Şimdi Ara

Oyunlarda Çıkan Şeritler - Sorun Ekran Kartı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlarda Çıkan Şeritler - Sorun Ekran Kartı mı?

Merhaba arkadaşlar daha önce sadece bir oyunda rastladığım ama şimdi birçok oyunda rastladığım bir sorunum var. Masaüstü internet veya photoshop tarzı programlarda bir sorun yokken oyunlarda çeşitli kaplamalar sorunlu görünmekte, oyun karakterinden saga sola yukarı rastgele yönlerde çıkan şeritler vs. olmakta. Ek de çektiğim ekran görüntüleri mevcut. Sorunlarla karşılaştıgım oyunlar orjinal yani crack vs ile ilgili bir sorun aklınıza gelmesin. Acaba sistemsel bir sorun mu diye düşünüp 2. sistemim olan win 7 de tüm ekran kartı güncellemelerini yapıp aynı oyunları hatta yeni oyun kurarak tekrar denedim ama sorun devam etti. Merak ettiğim benim ekran kartı can mı çekişiyor ? Bilgisi yada deneyimi olan arkadaşların yorumunu almak isterim...

Ekran Görüntüleri:

diğer örnekler

http://c1205.hizliresim.com/x/1/54qmb.jpg

http://c1205.hizliresim.com/x/1/54rgu.jpg

Sistemim :

AMD Athlon X2 6000 İşlemci
    MSI 256Mb RX2600XT Ekran kartı
    Asus MV2-mx Ana kart
    High Power 500W PSU (Güç Değerleri:http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/ProductDesc/hp500h12s_icresim6.jpg)

Eğer ekran kartı değiştirmem gerekirse benim sistemi en azından sene sonuna kadar götürebilecek bir ekran kartı önerisi yapmanızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koeishto -- 2 Mayıs 2012; 10:35:52 >

• ekran kartınızın ısı değerlerini kontrol ediniz. e.kartı kasa içerisinde aşırı toza maruz kalmış olabilir. kartta toz varsa temizleme yapınız.
  • ekran kartı marka ve modeli nedir ?
    ekran kartı oyunlar için yetersiz olduğu için kaplamalarda sorun çıkartıyor olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

ekran kartınızın ısı değerlerini kontrol ediniz. e.kartı kasa içerisinde aşırı toza maruz kalmış olabilir. kartta toz varsa temizleme yapınız.

kartta biraz toz vardı, tamamen temizledim ama sorun devam ediyor :(
    speedfan kullanarak sistemde çlçtüğüm değerler de eklediğim resimde mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koeishto -- 1 Mayıs 2012; 21:50:04 >

• ekran kartınız oyunlar için yetmeyebilir
  • arkadaşım ozaman biraz eski olan bir oyun yükleyin eğer onda da böyle sıkıntı çıkartırsa sorun e.kartındadır. ama yok sorun çıkartmazsa e.kartı oyunlar için yeterli gelmiyor demektir.
  • bende bu tür sorunlar overclock yaptığım zaman hızları abarttığımda ortaya çıkıyordu..özellikle ram hızlarında...böyle bir durum başıma gelse;

1-farklı sürücüler denerim
    2-format atarım
    3-kart overclock lu olmasa bile yazılımla gpu ve ram hızlarını bir miktar düşürürüm(msi after burner kullanabilirsin)

başkada aklıma birşey gelmiyor..maddelerin sırası sana kalmış :) formattan önce diğerlerini bir dene derim,kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 2 Mayıs 2012; 1:58:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.