Şimdi Ara

Oyun ve Grafik Tasarım için tavsiye alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aranızda biraz yeniyim ama bir süredir buraları takip ediyordum.

Yaklaşık bir hafta önce kadar 5 senelik, artık bantlarla ayakta tuttuğum bilgisayarım, biraz can verdi ve bende bunu bahane ederek kendime yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Biraz araştırma yaptıktan sonra, şöyle bir sistem toplamaya karar verdim.

İşlemci: Intel Core i7 5820k 3.3GHz

Bellek: Kingston HyperX 8GB DDR4-2400MHz

HDD: WD Black 720 GB 7200 RPM SATA

Kasa: CoolerMaster K380 600 W

Anakart: ASUS X99 - A/USB 3.1 ( MSI X99 SLI Plus)

Ekran Kartı: ASUS TURBO-GTX970-OC-4GD5

Bilgisayarı oyun ve grafik tasarım amaçlı kullanacağım, ona göre birşeyler oluşturmaya çalıştım. Üstüne daha ileride bellek ve SSD eklemeyi planlıyorum, ama şu anda gücüm buna yetiyor. :)

Böyle bir sistem toplamaya karar verdim, anakarta göre yaklaşık 300 lira oynuyor. Öncelikle sormak istediğim şey, anakart konusunda ne önerirsiniz? ASUS mu, yoksa MSI mı tercih etmeliyim?

Bunun dışında yurtdışından ekran kartı getirebilir miyim? Ne gibi sıkıntılar olur? Amazon'da bildiğiniz üzere Black Friday 2015 indirimi olacak bu Cuma, sizce beklemeli miyim? (Ki beklersem, muhtemelen GTX 980'i alabilirim oradan diye düşünüyorum. )

Son sorum ise, uzun dönemde, bu bilgisayarın bana dönüşü nasıl olur? SLI yapmak istersem veya önümüzdeki 5 sene içerisinde upgrade etmek istesem bir sıkıntım olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

• bellek 16gb alin bence 970 iyi kart 980 gereksiz geri kalanlar iyi bence o hdd dense 120gb ssd alin ilerde bi 120 veya 240gb ssd daha eklersiniz normal hdd lere bulasmayin skylake tabanli sistemde kurabilirsiniz islemci daha az performans verir belki ama oc yapan biriyseniz farki kaparsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi, belleğe daha sonra bir ekleme yapmayı planlıyorum. Şu anda 8 GB'a gücüm yetiyor.

Bunun dışında 240GB SSD'yi aslında direk alabilirim, eğer HDD'yi aradan çıkarırsam. Bu bana depolamada herhangi bir sıkıntı çıkarır mı peki?

Aklıma bir soru daha geldi, bunları konuşuyorken, şu anda biraz kıytırık bir monitor kullanıyorum. Bu sisteme, çok pahalı olmayacak derecede bir monitör tavsiyeside alabilirsem çok makbule geçer. :)
  • Ekran kartını başka bir GTX970 modeli ile değiştirmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus almayın da ne alırsanız alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Asus almayın da ne alırsanız alın.

quote:

]Orijinalden alıntı: tcalpha

Ekran kartını başka bir GTX970 modeli ile değiştirmenizi öneririm.
    Peki, tam olarak neden? Ve hangi markayı önerirsiniz? GTX 970'ler hakkında pek güzel şeyler duymadım ben. ( 4GB yazıp, 3.5 GB olmaları gibi birşeyler vardı internet üzerinde bir aralar, hala öyle mi bilmiyorum tabi.)
  • Gençler, yok mu soruları mı cevaplayacak birileri ya?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün, biraz araştırma yaptıktan sonra, bir tane de i7 6700k ile bir sistem hazırladım.

X99 anakartları bayağı sıkıntılıymış. Eğer ekran kartı, RAM, HDD'yi yurtdışından getirebilirsem 4426 TL tutuyor.

OC yapmayı planlamıyorum aslında, ama belki ileride yapma ihtimalim var. Sizce bu sistem nasıl olmuş, oyun ve grafik tasarım için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raktul -- 23 Kasım 2015; 21:25:10 >

• Up.
  • Raktul kullanıcısına yanıt
    Asus un GTX970 Turbo modelinin soğutması iyi değil Gigabyte GTX970 Gaming G1 , Zotac GTX970 Extreme Core ve msi GTX970 Gaming modellerinden birini seçebilirsin.

• i7 5820k için anakart olarak Gigabyte X99-UD4P alabilirsin.

• @tcalpha

Hmm. Anladım. Çok teşekkürler.

i7 6700k ile olan sistem hakkında ne düşünüyorsunuz peki hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raktul -- 23 Kasım 2015; 20:42:25 >
  • Raktul kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf gözükmüyor. Başka bir siteye yükle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 23 Kasım 2015; 21:19:04 >
  •  Oyun ve Grafik Tasarım için tavsiye alabilir miyim?

Çalışıyor mu burda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raktul

Çalışıyor mu burda?

Asus almayın derken anakart ile beraber kastetmiştim.

Çünkü Asus servislerini araştırırsanız isterseniz 5.000 TL'lik ürün alın satış sonrası hizmet rezil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Asus almayın derken anakart ile beraber kastetmiştim.

Çünkü Asus servislerini araştırırsanız isterseniz 5.000 TL'lik ürün alın satış sonrası hizmet rezil.

Anladım. ASUS tercih etmemin sebebi, benim ASUS'u pekçok arkadaşımın önermesi. Umarım müşteri hizmetleriyle ilgili bir sorunum olmaz o zaman. Olmazsa RMA, gibi bir şey yapabilirim.

Bu sistemin kafamdaki son hali oldu. Son bir yorumlarınızı alabilir miyim acaba? :)

İleride, bir iki aya kadar, SSD ve bir 8GB RAM daha eklemeyi planlıyorum. SSD'yi Black Friday'de yurtdışındanda getirebilirim. Biraz duruma bağlı. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.