Şimdi Ara

Oyuna Yeni Başladım Sorularım Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • peki sağol. bir yerde elmasa rastladım 7 tane aldım ama sonra yanlış bir yere sapladım kazmayı lav geldi cuma namazından sonra buğdaylara da bakarım bir

edit: redstone gibi bir şeydi adı galiba. şu kırmızı şeyleri kırınca geldi onları ne yapacam sakladım bir yere ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesimhane -- 1 Şubat 2013; 11:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

quote:

Orijinalden alıntı: kesimhane

beyler peki buğday ne olacak. her gün gidip domuz bulmaktan sıkıldım ekmek yapmayı gördüm internette fakat buğday tarlası gerekliymiş. buğdayı nereden nasıl elde edeceğimi bilmiyorum

Domuzları tek tek kesiceğine 2 tane domuz bul wheat(buğday) göster gelirler peşinden bir yere koy bunları 2 blok olsun veya çit yap wheat ile çiftleştir öyle hayvan çiftliği kur

Burada seedin büyüme evrelerini gösterir
    http://www.minecraftwiki.net/wiki/Wheat_Seeds

Meketoya selam olsun az oynamadık onunla

Bir de domuzlar artık havuçla çoğaltılabiliyor diye biliyorum.Sadece inekler wheat kullanıyor sanırım.

Arkadaş bir de kamışla ne yapacağım diye sormuş.Yapılacak çok bir şey yok,ya kitaplık veya kitap yapmak için kağıda çevirirsin, ya da pasta vs. yapmak için şeker'e.Başka bir kullanımı yok zaten.

• beyler peşime siyah, pembe tozlar septiren benim iki takım bir şey takıldı ışınlanıyor falan güneşte bir şey yapamıyor ölecem

edit: tamam arkadaşlar sağolun yaptım buğday tarlasını. bunlar yetişince buğday olarak bana dönecek sanırım. peki tohum ne olacak? bu sefer de tohumlarımı bittiği zaman gidip arayacam yoksa yetişince tohumda mı veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesimhane -- 1 Şubat 2013; 13:24:00 >
  • Tohum da verir yetişince. Bu arada tropikal orman bulabilirsen orada ağaçlarda kakao olur onlardan al. Sonra evinin yanına üst üste odunlar koyup orada yetiştirirsin kakaoyu. buğdayla birlikte kurabiye yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perseuser

Tohum da verir yetişince. Bu arada tropikal orman bulabilirsen orada ağaçlarda kakao olur onlardan al. Sonra evinin yanına üst üste odunlar koyup orada yetiştirirsin kakaoyu. buğdayla birlikte kurabiye yapabilirsin

peki sağol. evet domuzları avlarken çok yer keşfettim kakao var bol miktarda. bir sorum daha var; gerçek hayatta bildiğim kadarıyla elmas lavlar içinde oluşur. ve elmasın etrafında genellikle kömür bulunur. Bir lav kaynağı buldum ve etrafı kömür dolu fakat elmasa bir türlü ulaşamıyorum, yani oyun gerçekçi burasıda düşünülmüştür diye farz ediyorum tabi
  • quote:

quote:

Tohum da verir yetişince. Bu arada tropikal orman bulabilirsen orada ağaçlarda kakao olur onlardan al. Sonra evinin yanına üst üste odunlar koyup orada yetiştirirsin kakaoyu. buğdayla birlikte kurabiye yapabilirsin

peki sağol. evet domuzları avlarken çok yer keşfettim kakao var bol miktarda. bir sorum daha var; gerçek hayatta bildiğim kadarıyla elmas lavlar içinde oluşur. ve elmasın etrafında genellikle kömür bulunur. Bir lav kaynağı buldum ve etrafı kömür dolu fakat elmasa bir türlü ulaşamıyorum, yani oyun gerçekçi burasıda düşünülmüştür diye farz ediyorum tabi

O şekilde değil oyunda.Her madenin daha çok çıktığı özel bir yükseklik seviyesi var.
    Elmasın seviyesi 10-12 arasıdır özellikle.Ve bu seviye ayzı zamanda lava seviyesi olduğundan oralarda çıkması gayet normal.Diamond istiyorsan hep o seviylerde kazarsan daha kolay bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.K.T

quote:

quote:

O şekilde değil oyunda.Her madenin daha çok çıktığı özel bir yükseklik seviyesi var.
    Elmasın seviyesi 10-12 arasıdır özellikle.Ve bu seviye ayzı zamanda lava seviyesi olduğundan oralarda çıkması gayet normal.Diamond istiyorsan hep o seviylerde kazarsan daha kolay bulabilirsin.

peki. bir de sürekli aynı yerlerde kazı yaptım, 3-4 farklı kol halinde gittim fakat hepsi bir türlü çakıştı şu haritaya bakarsan anlatayım kırmızı içindeki evim, pembe içinde tarla yeşil daire içerisindeki alan ise kazı yaptığım yerler. hepsi neredeyse çakıştı yol bulamıyorum zorlanıyorum yani başka bir yerden mi devam edeyim
    edit: dediğin gibi deniz seviyesinin 10-12 altı yeri kazdım baya bir hemde fakat sadece demir çıktı karşıma. 64x6 tane taşa karşı 15 demir

Oyuna Yeni Başladım Sorularım Var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesimhane -- 1 Şubat 2013; 15:09:40 >

• Tabii ki başka yerden devam et kocaman dünya neden sınırladın ki?
  • arkadaşlar elmas dışında tüm madenleri gördüm fakat bir tane bile elmas göremedim bu elmaslar bedrock'un 16 blok üstüne kadar veya yeryüzünün 16 blok aşağısına kadar bulunuyorlarmış duyduğuma göre doğru mu sizce siz nasıl buluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodlyx

arkadaşlar elmas dışında tüm madenleri gördüm fakat bir tane bile elmas göremedim bu elmaslar bedrock'un 16 blok üstüne kadar veya yeryüzünün 16 blok aşağısına kadar bulunuyorlarmış duyduğuma göre doğru mu sizce siz nasıl buluyorsunuz

valla bana şuana kadar 7 tane geldi onlarda şans eseri. genellikle lav ve kömürlerin etrafında oluyorlar diye biliyorum ben.

@M.K.T evden uzaklaşmak istemiyorum zırh falan yok daha malzeme yok kılıç var tek korkuyorum

• Koordinatları aç, yükseklik (y galiba) 15 olana kadar kaz. Sonra yatay olarak kazmaya başla. Bir süre sonra bir madene çıkarsın büyük ihtimalle orada diamond olur.
  • beyler kazarken çok abanmışım baya uzak bir yere çıktım suya geldi son anda sudan dışarı çıktım eve doğru gittim ama sonra ağaçtan şu patlayan şey düştü ve öldürdü beni. koordinatları alamadım ve harita pusula elmas demir tohum ekmek buğday bütün değerli eşyalarım oradaydı. bir şey de kalmadı elimde bulamaz mıyım bunları ben şimdi çıkıp aradım 2-3 gün ama bulamadım
  • beyler bu kaybettiklerimi ararken bir yerleşim yeri buldum ve işgal ettim 110 havuç, 92 Patates, 33 Buğdayla birlikte 157 tane tohum ele geçirdim moralim yerine geldi

edit: beyler " re-create " diye bir düğme var. haritayı aynen tekrar mı yapıyor o? öyleyse creative açıp hile yapalım eğlenceli olmaz ama kaybettiklerimi alayım bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesimhane -- 2 Şubat 2013; 20:26:19 >
  • toomanyitems mod'u yükle oyuna başlamadan önce ayarda yapmana gerek yok direk creative vs gecebilirsin itemde alabiliyorsun her türlü sekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manstein

toomanyitems mod'u yükle oyuna başlamadan önce ayarda yapmana gerek yok direk creative vs gecebilirsin itemde alabiliyorsun her türlü sekilde

yapamadım zaten pek anlamam pc işlerinden
    edit: bir yerde ingilizce yapılışını buldum yaptım ama eğlenceli olmaz böyle. yani creative versiyonundan bir farkı kalmaz. sadece 15 kadar elmas kaybetmiştim onu aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesimhane -- 3 Şubat 2013; 0:31:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.