Arkadaşlar neredeyse tüm vakıf üniversitelerinin sitelerinde 1 yılın ardından öğrencinin notu 4 üzerinden 3,5 veya üzeriyse başarı bursu veriliceği yazıyor. Yani fiyatta indirim oluyor. Alan arkadaşlar varmı yada bir tahmininiz varmı yüzde kaç indirim yapılır %25 filan olurmu ?
3.5-3.6 yüzde 25 3.6-3.8 yüzde 50 3.8-4 yzde 100 bizim üniversitede
yaklaşık aynıdır hazırlık sayılmaz
o kadar kolay bişey sanma herkes yaparım ederim der ama girenlerden 1-2 kişi anca alır
hangi üniversite ?
quote:
Orijinalden alıntı: bilbar
o kadar kolay bişey sanma herkes yaparım ederim der ama girenlerden 1-2 kişi anca alır
Yani öl daha iyi diyor üniversite
Arkadaş Kadir Has Üniversitesinin mi yazdı bilmiyorum ama bu oranlar Kadir Has'da da aynı ve gerçekten o kadar da zor değil. Matematik, Fizik, Kimya bilginiz iyi ise çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR
quote:
Orijinalden alıntı: bilbar
Yani öl daha iyi diyor üniversite
bilgiler için teşekkürler. @bilbar , hangi üniversite olduğunuda yazarsan sevinirim. evet eminim kolay değildir fakat benim bazı artılarım olucak öncelikle ben bilgisayar mühendisliği istiyorum meslek lisesinde okuduğum için programlama derslerim yani genel anlamda meslek derslerim çok iyi durumda bu bana ciddi bir artı olarak gelicek bölümde çünki herkes 0 dan uğraşıyorken ben gülüp geçicem tabi aynı dersleri görücez demiyorum fakat programlama mantığı her yerde aynıdır bunun yanında eksi tarafımda var oda kültür dersleri fizik kimya vs. bunlara oturup çalışırsam en azından %25 alabilirim diye düşünüyorum. sen yinede bana düşüncelerini belirtirsen sevinirim. bu arada hazırlık sayılmaz demişsin bu hazırlık olayından yırtmak kolaymı ? yani ingilizce sınavı çokmu zor nasıl ? 3 ay ing kursuna gitsek sınavdan önce sınavı geçme seviyesine ulaşırmıyız ? cevapların için şimdiden teşekkürler.
gidecegin üniversiteye göre hazırlık sınavı değişir bizde çok zor değildi(istanbul ticaret üniversitesi) eğitimin türkçe olmasından dolayı mesala doğuş üniversite için zor diyorlar hazırlık okuyanlar bile tekrar yapıyorlar
meslek liseli olman 1. çok faydası olmaz bölüm dersi 1 tane olur dönemde mat fizik türk tarih ing derslerinin yanında bölüm dersi olur gideceğin üniversiteyi iyi araştır bazı üniversitelerin bazı bölümleri çok kolaydır
bizde bilgisayardan burs almaya hak kazanan toplam 7 kişi var(2 yuzde yuz 2 yuzde 50 3 yuzde 25) burssuz 60 kişi alıyor senede burs alanlar 1.-2.-3. sınıftakiler olduğunu düşünürsen 180 de 7
tabi onlardan biri sen olabilirsin ama yine de fazla umut bağlama
not:kendim çok başarılı bi ögrenci olmadığım için karamsar olabilirim
quote:
Orijinalden alıntı: oarsiyuen
hangi üniversite ?
istanbul ticaret üniversitesi
bi şunu belirteyim özel üniversitelerde en yüksek burs gecerlidir
yüzde 50 burslu girip 3.5 yaparsanız ayrıca indirim olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: bilbarin
bi şunu belirteyim özel üniversitelerde en yüksek burs gecerlidir
yüzde 50 burslu girip 3.5 yaparsanız ayrıca indirim olmaz
aynen bunu söylemeye girmiştim .
%50 im vardı %50 daha kazandım etti %100 falan ..
zaten 3.5 civari bi not ortalamasıyla devlete geçişte düşünebilirsin.Önemli olan senin o not ortalamasını yapman zaten elbet bi kapı açılır .Bende düşünüyorum mesela imkansız degil ama çok çalişmak lazım gerçekten
fizik kimya matematik bilgilerime güvenmeme ragmen daha fazla çalişmam gerektiginin farkındayım.Burdan başlamak lazm .
Ayrıca bölüm olarak ingilizce ögretim okursan.Hazırlıkta biraz zorlanabilirsin .Muafiyet sinavi için yurtdişina çıkman gerekir , o bile kesin degil senin hazrlgı atlamana .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme