Şimdi Ara

Özel Üniversitede Okuyup KYK Kredisi Alabiliyor Muyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
10.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar özel üniversitede okuyanlar, devletin verdiği geri ödemeli burs alabiliyor mu şu aylık 300 lira olanı varya hani. Ona göre bir yol çizicem de kendime.

• Okula %100 burslu gidenler hariç diğer öğrenciler en az 5000 lira okula veriyor ama devletin verdiği 300 lirada gözleri var. Ayıp.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başay

Okula %100 burslu gidenler hariç diğer öğrenciler en az 5000 lira okula veriyor ama devletin verdiği 300 lirada gözleri var. Ayıp.

Eee ne var bunda? Her tam burslu gitmeyenin altinda porsche mu var saniyorsunuz? Devlet her seferinde kazik atiyor simdi bir tane kiyak yapti diye kullanmayalim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteye o kadar para bayılabiliyorsun da hâlâ o 300 lirada mı gözün var? Yazık cidden gerçekten paraya İhtiyacı olanlar da var bu ülkede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

quote:

Okula %100 burslu gidenler hariç diğer öğrenciler en az 5000 lira okula veriyor ama devletin verdiği 300 lirada gözleri var. Ayıp.

Eee ne var bunda? Her tam burslu gitmeyenin altinda porsche mu var saniyorsunuz? Devlet her seferinde kazik atiyor simdi bir tane kiyak yapti diye kullanmayalim mi?

Sanıyorsunuz derken ? Kendini pek bi üstte görüyorsun. 300 liraya kaldığına göre bu aç gözlülüktür. Biz kimseye lüks arabasıyla geziyor demedik zaten okula her yıl 5-10 bin lira verebilecek kapasitede olan öğrencinin 300 liraya muhtaç olması ironidir. Bundan bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: işsiz işletme mezunu

Üniversiteye o kadar para bayılabiliyorsun da hâlâ o 300 lirada mı gözün var? Yazık cidden gerçekten paraya İhtiyacı olanlar da var bu ülkede.

Sanki devlet ona vermeyince millete dağıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: işsiz işletme mezunu

Üniversiteye o kadar para bayılabiliyorsun da hâlâ o 300 lirada mı gözün var? Yazık cidden gerçekten paraya İhtiyacı olanlar da var bu ülkede.

Konuyu dikkatli okuyup öyle konuş. Adam burs için başvuru yapmıyor herkesin alabildiği kredi için yapıyor kesin çıkacak diye bir şey yok. Her özel okula gidende zengin olmuyor kafanızı genişletin biraz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK burs/kredi artar mı bu sene
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

quote:

Sanıyorsunuz derken ? Kendini pek bi üstte görüyorsun. 300 liraya kaldığına göre bu aç gözlülüktür. Biz kimseye lüks arabasıyla geziyor demedik zaten okula her yıl 5-10 bin lira verebilecek kapasitede olan öğrencinin 300 liraya muhtaç olması ironidir. Bundan bahsediyorum.

Sacmalamayiniz. Kendimi ustte gordugum yok, aklinizdan uydurmayin. Ailem benim egitimim icin o kadar parayi gozden cikariyor ama bana geriye verilebilecek cok bir harclik kalmiyor. Bu 300 lira bu boslugu yeterince kapatiyor. Hemde bize her zaman kazik atan devletin de bir nimetini kullanmis oluyoruz.

• Ulam sanki devlet buna parayı hibe edecek öyle yazmışlar. Zaten adam mezun olunca ödeyecek

• Asıl paraya ihtiyacı olanlar vakıfa gidenler . Babalarımız bize göndereceği parayı üniversiteye veriyor ama yaşamadan anlayamazsınız

• Bende merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olgun Penguen

Asıl paraya ihtiyacı olanlar vakıfa gidenler . Babalarımız bize göndereceği parayı üniversiteye veriyor ama yaşamadan anlayamazsınız

Yahu bırakın bu işleri krediyi alsanız onu da ödersiniz gerçi burs işi devletin suçu yerinizde kim olsa bursa da başvururdu
  • %100 burslu gidenler hariç başvuramaz diye şart olduğunu sanıyorum.
  • Boşuna sevinme kredi verilmeyecek sana.

• Ben özel üniversitedeyim burssuz arkadaşım KYK dan burs aldı. Bilmeden atıp tutmayın.
  • Valla alınabilindiği söyleniyor ama özelden okuyan onlarca arkadaşım var hiçbirine burs çıkmadı
  • Burstan mı bahsediyoruz geri ödemeli kredi mi?
    Yorumlara baktım sanki arkadaş burs istemiş gbi yorumlar yapılmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen sey KYK Kredisi yaklasık 14 milyarlık eğitim boyunca yatacak olan o ise çıkar bursu bilemem

• alıyor kardeşim. devlet baba borclandırmak ıcın kredıyı peynır ekmek gıbı dagıtıyor.
  • Ne kadar çok boş konuşan olmuş. Sanki bizde bok gibi para var, şehir dışında okuyan adam da aylık 700-800 harcıyor üstteki arkadaşın dediği gibi yaşamayan bilemez. Ben önlisans bölümü okuyacağım ve muhtemelen 5 bin liraya gelicek yıllığı bana. Ben okurken çalışacağım arkadaşlar, yoksa ödiyemiycem ailem de ufak şekilde destek çıkıcak.

300 lirayı burs olarak değil dönüşümlü kredi olarak istiyorum mezun olunca ödenebilecek şekilde. Yani bildiğin ıkınarak okuyacağım ve 300 lira az bir para değil. İşte bunu cahillere anlatamazsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.