< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oyun ve Yayın İçin Sistem Önerisi Mönitör Dahil (Bütçe:20.000TL) (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: #ArananadamSabah sipariş geçeceğim sıfır alırım artık 2. Ele güvenmiyorum
Alıntıları Gösterİkinci el bende var. Gerçi reklam olacak. Intel Xeon e5-2699 v3 18 çekirdek işlemci, RAMPAGE V ve Noctua D14 satıyorum. Performansı 5800x ile 5900x arasında.
Ayrıca sipariş ettiğin sistem gereksiz pahalı. Kasa siparişi verme, Itopya vs gibileri geç veriyor kargoları. Onun yerine parça parça kendin al ve monte et. Hem ucuz olur hem de beklemezsiniz.
Yukarı da bahsettiğim sistem 7000 TL oluyor ama sizin bahsettiğiniz bundan performans olarak daha düşük ve pahalı. Ama illa sıfır alacam diyorsanız aşağıya yazdım.
Sıfır işlemci için 5900x alabilirsiniz, en son fiyatı 5000 TL idi. Yayın için iyi olur bu, oyun için de.
Anakart olarak ikinci el x470 ROG VII Crossfire veya muhadili (üst seviye x470). Sıfır olarak X570 anakart veya B550. X570 Gaming Edge veya Gaming Pro Carbon olabilir (Gaming EDge kullanıyorum).
Soğutucu olarak 120mm veya 240mm sıvı soğutma (Aşırı ısınan bir işlemci değil 5900x) veya benzer bir tipte kule soğutucu. MSI Frozr gibi veya Silverstone PF 120 veya 240 gibi.
Kingston A2000 zaten koymuşsunuz o iyi olabilr.
32 GB RAM böyle bir sisteme şart. Corsair Vengeance 3600 mhz 32 GB RAM olanı var (2x16) Ondan alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 14 Şubat 2021; 23:49:53 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23İkinci el bende var. Gerçi reklam olacak. Intel Xeon e5-2699 v3 18 çekirdek işlemci, RAMPAGE V ve Noctua D14 satıyorum. Performansı 5800x ile 5900x arasında.
Ayrıca sipariş ettiğin sistem gereksiz pahalı. Kasa siparişi verme, Itopya vs gibileri geç veriyor kargoları. Onun yerine parça parça kendin al ve monte et. Hem ucuz olur hem de beklemezsiniz.
Yukarı da bahsettiğim sistem 7000 TL oluyor ama sizin bahsettiğiniz bundan performans olarak daha düşük ve pahalı. Ama illa sıfır alacam diyorsanız aşağıya yazdım.
Sıfır işlemci için 5900x alabilirsiniz, en son fiyatı 5000 TL idi. Yayın için iyi olur bu, oyun için de.
Anakart olarak ikinci el x470 ROG VII Crossfire veya muhadili (üst seviye x470). Sıfır olarak X570 anakart veya B550. X570 Gaming Edge veya Gaming Pro Carbon olabilir (Gaming EDge kullanıyorum).
Soğutucu olarak 120mm veya 240mm sıvı soğutma (Aşırı ısınan bir işlemci değil 5900x) veya benzer bir tipte kule soğutucu. MSI Frozr gibi veya Silverstone PF 120 veya 240 gibi.
Kingston A2000 zaten koymuşsunuz o iyi olabilr.
32 GB RAM böyle bir sisteme şart. Corsair Vengeance 3600 mhz 32 GB RAM olanı var (2x16) Ondan alabilirsiniz.
Alıntıları Gösterikinci el ne var sende hocam ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: #Arananadamikinci el ne var sende hocam ?
Alıntıları Göster
-
16bine bırakayım diyor alınır mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sakın milletin 2.el ürünlerine 16 bin 17 bin aman aman ne olursa olsun verme
sinerjiyi ara ellerinde 3070 li hangi sistemin oldugunu sor sana özel stok açsınlar istedigin sistemi orda paçaları söylerisen sana yardımcı olurlar
#Arananadam
-
quote:
Orijinalden alıntı: asko56sakın milletin 2.el ürünlerine 16 bin 17 bin aman aman ne olursa olsun verme
sinerjiyi ara ellerinde 3070 li hangi sistemin oldugunu sor sana özel stok açsınlar istedigin sistemi orda paçaları söylerisen sana yardımcı olurlar
#Arananadam
Hocam tek tek toplamaya karar verdim bi bakar mısınız bu şekilde nasıl
AMD Ryzen 7 5800X Sekiz Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu
Thermaltake Toughram RGB 16 GB (2X8) 3600 MHz DDR4 CL18 BT-R009D408GX2-3600C18B Ra
Gigabyte B550 AORUS PRO AC AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları |
Samsung 500 GB 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve
Corsair CX Series CX750F RGB CP-9020218-EU 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yor
COOLERMASTER POWERSIZ TD500 4X A-RGB Fanlı Mid-Tower Gaming PC Kasası MCB-D500D-K
SilverStone PF360 ARGB Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
-
Amd kullanıyorum fakat son intel indirimleri çok cazip hake getirdi inteli. 10850k ile çok tahat ederseniz ,10/20 işlemci ile tarhana çorbası bile yaparsınız yayın esnasında.
merhaba bana özel mesajdan bütçenizi belirtin ben bişiler yapmaya çaısayım artık ilgilenmiyorum forumla bu konuya sırf yardımcı olmak için yazdım bana özelden ulasın iyi günler
#Arananadam
-
quote:
Orijinalden alıntı: DownClock01
Amd kullanıyorum fakat son intel indirimleri çok cazip hake getirdi inteli. 10850k ile çok tahat ederseniz ,10/20 işlemci ile tarhana çorbası bile yaparsınız yayın esnasında.bende intele çevirdim rotayı hocam i9 10850k + thermaltake 2x8 ram + corsair 750 psu + cooler master beyaz kasayı sipariş geçtim
anakart ssd ekran kartı ve soğutma araştırıyorum şu an :(
-
Hocam işlemci ardından anakartı seçmelisiniz ve akabinde anakartın uyumluluk listesine bakıp bütçenize uygun olan ramleri almalısınız. Bu üçlüyü seçerken ayrıca titiz olmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca yayın da açmak istiyorum diyorsunuz, 32gb almanız daha mantıklı gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: DownClock01
Ayrıca yayın da açmak istiyorum diyorsunuz, 32gb almanız daha mantıklı gibi.ramleri iptal edeyim mi acaba hocam uyumlu değil midir z490 ile
-
Alacağınız anakartın uyumluluk listesine bakıp alın. Bence ramleri iptal edin. Anakartı belirleyip ona göre alırsınız ram, 32gb alın, 16gb hem oyun hem yayın için mantıklı değil gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X