Şimdi Ara

özel okula kaydoldum soruları alayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında oluşturulan yerleştirmeye esas puanım 483.4826 olmuştu. ardından bu puanla özel fen lisesine yerleştim. (%70 burs ile) lisenin ismini isteyenlere özel mesaj yoluyla bilgi verebilirim.

ilk başta devlet lisesine yerleşmek isterdim. hatta en yakında değil ikinci olarak en yakındaki okulu (taban 438) yazmayı kafama koymuştum. okul açıldığında sınıfımdakiler hedeflerini ilettiler. hepsi de ilimizdeki en elit devlet liseleriydi. fakat oralara bizim okuldan 15 kişi yerleşebilmişti.

neyse konuya gelelim, son dakikada (ya da uzatma dakikalarında) devlet liselerinden cayıp özel liseye yerleşme nedenleri bunlardı.

• güvenlik sorunu (çıkış saatlerinde devlet okullarının önünde malum kişilerin belirmesi -hapçı,balici gibi- fakat ben hiç böyle bir şey görmedim
    • rotasyon (üst sınır on beş yıla çıkarılmasına rağmen okullardaki personel başka bir yere tayin istedi),
    • üniversite sınavına hazırlık için devlet liselerinin eksik olması
    • ösys'de okul puanının önemli olması
    • ulaşım (geçen yılın taban puanlarına göre bütün and. liselerine yerleşebilirdim fakat uzaklık vardı ve yeni bir macera yaşamak istemedim)

bunlardan dolayı özel liseye kaydoldum.

• Konu Dışı' nda aç bu konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    neden açayım? konu dışında açsam zibilyar tane hakaret yiyecektim.

bu arada, nereye kaydoldunuz?
  • Dont 2001' leri görmek istediğim için öyle dedim.
    Ben daha bir yere kaydolmadım, tercihleri yapacağım yakında. Oyalanmaya çalışıyorum

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    hocam onu öğrenseler "blok." yazıp kaçarlar. bu forumda 4. yılımı geçiriyorum, yeni kaydolanlar,sırf daha yaşlı oldukları için (eski tüfekler alınmasın) topa tutuyorlar. daha büyüksünüz ama bu üstünlüğü küçüklerine destek olmak için kullanın, köstek olmak için değil.

ben olsam elimi çabuk tutardım. bu kadar ay çalışmışsınız, emeğinizi boşa harcamayın. hiçbir yere tercih yapmazsanız açıköğretim lisesine kayıt olursunuz. 494 puanla AÖL'e girmek çok acayip olur.
  • Katılıyorum ama 99'luların bile 2000' lilere laf ettiği bi forumdan pek bir şey beklenmez.

Sağolun yakında karar veririm umarım :)

• Bro ozel okula kayit olmak icin bizde bi dilekce imzaladik okulun mudurlugunde baska bisey yapmamiza gerek var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yol su elektrik

temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında oluşturulan yerleştirmeye esas puanım 483.4826 olmuştu. ardından bu puanla özel fen lisesine yerleştim. (%70 burs ile) lisenin ismini isteyenlere özel mesaj yoluyla bilgi verebilirim.

ilk başta devlet lisesine yerleşmek isterdim. hatta en yakında değil ikinci olarak en yakındaki okulu (taban 438) yazmayı kafama koymuştum. okul açıldığında sınıfımdakiler hedeflerini ilettiler. hepsi de ilimizdeki en elit devlet liseleriydi. fakat oralara bizim okuldan 15 kişi yerleşebilmişti.

neyse konuya gelelim, son dakikada (ya da uzatma dakikalarında) devlet liselerinden cayıp özel liseye yerleşme nedenleri bunlardı.

• güvenlik sorunu (çıkış saatlerinde devlet okullarının önünde malum kişilerin belirmesi -hapçı,balici gibi- fakat ben hiç böyle bir şey görmedim
    • rotasyon (üst sınır on beş yıla çıkarılmasına rağmen okullardaki personel başka bir yere tayin istedi),
    • üniversite sınavına hazırlık için devlet liselerinin eksik olması
    • ösys'de okul puanının önemli olması
    • ulaşım (geçen yılın taban puanlarına göre bütün and. liselerine yerleşebilirdim fakat uzaklık vardı ve yeni bir macera yaşamak istemedim)

bunlardan dolayı özel liseye kaydoldum.

Hayırlı olsun sende özel okullu kervanına katıldın desene

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• myloxyloto kullanıcısına yanıt
    Bi ikimiz kaldık bildiğim kadarıyla devlet okulu seçecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

hocam bende devlet okulu seçicem :d bide bu okul kodlarını nerden bulabiliriz tercih kodları?
  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    Üç ikiden iyidir :)
    burada yazıyor hocam

• quote:

3ümüz...

• Berkaysadun B kullanıcısına yanıt
    4 olduk

• quote:

4 olduk

Kim nereyi yazdı bire

• Berkaysadun B kullanıcısına yanıt
    Ben daha bir yeri yazmadım. Bunun da ANA KONU' su lazım aslında :)
  • quote:

Ben daha bir yeri yazmadım. Bunun da ANA KONU' su lazım aslında :)

Açalım bence

• devletten özele geçmek çok masraflı olur, burs verirler lakin yarı burs verirler (ilk sene %80 iken %40 yaparlar) ya da hiiç vermezler.

• Bana özelden hangi lise olduğunu yazabilir misin :)

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.