosanız 2ms ama ben daha çok film izlerim başka şeylerle ilgilenirim diyosanız 223bw size göre bi monitör. ayrıca dediğiniz fiyatta digi monitör bulmak zor bu monitör hem digital hemde hdcp desteğide var. her açıdan güzel en önemlisi fiyat şu an vatanda çok güzel. tercih size kalmış. umarım bi faydam olmuştur. yardımcı olması için bi kaçta resim koydum. 226 bw ile karşılaştırması. resimdende göreceğin gibi 21.6 olması anlaşılmıyo bile.

oyun oynuyorum çok 5ms olması çok farkettriri mi acaba ?

• Üreticilerin her yazdığı değere inanmayın. Adamların yazdığı değerler işlerine en çok gelen değerler (genelde griden griye denen değer). Örneğin Philips'in 20"likleri de 2 ms ama adamlar yanına yazıyor bu giriden griye ve ekliyor tipik değer 5 ms diye.

Buyrun 22"lerin oyunlardaki gecikmelerinin incelemesi (çoğu model Türkiye'de yok ama):
    http://www.behardware.com/articles/689-2/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html

Kıyaslama(step 3'ten "Game rendering, best result"u seçin):
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=284&p1=2683&ma2=35&mo2=227&p2=2107&ph=8
    (2 ms'lik bu iki monitörün suyunu sıkacak 6 ms'lik IPS panelli NEC 20WGX2 de var listede ama artık piyasada yok ne yazık ki)

Samsung ve LG alacaksanız forumu iyi araştırın. Başta ben de bu markalara baktım ancak kendine özgü sorunlarından dolayı yönümü Philips'e çevirdim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19772630/tm.htm

20" mi 22" mi derseniz, bence 20". Çünkü ikisi de aynı çözünürlük değerine sahip. Bu durumda 20"in sunacağı görüntü daha keskin ve kaliteli olacaktır. Ayrıca aynı çözünürlükte olduğundan çalışma alanı da aynı, yani 22"e geçince daha geniş masaüstüne kavuşmuyorsunuz. Ancak anladığım kadarıyla LCD üreticileri 20" üretimini gittikçe kısıyor ve 22"e odaklanıyor. Yani yakında ekran boyutları 19", 22" ve 24" olabilir. Daha yüksek çözünürlük isteyenleri yavaştan 24"e yönlendiriyorlar gibime geliyor.

Ben de yaklaşık iki haftadır araştırıyorum ve Samsung ile LG'yi eledim. Alırsam büyük olasılıkla Philips alacağım ama henüz kesin kararımı vermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longbow -- 24 Aralık 2007; 12:21:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.