Şimdi Ara

Özelleştirilmiş motora sahip yeni Formula E araçlarının sesleri yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  Özelleştirilmiş motora sahip yeni Formula E araçlarının sesleri yayınlandı

Formula 1 dünyanın en önemli motor sporu etkinliği. Ancak son dönemlerde motor hacimlerinin küçültülmesi ve yakıt tasarrufu gibi konular spora ilgi duyan bazı kitleleri küstürmüş durumda. Diğer taraftan ise alt dallardan birisi olan ve elektrikli araçların yarıştığı Formula E giderek popülerleşmeye başlıyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Formula E'de pil kapasiteleri ve motorlar sabit olurken takımların farklı şekillerde ön plana çıkması bekleniyordu. Ancak bu durum ilk sezonda farkın çok açılmaması için alınmış bir önlem olacak ki önümüzdeki Ekim ayında başlayacak 2. sezonda bu sınırlamalar kaldırıldı. Takımlar artık hem pil hem de motorlarda özelleştirme yapabilirken, bu araçların çıkarttığı sesleri ön plana çıkaran bir video yayınlandı.

Sesler biraz iç gıdıklayıcı olsa da farklı motor seslerinin olması yarışmaya ayrı bir heyecan katacaktır. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışta pilotların pil seviyesini hızlı düşürmemek adına maksimum hıza nadiren çıktığını görüyorduk. Bu yılla birlikte pillerdeki özelleştirmeler de daha hızlı ve seyir zevki yüksek yarışları ortaya koyabilir.

Formula E'de yarışacak yeni araçlara ve motor seslerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Sizce Formula E'nin gidişatı nasıl? İlerleyen dönemlerde Formula 1'in yerini alabilir mi? 

• oyuncak arabalardan farkı kalmadı formulanın.

• Bkz.: Elektrikli süpürge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 13 Ağustos 2015; 16:40:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) hakkındaki haberlerinizi de görmek isteriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncak arabadan farkı yok , ilgi çekmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) hakkındaki haberlerinizi de görmek isteriz.

Teknolojiyle bir şekilde bağlantılı gelişmeler yaşandığı sürece yazabilirim. Takip etmeye çalışacağım teşekkürler
  • Bunlar elektrikli motor ama sanki bazılarının vites değiştirirmiş gibi bir sesi var.
  • Renault'nun sesi nispeten daha iyi.

Böyle daha derinden, daha boğuk geliyor.

Adeta bir V8.

Renault mühendisleri belli ki Amerikan hayranı
  • Elektrik süpürgesi gibi

• Renault güzelmiş.

Ancak "fark açılmaması için" saçmalıklar yaptıkça soğutacaklar. İnsanlar bu yarışları hız rekorları, tur rekorları görmek için izliyor. Teknolojinin sınırlarını gösteren böyle motor sporlarında böyle saçma sınırlamalar oldukça insanlar soğuyacaktır. Formula 1'i 4-5 yıldır takip etmiyorum, ondan önce uzun süre kaçırmadan takip ediyordum. Formula E'yi yeni duydum. Bir denenebilir.

• Malesef ben de Formula 1'i uzun süredir takip etmiyorum. Hem rekabetin ve seyir zevkinin azalması hem de ülkemizde izlemenin zor olması problem. Ntv falan gibi bir kanal Formula E yayın haklarını alıp şifresiz ücretsiz yayınlasa her hafta takip ederim açıkçası.
  • Formula 1 i komple kaldırsınlar da onlarda kurtulsun bizde bu nedir ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 13 Ağustos 2015; 23:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

Malesef ben de Formula 1'i uzun süredir takip etmiyorum. Hem rekabetin ve seyir zevkinin azalması hem de ülkemizde izlemenin zor olması problem. Ntv falan gibi bir kanal Formula E yayın haklarını alıp şifresiz ücretsiz yayınlasa her hafta takip ederim açıkçası.

Yeni sezonunda sanırım NTVSpor da yayınlanacak Formula E,geçenlerde reklamını gördüm.İnsallah bir aksilik olmaz.Formula 1 de ise rekabet ve seyir zevkinin azaldığına katılıyorum ancak F1 de daima birileri domine ediyor yeni birşey değil,birkaç yıl önce vettel ve redbull nasıl eleştiriliyorsa şimdi aynıları hamilton ve mercedes için söyleniyor.Asıl rekabet orta sıralarda.Ayrıca önümüzde ki bir kaç yıl içinde tekrardan tur zamanlarını iyileştirecek kural düzenlemeleri yapılacak sanırım.

• Seefoo kullanıcısına yanıt
    Kalbim temizmiş Ntv spor yayınlarsa harika olur.

Formula 1'de umarım kural düzenlemeleri yapılır da ikisini de zevkle takip ederiz
  • 275 beygirlik aracın 3 sn içinde 0-100 hızlanması gerçekten dikkat çekici. Motor ağırlığı ve aktarım organlarının azlığı da buna büyük katkı yapıyor. Piller ne kadar dayanıklı acaba?

• Nerede o eski formula sesleri

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Bkz.: Elektrikli süpürge

şu yorumu okuduktan sonra videoyu izledim, pişmanım
  • Ds virgin in aracı mübarek nükleer alarm sreni gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stumaster

Bunlar elektrikli motor ama sanki bazılarının vites değiştirirmiş gibi bir sesi var.

Elektrikli motorlarda da vites var diye biliyorum sonuçta içten yanmalı motor gibi tekerlere gücü çarklardan iletiyor haliyle elektrikli motorlarda da vites olabilir.

• Nerde eski V8 V12'ler... eski motorların seslerini koysunlar bari bunlar ne ya

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.