Şimdi Ara

ÖZEL ÜNİVERSİTE ORTAMI VE BİLGİ ÜNİVERSİTESİ / MERAK EDENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kimse iyi bir puanla girdiği yeri sevmemeye çalışmaz tam aksine hep şans verir. İngilizce konusunda bir hata yapıyorsun okul öğrenciyi kendisine nasıl bırakabilir de kolayca İngilizce hazırlığı geçirtir burada bir eğitim stratejisi hatası olduğu çok bariz. Senin çok iyi bir öğrenci olduğunu biliyorum geçen seneden ama önemli olan ekseriyettir.

özellikle tam burslu öğrenciler sözel ve eşit ağırlıkta çok yüksek sıralamalardan yazıyorlar bu okulu sadece Koç ile karşılaştırma olmamış Bahçeşehir ,Özyeğin,İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ,Galatasaray gibi okulları Bilgi ile kıyaslamalıyız elbette... Niçin Bilgi'yi yazsınlar bu öğrenciler bu sorunun cevabını vermek gerekiyor ben de en azından gerçekleri yazarak insanları bilgilendirmeye çalıştım.

Her okulda hocalar öğrencilere tavsiye verirler bu bir lüks değil .

Bölüm dersleri 14-15 kişi olmuyor, en azından 30-40 kişi bulunuyor .

Bir de her şeyi kabul ediyorsun hocam öncüllerimiz aynı ancak sen başka sonuca varıyorsun en iyisi biz okuyanlara bırakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dücimanuel

Kimse iyi bir puanla girdiği yeri sevmemeye çalışmaz tam aksine hep şans verir. İngilizce konusunda bir hata yapıyorsun okul öğrenciyi kendisine nasıl bırakabilir de kolayca İngilizce hazırlığı geçirtir burada bir eğitim stratejisi hatası olduğu çok bariz. Senin çok iyi bir öğrenci olduğunu biliyorum geçen seneden ama önemli olan ekseriyettir.

özellikle tam burslu öğrenciler sözel ve eşit ağırlıkta çok yüksek sıralamalardan yazıyorlar bu okulu sadece Koç ile karşılaştırma olmamış Bahçeşehir ,Özyeğin,İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ,Galatasaray gibi okulları Bilgi ile kıyaslamalıyız elbette... Niçin Bilgi'yi yazsınlar bu öğrenciler bu sorunun cevabını vermek gerekiyor ben de en azından gerçekleri yazarak insanları bilgilendirmeye çalıştım.

Her okulda hocalar öğrencilere tavsiye verirler bu bir lüks değil .

Bölüm dersleri 14-15 kişi olmuyor, en azından 30-40 kişi bulunuyor .

Bir de her şeyi kabul ediyorsun hocam öncüllerimiz aynı ancak sen başka sonuca varıyorsun en iyisi biz okuyanlara bırakalım.
    Kesinlikle katılıyorum hocam, öncüllerimiz aynı. Şahsen benim yapım gereği şikayet eden bir insan değilim, bunun da etkisi olabilir. Eleştirmem gerekirse okulda Fransızca eğitimi verilmemesini şiddetle kınıyorum. Bu yüzden bu sene gidip şu ana kadar biriktirdiğim parayı bayıp Fransızca kursuna gideceğim. Bir de bizim tarih bölümünde az kişiyiz, bölümden bir hocamla konuştuğumda bu sayıyı bana o verdi. Diğer bölümlerde bu sayı olmasa bile devlete göre daha az öğrenci ve daha özel ilgi olduğunu düşünüyorum. Ancak dediğiniz gibi kararı okuyan kişilere bırakmak lazım, bu bölümler illaki dolacak. Benim isteğim birisi yerleştikten sonra bunları görürse gereksiz yere endişeye kapılmaması. Sizinle ilk konuştuğum günü hâlâ unutamam :d.
    Düzenleme: Bu arada ben sadece *KENDİ BÖLÜMÜM OLAN TARİH* hakkında konuşuyorum. Bu bölümde en iyi üniversitelerden birisi. Bunun dışındaki bölümler için daha ayrıntılı araştırma yapmaları gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzbilalkeskn -- 26 Haziran 2019; 22:40:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hzbilalkeskn kullanıcısına yanıt
    :) yalan dolan bir şey yazmamaya dikkat ederek yazdığım için herkese faydalı olacaktır son olarak şunu da yazayım Bilgi Üniversitesi mezunları elbette iyi yerlere geliyorlar ben tamamen kötüleme derdinde değildim sadece ilk 5 bine girmiş olan öğrencilerin bir daha düşünmesi gerekiyor çünkü bahçeşehir , özyeğin , bilkent , istanbul üniversitesi vs mezunları da iyi yerlere geliyor yoksa Bilgi üniversitesi asla kötü vakıf üniversitelerinden değildir.

iyi geceler hocam
  • Bu basligi okuyanlara kendi bilgilerim dahilinde tavsiye vermek isterim.

Koç Bilkent Sabancı Özyeğin Tobb varken burayı yazmayın.

En yakın rakibi bahçeşehir yeditepe.

Bahçeşehir coop olsun yurtdışı kampüsleri anlaşmaları olsun daha çok imkan sunar. ( Bilgi de de Laurate var ama yetersiz)

Bilgi küçük kampüs yetersiz ve pahalı, ek bina açılmış ek binadaki dersler ile ana kampüsteki dersler arasında az zaman olunca yetişmek zorlaşıyor. Okulda burs yok, santral kampüsü iyi olsa bile çevresi rezalet, kuştepeyse x10 rezalet.

Öğrenci profili muadilleriyle denk ama eğitim kalitesi ve imkanlar olarak bahçeşehir in gerisinde ve mühendislik hariç yeditepenin ilerisinde.

Kampüsünü gezmiş, okuyanlarla sohbet etmiş, araştırmış biri olarak söylüyorum dinleyip dinlememek size kalmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle kardeşim ben de bunu demek istedim zaten , bu arada Bilgi Üniversitesi 2019 YÖK raporuna göre öğrenci başına düşen metrekare alan listesinde 59 üniversite arasında 55. öğrenci başına düşen kütüphane alanında ise yine 59 üniversite arasında 44. olmuş... öğrenci başına düşen kitap sayısında 70 üniversite arasından 28. olmuş

Gelelim mali konulara

öğrenci başına cari giderde 23.

tam bursluluk oranında 30.

bilimsel araştırmaya ayırdığı bütçede 26. ( en pahalı üniversiteler sıralamasında ilk 5te olan bir üniversite bilgi )

REKLAM TANITIM HARCAMALARIN İSE 6. OLMUŞ :)

KAYNAK :
    https://www.yok.gov.tr/HaberBelgeleri/Haber%20%c4%b0%c3%a7erisindeki%20Belgeler/Yay%c4%b1nlar/2019/Vakif_Yuksekogretim_Kurumlari_2019.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dücimanuel -- 3 Temmuz 2019; 13:51:41 >

• Bu konuyu hortlatmak zorundayım çünkü okulumun körü körüne bu kadar kötülenmesine göz yumayacağım. Kişisel olarak kötü bir tecrübe yaşanmış olabilir ama kalkıp da bunu sanki herkes aynı tecrübeyi yaşayacakmış gibi ya da bu tecrübenin kötü yaşanmasında sizin sebebiniz yokmuş da baştan sona okul suçluymuş gibi yazmanız yakışmamış.

Öncelikle boun edb' geçmişsiniz tebrik ederim. Anladığım kadarıyla BİLGİ reklamcılığa da puanınız yetiyor diye girmişsiniz zamanında yoksa edb'da ne işiniz var ya da hocalar "reklamcı olmak için okumaya gerek yok" dediğinde neden bu kadar bozuldunuz ve küstünüz. Siz umursamayabilirsiniz ama sizin gibi tiplerin arkadasından iletişim fakültelerinde sağlam dalga geçilir çünkü iletişim fakültesinin olayı zaten bellidir. Siz "bence" çok yanlış beklentilerle ve hayallerle girmişsiniz. Olur öyle herkes hata yapar. Boğaziçi'nde mutlu ve başarılı bir akademik hayat dilerim. O esnada biz Türkiyenin öncü iletişim fakültesi olara; cannes'a öğrenci filmi yolluyor, öğretim görevlilerinden birisi iki sene peşpeşe berlin film festivaline katılmış oluyor ya da başka bir hocası siyad'dan onur ödülü almış oluyor olacağız. Kısa süre de olsa vakit geçirmiş birisi olarak BİLGİ İletişim'in neden öncü olduğunu ve neden sektörde ağırlığı olduğunu da biliyor olmanız lazım. İletişim Fakültesi özelinde yazıyorum yorumlarımı çünkü siz de bir iletişim öğrencisiydiniz.

Şimdi okul hakkındaki zırvalarınıza kısa kısa cevap vereceğim:

Yök'un raporuna bakarak kendince olumsuz gördüğün şeylerle eleştirmeye çalışmışşınız ama Yök'ün "öğrenci başına" diye sunduğu veriler çok yanıltıcı olabiliyor. Çoğu kategori bazında fazla öğrencisi olan okullar sayısal olarak kötü gözüküyor ama tam olarak öyle olmadığını siz de biliyorsunuz. Öğrenci başına cari giderde ilk 20'de bile yok demişsiniz. BİLGİ listede öğrenci başına 15k giderle 23. sırada. Kötü gözüküyor ama bakmasını bilmeyene. BİLGİ'nin öğrenci sayısı 25,264. Listedeki okulların çoğunun öğrenci sayısı 2-3k.

Sabancı 5k-62K
    Koç 8k-76k
    Özyeğin 8k-22k
    Bilkent 12k-32k
    Üsküdar Üni 19k-19k
    BAU 25K-17k öğrenciye-gider miktarları

Burada sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek için ya BİLGİ'nin öğrenci sayısını kıyaslamak istediğin okula çekeceksin ya da o okulun BILGI kadar öğrencisi olsaydı ne kadar harcayabilirdi buna bakacaksın. Ben sizi fazla uğraştırmak istemiyorum. BİLGİ'nin sabancı gibi 5K öğrencisi olsa gider tablosunda 75bin lira ile Sabancı'dan üstte olurdu. Sabancı'nın BILGI kadar öğrencisi olsa öğrenci başına 12bin lira ile tabloda BILGI'den aşşağıda olurdu. Yukarıda adı geçen diğer okullardan Bilkent 15bin lira, Özyeğin 8bin lira, Üsküdar 14 bin lira harcıyor olurdu. Haksızlık olmaması adına söyleyelim BILGI'den daha çok öğrenciye sahip olup tabloda aşşağıda olan Beykent 30k öğrenciye 8bin lira, Aydın 36k öğrenciye 8 bin lira, Medipol 30k öğrenciye 9bin lira harcıyor. Eğer ki siz BİLGİ'yi kötüleme niyetinde olmasaydınız bu tablonun bu şekilde okunması ve yorumlanması gerektiğini biliyor olmanıza rağmen ergen gibi "bilgi daha ilk 20'de bile değil demezdiniz. Not: 1 kişiye harcanan 5 tl ile 5 kişiye harcanan 1 tl'nin toplam harcama konusunda aynı olduğunu ilkokul matematiği bilgisine sahip olan herkes bildiği için BİLGİ'nin "doğru şekilde hazırlanmış verilerle" tabloda nerede duracağını sizin de aslında bildiğinizi umuyorum.

Şimdi bu kadar detaylı yorum gerektirmeyecek diğer saçmalarınıza cevap vermek istiyorum. "BİLGİ derece öğrencilerine burs vermeyen belki de tek okul" demişsiniz. Derece öğrencilerine burs vermek bir okulu iyi ya da kötü mü yapar ? Koç'da öğrencilerine sıralamaya göre burs vermiyor hadi onu da gömelim ? Ne yazıkkı burada eksik bilgilendirme yapmış oluyorsunuz çünkü BİLGİ'de ihtiyaç bursu ve başarı bursları vardır. Eğer zor durumda olan ya da başarılı olan bir öğrenciysen indirim kazanabilir ya da aylık burs alabilirsin. ve öfff ya bu kadar dünyadan bir haber insanlar BİLGİ'ye gelmesin zaten, sonra burslu öğrencilere kitap bursu sağlandığından bir haber olup boş boş okula "burs vermiyor" diye sallıyorsunuz.

Bir arkadaşınız dönem ücretini İKİ GÜN geciktirip yatırmadı diye kura başlayamadıysa eee bir zahmet gidin gerizekalı arkadaşlarım var diye konu açın, gelip burada okulu kotülemeyin çünkü bir halt bilmediğiniz bariz ortada. Hazırlıkta ödeme kontrolü yalnızca ara dönemde yapılır. Eylül'de ilk peşinatı verip okula başlayan birisi Şubat'ta ikinci dönem başlayıncaya kadar 4 ay boyunca kuruş ödemese bile okumaya devam edebilir kimse de gelip sizi rahatsız etmez. Siz arkadaşınızın başına geleni söylüyorsunuz ben bizzat kendi yaşadığımı :)

Hocanızla ilgili yaşadığınız bir anektodu paylaşmışsınız, keşke en azından hocanın unvanını belirtseydiniz ona göre daha sağlıklı bir yorum yapabilseydik. Fakat yine de kişinin verdiği cevap bana doğru gibi geliyor. İletişim fakültesi böyledir dost, hocalar kimin gerçekten isteyerek geldiğini, kimin boun edb'a geçiş yapacağını zaten anlar, ona göre yaklaşır sana. Sen hocanla bunları yaşarken ben daha bölüme başlamamış olmama rağmen hocamın söyleşilerine gidiyor, muhabbet ediyordum. Kadın benim bölüme geçmemi dört gözle bekliyor, hatta psikoloji okuyan kız arkadaşımı da çap yapması için zorluyordu :) Not: yine de bir hoca tarafından böyle terslenmek kötü bir şeydir. Böyle bir olay yaşamamış olmanızı isterdim fakat siz lise bitirmiş, ergenliği atlatmış bir insan olarak üniversitede hiç terslenmeyeceğini, her kapısına gittiğiniz kişinin sizi buyur edeceğini düşünecek kadar çocuksu bir insan mısınız ?

Okulla ilgili eleştiri yaparken arkadaşlarım, arkadaşlarım demelere doyamamışsınız. Vasat arkadaş çevrenizi değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Arkadaşım şöyle yaptı, böyle dedi diye üniversite gibi ciddi bir kurum eleştirilemez. "İngilizce eğitimi kötü" demişsiniz. demek ki 1 yıl içinde fikriniz değişmiş çünkü geçen sene bana mesaj attığınızda hazırlık güzel, iyiydi demiştiniz. Gerçi sizin fikrinizin değişmesi bir şey ifade etmez. CEA gibi Amerikan Eğitim Bakanlığı onaylı bir akreditasyon kurumu BİLGİ'yi akredite ettiyse, biraz da insan hatayı kendinde arasın lütfen :) AYT'de 50 net yapamışlar ahahhaha... Ha derslerde Türkçe konuşulması ile ilgili şöyle bir durum var. Sınıfta yabancı öğrenci varsa hoca dersi ingiliizce olarak anlatmak zorundadır, öyle de anlatır. Konunun anlaşılmadığını düşünüyorsa tr olarak tekrar etmek hocanın inisiyatifindedir. Sınıfta yabancı öğrenci yoksa tr anlatmak hocanın keyfine kalmış bir şeydir. Reklamcılık bölümünde çok fazla yabancı öğrenci olduğunu pek sanmıyorum. Tabi bu meseleye çok önem veriyorduysanız hocaya ben dersi ing olarak dinlemek istiyorum deseydiniz.

Yine bir yerlerde yök raporuna göre sallamış durmuşsunuz. Öğrenci başına düşen metrakare alan listesinde 59 üniversiteden 55. Olmuş. Mükemmel gerzeklikte bir eleştiri. Kaç tane vakıf üniversitenin Santralİstanbul gibi bir kampüsü var ? Yök her veriyi "öğrenci başına" göre diye hesaplamış ve çok büyük batırmışlar. Ben bunu BAU gibi, Khas gibi okulların verilerine bakarak çok rahat biliyorum. Daha önce hiç KHAS'ı gördünüz mü bilmiyorum ama doğru düzgün uzanmak demiyorum bak oturulucak bile yeşil alanı olmayan KHAS'ın açık alanı 111k iken BİLGİ'nin 94k :) Ya da toplam çim alanı Kuştepe kampüsü kadar bile olmayan BAU nasıl 144k açık alana sahip de Santral sahip değil ? " Listenin çoğunluğu plaza üniversitesi olduğunu biliyorsunuz değil mi ? Hani kalkıp ne bilieyim esenyurt üniversitesinin, gelişim üniversitesinin BİLGİ'den daha büyük kampüsü var falan da deseydiniz bari. Okul kalabalık bunu kimse inkar edemez ama "abi bilgi ne ya insanlar niye buraya gidiyor kiii bakin yani bakin 59 uni icinde 55." Demek çok basit ergen işi bir olay.

Öğrenci başına düşen kütüphane alanı: sıralamada 44. Git tek tek say 44 üniversitenin mi daha büyük kütüphane alanı var yoksa 12 üniversitenin mi ? Evet BİLGİ'nin kütüphanesi bence küçük ama 44 üniversite kütüphanesinden daha küçük değil 12 üniversiteden küçük.

Öğrenci başına düşen kitap sayısında: 28. İnsan bjr noktadan sonra bravo gerizekalı demek istiyor çünkü doğru düzgün veri okumayı bilmeyen bir insan "tamamen gerçek verilerle konuşuyorum" falan diyip kendini bir şey sanabiliyor. BİLGİ 144Bin basılı kaynak ile total basılı kaynak tablosunda 5.

Öğrenci başına 10m² ve 6 kitap düşen BİLGİ'nin 4,492 m² kütüphanesinin, e kitaplara beraber toplam kaynak sayısı olarak diğer ünilerle kıyasını yapalım bir de.

Bilkent: 500k basılı kaynak/599k e-kaynak
    Toplam: 1,099/12,423 m²

BİLGİ: 144k basılı kaynak/410k e-kaynak
    Toplam: 554k/4,492 m²

KOÇ: 257K basılı kaynak/164k e-kaynak
    Toplam: 421k/9,688 m²

Sabancı: 113k Basılı kaynak/232k e-kaynak
    Toplam: 345k/9,165 m²

Yeditepe: 152k basılı kaynak/235k e-kaynak
    Toplam: 387k/ 6,573

Başkent: 221k basilı kaynak/227k e-kaynak
    Toplam: 448k/12,500 m²

Medipol: 42k basılı kaynak/488 e-kaynak
    Toplam: 530k/4,886 m²

Özyeğin: 58k basılı kaynak/414k e-kaynak
    toplam: 472k/2,815 m²

BAU: 141K basılı kaynak/175k e-kaynak
    Toplam: 315k

BİLGİ Üniversitesi kütüphaneleri kaynak yeterliliği ve dolgunluğu açısından en zengin vakıf üniversitelerinden birisidir. Bunu da yukarıda örnek olarak verdiğim üniversitelerden 1ila 3 milyon lira daha azı bütçeyle gerçekleştirmiştir. Ama öğrenci başına düşen alan sıralamasında 59 üni içinden 44. öğrenci başına kitap sayısında 29. o yüzden BİLGİ'yi eleştirelim hadi çünkü ben vasıfsız bir yarım akıllı olduğum için daha doğru düzgün veri analizi ve tablo okuması bile yapamıyorum.

Son olarak "sıralaması yüksek öğrenciler neden BİLGİ'yi yazıyor, bu sorunun cevabını versinler demişsin" Ve başka bir arkadaşımızla birlikte bau yeditepe özyeğin(özyeğin ne la) bilkent koç falan kıyaslaması yapılmış. BİLGİ, Bilkent ve Koç seviyesinde bir okul değil, Sabancı ise bu ikisinden sonraki en iyi okul. BİLGİ ise bu 3'lüden sonra gelir. (Son 4 yıldır QS'in listelerinde 4. Sırada yer alıyor)Yer yer Yeditipe'nin de BAU'nun da diğer okulların da iyi olduğu alanlar vardır. BİLGİ'nin bu okullar seviyesinde ya da aşşağısında gösterilmesi ise esasından sosyal bilimler temelli bir okul olması ve sayısal bilimler ve sağlık bilimleri alanında bir kaç spesifik bölüm dışında kendini o alana kalitesine yakışır biçimde entegre edememiş olmasıdır. Tekrar etmekte fayda var, Sosyal Bilimler temelli bir üniversitedir bu yüzden sözel ve eşit ağırlık alanındaki başarılı öğrencilerin tercihlerinin başında gelir çoğu zaman, bunda şaşılacak bir şey yok.

Uzun bir yazı oldu, buraya kadar tamamen yazmış olduğunuz yanıltıcı yorumları düzeltmek adına ve asla sizinle tartışmaya girmek için değil sonrasında bu konuyu okuyup yanlış algıya kapılacak insanları kazanabilmek sebebiyle yazdım. Uslübüm yer yer sert noktalara gitmiş olabilir, hakettiğinizin de o olduğunu düşünmekteyim çünkü. Boğaziçi Edb'da başarılar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sozelcidonanimhaber S kullanıcısına yanıt
    mantık hatasını başta yapmışsın Bilgi Üniversitesi fazla öğrenci aldığı için öğrenci başına ayırdığı ücret az gözüküyor demişsin ama şunu unutmuşsun daha fazla öğrenci = daha fazla gelir... ( bakmayı bilmeyene değil anlamayı bilmeyene )

Bilgi üniversitesi şuan 60 bin tl...

yüzde yüz ingilizce yazılıp hocanın inisiyatifine kalmış demek bence yanlı bir yorum oluyor mesela Boğaziçi'nde İngilizce dersi Türkçe anlatamazsınız böyle bir şey yok.

İngilizce eğitim hakkında diyecek tek bir şeyiniz dahi olmamalı öğrencilerin ingilizce seviyeleri ortada benim arkadaşlarımın çoğu tam bursluydu sizin ezebileceğiniz türden insanlar da değiller.

ayrıca öğrenci dostu bir üniversite öğrencisini 2 gün geciktirdi diye bu duruma düşürmez bu ''dostluk'' kavramına aykırıdır süre tanırsınız 1 ay en azından. (tam burslu oranında da 30. zaten nasıl öğrenci dostu olacak burs bile vermiyor gerçi )

Ayrıca santralin kalabalık olduğunu herkes söylüyor bu tüm öğrencilerin farkında olduğu bir şey tartışmaya açık bile değil. aşağıdaki entry ekşi sözlükten alıntıdır :

2019 yök raporu'na göre reklam-tanıtım'a 10 milyon lira para harcarken, kütüphaneye 1.6 milyon, öz kaynaklı araştırma projelerine ise 600 bin tl ayıran ilim irfan yuvası.

vize-final dönemleri dahil, oturacak yer bulunmayan kampüste her gün ilkokul ve liselere yeme içmeli üniversite tanıtımı düzenleyen bir yönetim anlayışına sahiptir. o yüzden çıkan rakamlar pek şaşırtmamakta. (Önemli nokta burası )

hazır tercih dönemindeyken, geleceğiniz için bu kriteleri de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

ekşi sözlük
    istanbul bilgi üniversitesi
    https://eksisozluk.com/istanbul-bilgi-universitesi--92260?p=93

gelelim öğrenci başına ortalamalardan uzak istatistiklere...

Reklam ve tanıtıma 10 milyon tl harcayıp kütüphaneye 1.6 milyon tl harcarsan dediklerime cevap vermek için bin dereden su getirirsin o da sen getirene kadar kirlenir. ( kütüpane harcamalarında 11. bilkent 12 milyon bahçeşehir 4.5 harcarken en kalabalık buna mukabil de en çok gelir elde eden okullardan bilgi 1.6 milyon tl harcamış )

onu geç beykent üniversitesi bilgi'nin yarısı kadar ücret alıyor neredeyse öğrencisinden onlar bile 2.9 milyon tl harcama yapmış kütüphaneye.

Peki ar-ge'ye ayrılan ücrette 26. olmasına ne dersin öğrenciden aldığı ücret sıralamasında ilk 5'te olan bu okul için ?

öz kaynaklı araştırma bütçesinde de 15. ...

ya hadi öğrenci başına geliri ''kalabalık ya bizim okul o yüzden'' deyip kurtardın ki saçmalık bence, peki öğrenci başına ortalama hesaba katılmadan olan bu istatistikleri ne yapacaksın nasıl açıklayacaksın ?

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ REKLAMA 10 MİLYON TL HARCAYIP İLK 6'YA GİRMİŞ EN YÜKSEK DERECESİ REKLAMDA EVET REKLAMI İYİ YAPIYORLAR ,REKLAMCILIK BÖLÜMÜ DE AJANSLARA ÖĞRENCİ GÖNDEREBİLİR AMA O GÖRDÜĞÜNÜZ DERSLER SİZE KÜLTÜR ADINA HİÇBİR ŞEY KATMIYOR BALON ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR KÜLTÜR ADINA...ALLAH AŞKINA NE ÖĞRENİYORSUNUZ REKLAMCILIK BÖLÜMÜNDE ?BOUN'LA KIYASLAMAYA KALKMA 1 DERSİ, 1 DÖNEMDE ALDIĞIN DERSLERİN İÇERDİĞİ BİLGİ MİKTARINA EŞ DEĞER OLUR .İSTERLERSE BOUN MEZUNLARI REKLAMCILIK SEKTÖRÜNE DE GİRERLER AMA ÖYLE BOŞ MESLEKLERDE BULUNMAK İSTEMİYOR ÇOĞU...

OKULUN TÜM HARCAMALARDA BAHÇEŞEHİR'DEN YEDİTEPE'DEN GERİDE KALMIŞ SEN OTUR DA BUNU DÜŞÜN BU KADAR PARA NEREYE GİDİYOR BİR FİKRET ORMAN İKİ BİLGİ ÜNİVERSİTESİ PARALAR NEREYE GİDİYOR BELLİ DEĞİL...

benim verdiğim tavsiye yüksek puan yapan öğrencilere yoksa 5-10 bin üstü yapmışlar bilgi yazabilir . neyse yeter bu kadar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.