Şimdi Ara

Özellikle fotoğraf baskısı için yazıcı taviyesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
17.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: santi74

quote:

Orijinalden alıntı: agitac

quote:

Orijinalden alıntı: zarif oğlu

arkadaşım fotoğrafçılık yapıyorum genelde resimlerimi baskı merkezlerine yolluyorum ama acele vesikalıkları az sayıda gelen 10x15'leri vede bütün 15x21/ 21x30 resimlerimi kendim basıyorum kullandığım makine EPSON STYLUS PHOTO P 50 tarayıcı faks fotokopi ıvır zıvırı yok sadece baskı yapmak için baskı kalitesi süper hızına gelecek olursak 10x15'i 20 saniyede basıyorum tavsiye ederim ben çok memnun kaldım saygılar

evet gerceketen canavar fiaytına göre

Arkadaşlar,

Ben birşey soracaktım, hesabın içinden çıkamadım:

P50 makine 280 TL, 36 dolumluk cescesor kit 99 tl. bir dolum kaç 13x18 basar bilmiyorum.

ama 13x18 100 adet premium glossy, 41 tl. yani her sayfası 40 kuruş. Ben fotografçıya zaten 40 kuruşa 13x18 bastırabiliyorum.

neden 380 tl lik printer + kartuş - mürekkep yatırımı yapayım?

Diyelim 20 kuruşluk kağıt buldum 13x18.... kalır geriye 20 kuruş...

380 tl'yi amorti etmek 1900 fotoya mal olacak... nasıl değecek anlamadım. ben 1900 fotoyu zaten niye basmak isteyeyim ki? 15 - 20 bin foto var bende HD televizyondan bakıyorum 47 inch, yaklaşıyorum uzaklaşıyorum..vs..

yani evde kullanmak için saçma değil mi? budur sorum..
    :)

valla ben kızımın resimlerini basmak için aldım kardeş, zarar edeceğimi düşünmüyorum, ömürlük teknoloji ürünü olmaz ama benim çok az bebeklik ve çocukluk fotoğrafım var, onun çok resmini çektik cdlerinde çizilme ihtimalini düşündüm, en iyisini almak hedef oldu bana...

• elbette canon
  • bende canon MP 540 var ve cescvesorun mürekkeplerini kullanıyorum. fakat cescesorun bu kartuşlar ile ilgili yolladığı mürekkeplerde renk sorunu vardı şimdi değiştirmişler fakat yenisini denemedim. hp nin 5yıldızlı parlak kağıdı ile kullanımda ise siyah noktalarda mürekkep tam yayılmıyor. (genelde bazıları pgi ile cli karıştırır o yüzden olur) hp nin günlük fotoğraf kağıtlarına ise 1000in üzerinde çıktı aldım. tabi mürekkepten dolayı benim istediğim sonuçlar değildi. kısmetse yeni mürekkepleri en kısa sürede denemeyi düşünüyorum.
  • genelde fotoğrafçıların kullandığı kağıtlar Mitsubishi ve Sony ağırlıklı olduğu dikkatimi çekti. Fakat piyasada uygun fiyata bulmak imkansız. ancak tanıdık bir fotoğrafçı yada maatbaadan temin etmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: architron

genelde fotoğrafçıların kullandığı kağıtlar Mitsubishi ve Sony ağırlıklı olduğu dikkatimi çekti. Fakat piyasada uygun fiyata bulmak imkansız. ancak tanıdık bir fotoğrafçı yada maatbaadan temin etmek.

ucuz olduğundan
  • Şimdi kusura bakma hepsini okuyamadım yazıların ama kısaca acıklık getiricem.

Canonu övüo satıcılar hep bir ağızdan demişsin ; büyük ihtimalle o magazada canoncu arkadaş vardır yada canon yazıcılar coktur satılması gerekiyordur övülüodur. Sakın yanlış anlaşilmasın canonunda foto baskıları cok güzeldir.

Ama tavsiye isterseniz cok fonk. olarak şuan zaten ödüllü olan epson PX810FW modelini öneririm hem istediginiz gibi dublex baskı özelligide var ama yok bana fax vs lazım deil diyosanız piyasaya yeni giren epson px720wd modeli var gene bunu alabilirsiniz.Sadece yazıcı olarak istiyorsanız eger p50 uygundur.

Peki neden epson neden canon diil dediginizde ise şu şekilde açıklayayim epson 6 kartuşlu canonlar 5 kartuşlu epsonda 1 siyah 5 renk (sarı-kırmızı-mavi-açıkmavi-açıkkırmızı) var iken canonda 2 siyah (dökümansiyahi - fotosiyahi) 3 renk (sarı-kırmızı-mavi) bulunmakta ve baskı cözünürlüklerine gelince epsonun baskı cözünürlügü 5760x1440 canonda ise 9600x2400 yani canonun cözünürlügü daha yüksek ama bunlar yazılımsal cözünürlükler tabiki.Donanımsal cözünürlüklerine geldiginizde ise canon 2400 epson ise 2880 dpi oldugu için epsonun baskı kalitesi bu yüzden daha iyi bu yüzden ödüllüdür. Artık hangi makinaya karar verirseniz şimdiden hayırlı olsun =)

• quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Şimdi kusura bakma hepsini okuyamadım yazıların ama kısaca acıklık getiricem.

Canonu övüo satıcılar hep bir ağızdan demişsin ; büyük ihtimalle o magazada canoncu arkadaş vardır yada canon yazıcılar coktur satılması gerekiyordur övülüodur. Sakın yanlış anlaşilmasın canonunda foto baskıları cok güzeldir.

Ama tavsiye isterseniz cok fonk. olarak şuan zaten ödüllü olan epson PX810FW modelini öneririm hem istediginiz gibi dublex baskı özelligide var ama yok bana fax vs lazım deil diyosanız piyasaya yeni giren epson px720wd modeli var gene bunu alabilirsiniz.Sadece yazıcı olarak istiyorsanız eger p50 uygundur.

Peki neden epson neden canon diil dediginizde ise şu şekilde açıklayayim epson 6 kartuşlu canonlar 5 kartuşlu epsonda 1 siyah 5 renk (sarı-kırmızı-mavi-açıkmavi-açıkkırmızı) var iken canonda 2 siyah (dökümansiyahi - fotosiyahi) 3 renk (sarı-kırmızı-mavi) bulunmakta ve baskı cözünürlüklerine gelince epsonun baskı cözünürlügü 5760x1440 canonda ise 9600x2400 yani canonun cözünürlügü daha yüksek ama bunlar yazılımsal cözünürlükler tabiki.Donanımsal cözünürlüklerine geldiginizde ise canon 2400 epson ise 2880 dpi oldugu için epsonun baskı kalitesi bu yüzden daha iyi bu yüzden ödüllüdür. Artık hangi makinaya karar verirseniz şimdiden hayırlı olsun =)

güzel karşılaştırma yapmışsın, yazıcı almak isteyenler bu hususları göz önünde mutlaka bulundurmalılar...

• quote:

genelde fotoğrafçıların kullandığı kağıtlar Mitsubishi ve Sony ağırlıklı olduğu dikkatimi çekti. Fakat piyasada uygun fiyata bulmak imkansız. ancak tanıdık bir fotoğrafçı yada maatbaadan temin etmek.

Tabiki tanıdık fotoğrafçılardan kağıt temin etme işi çok mantıklı, onlar kağıtları piyasa fiyatından %35-%40 daha uygun temin ediyolar...
  • onlarda vermek istemiyor. fotoğraf çıkartıcaksan getir çıkaralım diyorlar.
  • quote:

onlarda vermek istemiyor. fotoğraf çıkartıcaksan getir çıkaralım diyorlar.

Samimi olmadığın, tanımadığın fotoğrafçılar hiçbirşeyini vermez, samimi dost oldukların varsa onlardan bak bi...
  • Merhaba arkadaşlar konuyu okudum ve size bir bilgi vermek istedim.Avrupadan ithal etmiş olduğumuz Epson Marka Yazıcılar için uygun olan kartuş setlerimiz mevcut.Şöyle ki ; sx115 modeli orjinal mürekkep seviyesi 14 ML'dir. Bizim satmış olduğumuz set 19ML'dir.Ve set fiyatı 17.50 TL'dir. 4 Set olunca bu fiyat set başına 16.25 TL'ye geliyor.Kesinlikle uyum problemi yoktur.Garantili adınıza faturası kesilip gönderilen uyumsuzluk gibi veya kalite gibi sorunlarda direk iade garantilidir.http://www.kartuscum.net/Products/Epson-T0711-0712-0713-0714-T0715-Multipack-Kartus-Seti-Full-Set.html ilgili linkten gerekli kartuş ve toner ihtiyacınız için alışveriş yapabilirsiniz.Ürünlerimiz gittigidiyor'da satıştadır.Oradaki linktende yorumları görebilirsiniz.Şu anda satıştaki ilanımız; http://urun.gittigidiyor.com/EPSON-0711-0712-0713-0714-KARTUS-SETI-4-ADET_W0QQidZZ33543289

herhangi bir konuda destek almak için info@kartuscum.net adresinden mail atınız.

Saygılarımızla,

www.kartuscum.net

• sevgili dostum

aşağıdaki yazıcıyı gördüm zannedersem dolan kartuş kullanıyor ama sen genede araştır

http://www.canon.com.tr/Printers/Inkjet/PIXMA/PIXMA_iP3600/
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.