Şimdi Ara

ÖZEL ÜNİVERSİTELERİN GARİP BURSLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyelim Istanbul Aydın üniversitesini yazdım.%25 bursluyu kazandım

Aynı zamanda tercih bursu diye bir olay varmış oda tercih listesinde ilk 3e yazarsak oluyor.%30 burs

Şimdi toplamda %55 Burslu mu olacagım?

Bilgisi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimi vakıflar bursları topluyor
    kimi vakıflarda birini seçiyorsun
    arayıp öğrenmen lazım

• up

• hayır en fazla hangisi ise onu alıyosun sadece
  • Anladım hocam.

En iyisi arayıp sormak

• Hayir oyle degil. Cogu universitede burs birlestirme diye bi olay yok zaten. Yani tercih bursun %30 hakkinla kazandigin %25 ise COGUNLUKLA en yuksek miktardaki burs gecerli oluyo. Yani %30.

Ama bazi universitelerde (cok nadir) burs birlestirme var. Bunlarda da once dusuk burstan hesaplama yapiliyo, sonra ortaya cikan rakama diger burs indirimi yapiliyor. %55 degil yani. Ama bu universiteler cok nadir, daha ucuza geldigi icin vakif universiteleri boyle tur hesaplamaya pek yanasmiyor.

Ornek vereyim;
    Fsmv üniversitesi Pskiloji 25bin lira. %25 psikoloji tutuyor bana. Fiyati 18binli liralara iniyor. %25 de ilk tercih yazarsam burs imkani var. 14bin liraya iniyo. Fsmvüde burs birlestirme oldugu icin 14bin liraya kadar inebiliyorum ucrette.
    Ama ayni sekilde nisantasi üniversitesi %50 de kazanabiliyorum. Onda da tercih bursu var. İlk tercihe %15 diye hatirliyorum. Ama nisantasi universitesinde burs birlestirme olmadigi icin sadece %50 burstan yararlanabiliyorum. Hesaplayinca da 18 bin lira falan oluyor. O yuzden fsmv üniversitesi burs birlestirme gibi bi imkan yapabildigi icin daha hesapli oluyor benim icin. İyice arastir. Arayip ogrenebilirsin hangi universitelerde burs birlestirme var hangilerinde yok.

• BaronBaghdassariann B kullanıcısına yanıt
    Tamamdı aydınlandım artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.