Şimdi Ara

ÖZEL ÜNİVERSİTELER----> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben istanbul ticaret üniversitesindeyim bizim okul da 4 yıllık bölümlerde senelik ücret 9.500 ytl hazırlık sınavını geçerse 4 yıl okur geçemesse 5 yıl ekonomik gücünüzü aşmassa düşünebilirsiniz okulun bir kampüsü üsküdar diğeri eminönünde.
  • bence en ekonomik üniversite istanbul ticaret hukuk eğitimide iyi fakülte eminönünde ek kontenjandan yer varmı bakmak lazım çk talep var çünkü
  • Son 2 senedir cidden bayağı bir talep var oraya...
  • bende kültürde okudum ama hukuk fakültesi ile bildiklerim kulaktan dolma..
    hocaların bi kısmı istanbul üniden diye biliyorum. hazırlık olduğunu biliyorum. sınavı geçersen veya toefle varsa direk birden başlarsın.
    fiyat konusunu hiç bilmiyorum. orda okuyan arkadaşlar yorum yapmışlar zaten.
    arayıp konuşabilirsiniz. arkadaşım ilk sene bütün ücreti verdi, dersleri iyiydi her sene biraz daha burs aldı 3. sınıfta %40 yada 50 bursluydu. yani çalışırsan başarı bursu alabilirsin okuldan..
    yeni kampüsü bir çok özel üniversiteden güzel.
    eski kampüste uzun süre kalmazsa güzel olur. çünkü bizde müslüm sesleri arasında ders yapmıştık.
    maddi olarak uygunsa bence gidilebilir..
  • istanbulu bilmiyorum ama

ben Ankarada Çankaya üniversitesinde okuyorum.. Annem babam öğretmen hatta annem emekli ve yılda 5250 dolar a Hukuk okuyorum

öle kötü bi duruma sokmadı bizi bu şey allahım a şükür
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leprechoun

bende kültürde okudum ama hukuk fakültesi ile bildiklerim kulaktan dolma..
    hocaların bi kısmı istanbul üniden diye biliyorum. hazırlık olduğunu biliyorum. sınavı geçersen veya toefle varsa direk birden başlarsın.
    fiyat konusunu hiç bilmiyorum. orda okuyan arkadaşlar yorum yapmışlar zaten.
    arayıp konuşabilirsiniz. arkadaşım ilk sene bütün ücreti verdi, dersleri iyiydi her sene biraz daha burs aldı 3. sınıfta %40 yada 50 bursluydu. yani çalışırsan başarı bursu alabilirsin okuldan..
    yeni kampüsü bir çok özel üniversiteden güzel.
    eski kampüste uzun süre kalmazsa güzel olur. çünkü bizde müslüm sesleri arasında ders yapmıştık.
    maddi olarak uygunsa bence gidilebilir..

arkadaşın dediği gibi başarı bursu imkanı vari bizim sınıfta 3 kişi başarı bursu alıyor ve %50 lere varan indirim alabiliyorlar, en düşüğünün not ortalaması ise 3,87 civarında, yeni kampüs gerçekten güzel ama hukuk fakültesinde okuyacaklar için hayal çünkü hukuk yeni kampüse taşınmıyor ve taşınmayacak, eski şirinevler yerleşkesinde kalacak, dolayısı ile müslüm konserlerine devam

• quote:

Orjinalden alıntı: Arthur

kardeş ben yeditepedeyim ve burda yeterince öğrenci var.adım atacak yerimiz yok.Sakın buraya gönderme kardeşini.Hem orta düzey geliri olan bi alieyi biraz sıkacak düzeyde öğrenim fiyatlar ve dersler baya ağır.Burası aslında bi ticarethane gibi.Yani dersleri zor tutuyolarki daha fazla para kazansınlar diye.

saygılar...

evet dersler çok ağır ve okul gerçektende kalabalık.bugün öğrenci belgesi almak için gittim birsürü öğrenci şaşırıp kaldım inanamadım ve dediğin gibi yeditepe TİCARETHANE

• özelde okuyanlara allah kolaylık versin
    bir de mezun olunca baba parasıyla okumuş damgası yeme riski var :)

özelde okuycaksan koç sabancı bilkent bilgi yeditepe de oku öyle böyle vereceksen adam gibi bir yere ver bari ...
  • özel üniversitelerin eğitimi nasıl bilmiyorum. ama ben çocuğumu param olsada olmasada özele yollamam. burslu olarakta yollamam.

eğer istersen yurt dışı bağlantıları sabancı üniversitesinin çok iyi. ama türkiye de özel üniversite açıköğretimle eşdeğer algılanır. özel yada devlet üniversitesi bir bölümünü bitirince bitirince doktor yada avukat olunmayacağı doğru düzgün bile bilinmez. tus var baro var demi. :) hatta eğitim için kpss var. MBA için dil les barajları var. lisans pek iç açmıyor artık.
  • "türkiye de özel üniversite açıköğretimle eşdeğer algılanır" sana inanamıorum nası eşdeğer algılanıo ve türkiye için bu genellemei nası yapabiliosun özel üniversitede de ne eğitimi alıosan aynı eğitim devlettede var hatta daha iyisi çünkü bi çok prof artık özel üniv leri seçiyor çocugunu özel okula yollamiyacaım diyen kişiyide düşünmeye davet ediorum bi çok sosyal aktiviteside onlardan iyi taby sosyal bi insan olmasını istemiosan o başka ztn konuda bu deil dikkatinizi çektiyse özel mi devlet mi tartışması deil yarın bir gün bu lanet sınav sistemiyle çocuklarınızı antepe sivasa yollama durumunu gösteremiceksiniz yanımda okusun diceksiniz ve o zmn bu özel üniversitelerin kontenjanları çoktan dolmuş olacak.Baba parasıyla okuma olayına gelince devlettede baba parasıyla okuyosun ztm harçlıkları hükümet mi gönderio yemeini yolunu baba parası ymk nin nesi kötü önemli olan okumak o yada bu şekilde yoksa böyle bağnaz düşünceler ortaya çıkıo sekilde görüldüğü gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosaic -- 27 Eylül 2005, 9:23:33 >

• arkadaşım özel üniversitelerin eğitim seviyesi sen ne dersen de belli bir düzeyi aşamaz! sen adamakıllı bir üniversitenin 350-360 puanla öğrenci alan bir mühendislik bölümünde verilen eğitimi 250-260 puanla öğrenci alan bir özel üniversitede nasıl verebilirsin ki? misal ben itü elektrik mezunuyum, bizim bi kısım prof.larımız doç.larımız kampüsü yakın diye ışık üniveristesinde ders veriyorlardı! aynı dersler için oraya özel yeni ders notları çıkarıyorlardı BASİTLEŞTİRİLMİŞ! bunu nasıl açıklarsın? söyleyeceğim şudur ki diploma sahibi olmak isteyen parayı bastırır gider özelden alır diplomasını! ama meslek sahibi olmak isteyen girer adam gibi bölüme okur! ayrıca sivası antepi küçümsemeyin, çok sağlam eğitim veren anadolu üniversiteleri de var! bi de yılda 13000ytl okul ücreti ile 500-600 ytl harcı nasıl karşılaştırdın onu da anlayamadım!

• yani sen öss sistemini çk mantıklı buluosun orda 300 puan alanlar zeki oluo 200 puan alanlar aptal oluosen olaya tek tarflı bakıosun çünkü devlette okumuşsun hiç bişein basitleştirildiği yok ayrıca ben anadolu üniversitelerini küçümsemedim çocuklarından ayrılmak istemeyen anne babalar için söyledim gönderirmisiniz die ama helal olsun bu sistemden gelip bu sistemi destekleyenler hala ölmemiş yök öss sistemi vs hep bazı savaşlar bu kabullenmeler yüzünden oluo ztn devam et bende evet bu sisteme göre yüksek puan alan zekidir okumaya hak hazanır bu kadar sınava giren öğrenciyi okutucak üniversite olsaydı iş olanaı olsaydı belki böyle olmazdı ama özel üniversitelere ne gerek var orası tatilya çünkü diy mi
  • bende istanbul kültür mezunuyum...ben sana şöyle söyliiim
    özel üniversitelerde ögrenci değilsin müşterisin....
  • Parası olan herşekilde okur bu bi gerçek yani para eşittir kaliteli eğitim.Devlet okulu biye varsa halaBiz boşuna okuduk heralde devlet okulunda 11 sene.
  • İstanbul ticaret üniversitesi hukuk da okuyorum, bizim ki 9.500 ytl
  • arkadaşım benim yazımı iyi oku ben öss sistemini doğru buluyorum diye bişey yazmadım oraya, sadece özel ve devlet üniversitelerinin eğitim kalitesinin eşit olamayacağını bir örnekle vermek istedim. ayrıca bana göre de bu sistem doğru diil. mesleki eğitim özendirilmeli bana göre ve üniversite sayısı düşürülmeli eğer gerçekten kaliteli eğitim isteniyorsa! tek sınav(bu öss oluyo) yerine kademeli bi sistem, ta ilkokuldan itibaren öğrencinin kapasitesini ve yeteneklerini ortaya çıkarıp gerçekten hakedenlere üniversite yolunu açacak, üniversiteye gidemeyenleri de aç bırakmayacak bir sistem olmalı bana göre de ki sen herhalde bu fikrime katılmamazlık edemezsin.. ha şunu da söyleyeyim eğer öyle bir sistem olsaydı ve öss olmasaydı ben de dahil iyi puanla bir yerlere girenler yine de iyi yerlerde okurlardı, yani seçme sistemi değişirdi ama seçilenlerin niteliği aynı kalırdı merak etme!

• 3-4 yıla kadar maalesef vakıf üniversitelerinin eğitim kalitesi devlet üniversitelerini ikiye katlayacak, vakıf ünileri düşük puanlı öğrenci alıyor iddiası şu an için doğru ama bu fark her sene kapanıyor. bu sene kültür hukuk puanı müthiş yükseldi ve ek kontenjana bile yer kalmadı, daha bir-iki yıl önce her başvuran kabul ediliyorsu ancak bu sene başvuranların nerdeyse 3 te 1 i kabul edildi. vakıf ünilerine başvuru arttıkça taban puan da yükseliyor ve öğrenci kalitesi artıyor. zaten üniversite sistemi gittikçe amerikanlaşmaya başlıyor. yani tamamen paralı eğitime dönüyor. bugün her yıl en az 1-2 tane vakıf ünisi kuruluyor ancak maalesef 15-20 yılda bir bir tane devlet üniversitesi kuruluyor onlar da ders verecek hoca bulamıyorlar. maalesef diyorum çünkü bu durumu ben de istemiyorum ama gerçek...
  • ben istanbul ticaret üniversitesindeyim geleceği parlak bi üniversite diyolar şahsen bende memnunum ayrıca diğer özel üniversitelere oranla en ucuzu
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

arkadaşım benim yazımı iyi oku ben öss sistemini doğru buluyorum diye bişey yazmadım oraya, sadece özel ve devlet üniversitelerinin eğitim kalitesinin eşit olamayacağını bir örnekle vermek istedim. ayrıca bana göre de bu sistem doğru diil. mesleki eğitim özendirilmeli bana göre ve üniversite sayısı düşürülmeli eğer gerçekten kaliteli eğitim isteniyorsa! tek sınav(bu öss oluyo) yerine kademeli bi sistem, ta ilkokuldan itibaren öğrencinin kapasitesini ve yeteneklerini ortaya çıkarıp gerçekten hakedenlere üniversite yolunu açacak, üniversiteye gidemeyenleri de aç bırakmayacak bir sistem olmalı bana göre de ki sen herhalde bu fikrime katılmamazlık edemezsin.. ha şunu da söyleyeyim eğer öyle bir sistem olsaydı ve öss olmasaydı ben de dahil iyi puanla bir yerlere girenler yine de iyi yerlerde okurlardı, yani seçme sistemi değişirdi ama seçilenlerin niteliği aynı kalırdı merak etme!

Sistemi mantıklı bulmuosun madem "sen adamakıllı bir üniversitenin 350-360 puanla öğrenci alan bir mühendislik bölümünde verilen eğitimi 250-260 puanla öğrenci alan bir özel üniversitede nasıl verebilirsin" lafından ne çıkıyo ben anlayamadım

Ayrıca bende ticarettenim eğitimini beğenmiorum ama olaya tek yönlü bakmıorum farkındaysanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosaic -- 27 Eylül 2005, 12:59:03 >

• oha bu forumdaki heres ticaret ünidenmiş, bende ticarettenim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.