Şimdi Ara

Oyun yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba dostlar 18 yaşındayım mobil platformlar için (android ve ios) 2d oyun çıkarmak istiyorum.Birkaç gündür araştırıyorum mobil oyun deyince her yerde javadan başlama tavsiyesi vermişler.Oyun motoru için de unity.Fakat unity c# destekliyormuş bu konuda ne yapmalıyım? Diğer sorum ise oyunun tasarımını kendim yapmak istiyorum fakat animasyon,çizim konusunda hiçbir fikrim yok.Büyük ihtimal tek başıma yapacağım ve uzun sürecek gibi bana bir yardımcı olun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• vornius V kullanıcısına yanıt
    çizim konusunda hazır assetler satın alabilirsin unity kullan ve evet c# kullanman gerekiyor

• Restrop kullanıcısına yanıt
    hocam basit simge,ikonları indiririm de arka plan veya daha genel şeyleri tasarlamak istiyorum

• c# java muhabbeti yapanlar konuyu bilmeyenler.

Android Java temelli bir sistem. Daha doğrusu,

Android, Linux üzerine giydirilmiş, java temelli bir elbise. Ancak bu giydirebileceğin tek elbis anlamına gelmiyor.

Sen unity de oyunu c# ile yapıyorsun. Sonra oyunu paketlerken unity onu android veya ios veya windows veya linux artık neye destek vermesini istiyorsan ona göre ayarlıyor.

Unity bedava, ayrıca unity içinde bedava oyun için gerekli parçalar (grafik animasyon vs) var.

Sen şimdi unity indir, bedava assetleri de indir, kafandaki oyunu olmasada, basit bir oyun yap, iste menusudr, kayıt dır, kontrolleridir, ne bileyim bir flapy bird falan yap açılış için.

Yaptıkça kendini geliştirir geliştirdikçede fikir sahibi olur, ona görede aset alırsın sonra.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    hocam tasarım, grafikleri falan yapmak konusunda ne düşünüyorsunuz?

• Oyun motoru kullanmadan da Java vaya C# veya herhangi bir programla dilinde oyun geliştirebilirsin. Bunun için kullanmak istediğin dilin desteklediği grafik kütüphanelerini kullanabilirsin. Daha zor olur ama daha çok şey öğrenirsin. Android için derleme işi için ek olarak gerekli Android kütüphanelerine ihtiyacın olur. Android'in kendi Java derleyicisi var ve Java uygulamaları dahi önce yeniden derlenir. Ve sürüsüyle Android destekleyen oyun motoru var. İstediğin bir tanesiyle başla. Başkasının aklıyla iş yürümeyeceği için, kendin karar verip, kendin öğreneceksin.
    asıl basit simge ikonları yapman daha kolay karmaşık olan modellemeleri başka şekilde temin etmelisin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows'u Oyun Konsol Yapmak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, seçim yapmanız lazım.

Oyun mu yazmak istiyorsunuz ? Programcılık mı yapmak istiyorsunuz ? Grafik tasarlamak mı istiyorsunuz ? Oyun müziklerimi yapmak istiyorsunuz ?

Şimdi bunlar temel parçalar, oyun yazılan şirketlerde bunlar ve daha fazlası ile ilgili bir sürü departman var. buralarda büyük makinanın bir parçası oluyorsunuz.

Ha bir de indie var. Evde benim gibi takılanlar, her şey siz oluyorsunuz. Dolayısı ile hiç bir şey oluyorsunuz. Oradan mesh, buradan materyal, artan para ile asset birleştirip bir araya getirip oyun yapmaya çalışıyorsunuz.

Tutarsa belki 3 kişi olup daha iysini oda tutarsa daha da büyümeyi hayal ediyorsunuz.

Şimdi bu şartlar altında tutup, unity hele hele unreal gibi bir süper game framework kullanmak yerine

Efendim evde javayla kendin yap. Oldu, İneğide tavuğuda evde besleyek, bu dolabınıda kendimiz yapak. Daha iyi olur.

Gerçek niyetiniz tek başına oyun yapmak ise, birinci hedefiniz, üstünüzdeki yükü minimize etmektir. Ne yapın yapın, üstünüzdeki yükü azaltın.

Onu nasıl yapacağız peki ?

Bu aralar Unreal ile sıkı fıkı olduğım için canlı canlı örnek vereyim.

Bakınız bu ayki epic beleşleri

www.unrealengine.com
    Content Search - UE4 Marketplace
    https://www.unrealengine.com/marketplace/en-US/assets?tag=4910

Şimdi burada bulunan iki tane POLYGON PACK var. İşi bilen adam sırf bu ikisini kullanarak izometrik 3 boyutlu, şehirde geçen bir oyun tasarlayabilir. Eskilerden mesela bir paper boy klonu yazabilirsiniz.

Mesela, oyunun adı Transporter at covid olsun.

İşte bir kargocu cocuk olun. Şehirde covid den kaçarak kargoları sahiplerine zamanında ve hasarsız teslim edin. Covid bulutları olsun değerseniz canınız gitsin, parayala antibiyotik alın, maske alın mesela 2 sn dayansın covid bulutuna vs.

Sizin tek yapmanız gereken oyun mekaniğini bu assetler üzerine kurmak, bir ui (menu dur save load dır state tutmadır puan vermedir).

Bu anlattığım oyun, beş kuruş harcamadan, bu assetler kullanarak ve unreal ve blueprint ve unreal motorunun bir oyun yapmak için geliştirdiği bir sürü alt framework daha öğrenilerek hiç bir program dili öğrenmeden yapılabilir.

Veya işte, şu arkadaşı dinlersiniz, oturur java öğrenir, sonra 3d motor yazar, sora .... falan filan deyip kendinizi de kandırabilirsiniz.

Valla mümkün olduğu kadar dışardan kullanmak istiyorum.

Lakin kendi oyunuma yönelik orjinal mekan hastalığım var, o yüzden 3d tasarım programları ile kendi mekanlarımı, sağdan soldan ilham alarak yapıyorum.

3d modeller için yazılımlar var, oralarda ürettiğim karakterileri başka yazılımda rig leyip, sonra bir şekilde eriştiğim 3d animasyon dosyaları ile combine etmeye çalışıyorum. Daha sonra bunların hesp bir mantık içinde kafamda kurduğum oyuna dönecek... Diye umudum var, ve çalışıyorum.
    Anladım hocam sağolun peki 2d oyun için grafik, animasyonlarla ilgili hangi programları önerirsiniz? Adobe Photoshop CC okudum bir yerde.

• Photoshopla animasyon yapıldığını bilmiyordum. Bence Photoşhop iki böy büyük gelir o işe....
    https://www.piskelapp.com/

de siz hala yapma etme peşindesiniz. Varmı yeteneğiniz, veya abi ben lisede ders dinlemem resim cizerdim deftere, kendi stilimi geliştirdim diyebiliyormusun. Ozaman otur yap, özgün tasarım iyidir. Ha yoksa böyle kaabiliyetler, kasmayın kendinizi.
    https://craftpix.net/freebies/

bunun gibi niceleri var.

verin çoşkuyu google dayınıza bulsun size free asset. bulun indirin, Yapın oyunu. cin aliden çöp adamdan da olsa önce oyunu yapın. Oyun bir dönsün işlesin.

Sonra bulursun daha iyi asset veya çizenini.

• bu konuda mobil oyun geliştirme ilgili yardımcı olacak var mı? aklımda on numara bir fikir var kesin tutacak ama programlama filan hiç bilmiyorum. parası neyse verip birkaç kişiye (ios 5 android 5 kişi yeterli olur diye düşünüyorum ) oyunu yaptırmayı düşünüyorum ama bu oyunu yaptırsam googleplay ve appstore yükledikten sonrası nasıl olacak? mesela güncelleme yapmak istesem, başka kişilere yaptırdığımda sıkıntı çıkar mı? ya da ne bileyim bu oyunu yapanlar playstore ya da appstore'a mail atıp bu oyunu biz yaptık ahanda kodları deyip alabilirler mi? oyun kesin tutacak onun için başlamadan emin olmak istiyorum. kısacası para vererek katakulli olmadan nasıl oyun programlatabilirim.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    sözleşme imzalarsın çalışanlar ile oyunlar genelde motordan dolayı tek ekip 2 platforma da çıkarabilir güncelleme yapmak istersen o ekipe muhtaçsın gene ya da tek bir çalışan alırsın devamlı o bakar işlere (bakabildiği kadar) yani tekniğin yok ama fikrin varsa paran olacak o da yoksa bu teknik işlere bakacak bir ortağın olmalı tabi bunun için de senin o ortaklığa bir şey katman gerekir yani sosyal yönün ve ekonomik zekan kuvvetli olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

bu konuda mobil oyun geliştirme ilgili yardımcı olacak var mı? aklımda on numara bir fikir var kesin tutacak ama programlama filan hiç bilmiyorum. parası neyse verip birkaç kişiye (ios 5 android 5 kişi yeterli olur diye düşünüyorum ) oyunu yaptırmayı düşünüyorum ama bu oyunu yaptırsam googleplay ve appstore yükledikten sonrası nasıl olacak? mesela güncelleme yapmak istesem, başka kişilere yaptırdığımda sıkıntı çıkar mı? ya da ne bileyim bu oyunu yapanlar playstore ya da appstore'a mail atıp bu oyunu biz yaptık ahanda kodları deyip alabilirler mi? oyun kesin tutacak onun için başlamadan emin olmak istiyorum. kısacası para vererek katakulli olmadan nasıl oyun programlatabilirim.
    Kafasında bu tür düşünceler olan tüm arkadaşlara sesleneyim.

Fikir artık kuruş etmiyor, çünkü oyun yazmak çok uzun ve zahmetli bir süreç. Biraz hayal kuran her bireyin bir oyun fikri var. (ama seninki çok süper bir fikir biliyorum)

Oyun motorlarının bu kadar beleşe geldiği, oyunlarında görsel olarak yapılabildiği bir dünyada, fikirleri olaya dönüştürmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Yani sen eğer, vakit ayırıp, kendini geliştiremiyorsan, yapacak bir şey yok, senin muhteşem fikrin sende kalacak, o arkadaşta bulabildiği idare eder fikirle parasını kazanacak.

Mevcut şartlar altında, kafanızdaki fikri oyun haline getiremiyorsanız (yaw illaki süper grafikleri, sizi sizden alan müzikleri, uçan kaçan menüleri falan olmasına gerek yok, cin ali formatında olsun, ancak fikri yansıtsın) kusura bakmayın, işe yaramazsınız.

işte hiç programcılık bilmeden oyun yazıp para kazanan gencin hikayesi, ha tabi ingilizce biliyorsanız.

hocam bu arkadaş modelleme falan biliypr bizimkisi hiç bir şey bilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Kafasında bu tür düşünceler olan tüm arkadaşlara sesleneyim.

Fikir artık kuruş etmiyor, çünkü oyun yazmak çok uzun ve zahmetli bir süreç. Biraz hayal kuran her bireyin bir oyun fikri var. (ama seninki çok süper bir fikir biliyorum)

Oyun motorlarının bu kadar beleşe geldiği, oyunlarında görsel olarak yapılabildiği bir dünyada, fikirleri olaya dönüştürmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Yani sen eğer, vakit ayırıp, kendini geliştiremiyorsan, yapacak bir şey yok, senin muhteşem fikrin sende kalacak, o arkadaşta bulabildiği idare eder fikirle parasını kazanacak.

Mevcut şartlar altında, kafanızdaki fikri oyun haline getiremiyorsanız (yaw illaki süper grafikleri, sizi sizden alan müzikleri, uçan kaçan menüleri falan olmasına gerek yok, cin ali formatında olsun, ancak fikri yansıtsın) kusura bakmayın, işe yaramazsınız.

işte hiç programcılık bilmeden oyun yazıp para kazanan gencin hikayesi, ha tabi ingilizce biliyorsanız.

Alıntıları Göster
    ne bu atarlar hayırdır? görende programcılık ya da yazılımcılık dedince senin önde gelen biri olduğunu sanacak. oyunlarla ilgili olarak 5-6 oyunda 20'den fazla orta ve büyük ölçekli boyutta map yapmıştım o kadar, oyunlardan bazıları killing floor - killing floor 2 ve titan quest hani kıyaslamayı çok seversiniz diye yazıyorum. programcılıkta 2-3 şey öğrenen kendini ingilizce uzmanı sanıyor, ingilizce ve rusça biliyorum o kadar merak ediyorsan. programcılık kod yazma vs zımbırtısı neyse bilmiyorum mesleğim değil, parası neyse verip bir projeyi gerçekleştirmek istiyorum, sizin bu kadar zorunuza giden ne?

• Holy Templar kullanıcısına yanıt
    İki map yaptın, çözdün sen bu olayı, kolay mı yani, mapını yapan oyununu da yapar, nedir yani....

Arkadaşım madem o kadar paran var, tut bir avukat, yap bir sözleşme, fikrini gerçekleştir. Niye yarım yamalak programcılık, ingilizce öğrenmiş yarı cahillerle muhattap oluyorsun...
  • neyse daha fazla uzatmaya gerek yok, senin kapasiten belli ollu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.