Şimdi Ara

Oyunlarda modellemelerin etrafında çizikler oluşuyor. Ekran Kartım mı bozuldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım acer predator helios 300 (g3-571), işlemcim i7-7700hq ve ekran kartım gtx 1060 mobile 6gb. Geçen akşam cs2 oynarken hiçbirşey yapmadan bir anda böyle hareketler sergilemeye başladı bilgisayar. Sorunun ekran kartından kaynaklık olduğunu düşünüyorum evet ama donanımsal mı yazılımsal mı bilemedim. Oyuna girdiğimde aynı görüntüler silahın kendisinde veya diğer oyuncuların etrafında da oluyor. Modelleri renderlayamıyor gibi hissettim. Fakat FPS'im hala 144 sabit. Bİlgisayarı kullanırken hiçbir sorun yaşamıyorum. Yalnızca oyunlarda sorun oluyor.

- Driverları tamamen sildim ve tekrardan yükledim.

- İçini açıp güzelce silip temizledim ve macununu yeniledim.

- RAM'lerden de kaynaklı olabilir mi bilemediğim için onların da giriş pinlerini tamamen temizledim

- Soğutma bloğunu iyice sildim temizledim (bir yararı olmayacağını tahmin ediyordum zaten)

- Tabii ki diğer tüm oyunlarda denedim. (cs2-lol-rdr2-trackmania gibi gibi...) Hepsinde durum aynı. Modellemelerin hepsi bu şekilde.

Yabancı forumlarda da arattım fakat benim gibi bir sorun alan kişi ile karşılaşmadım veya bulamadım. Daha önce karşılaşan veya bilgisi olan birileri yardımcı olabilir mi?

• Artifact gibi.

Ekran kartı üzerindeki ramlerden kaynaklı olabilir.

Temizliğini yapıp, ram üzerindeki pedleri değiştirin. Düzelme olabilir.

• Bahsettiğiniz alanları tamamen temizledim fakat yeni ped koymadım. Eski pedleri tekrardan koydum Yeni ped alıp deneyeceğim. Umarım bu çözer teşekkürler

• Sipariş verdiğim pedler geldi. Değişimini yaptım fakat durum hala aynı. Muhtemelen VRAM'ler gitti. Yapacak bişey yok. Aynı konu ile ilgili birisi birşey aratırsa bilgisi olsun diye yazıyorum. Yeni bilgisayara veya ekran kartına geçme vakti gelmiş  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.