Şimdi Ara

özelliklerine göre en iyi termal macun gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • termal macun araştırması yapıyordum forumdaki termal macun karşılaştırmasını inceledim. Noctua Nt h1 ve Gelid GC Extreme en iyi sonuç vermiş. Ama gördüğüm en yüksek termal iletkene sahip termal macunu buldum.

Termal iletkenlliği 16 W/mK . Acaba Phobya Nano grease macunu almak mantıklı mı?

alttaki videoyu rastgele buldum.
    Brue Computingyoutube
    Phobya CPU & GPU cleaning kit and NanoGrease Extreme Review
    https://www.youtube.com/watch?v=RQQuLwjrE9g

ekteki resme bakınız mantıklı izahını yaptım. Makine mühendis olup macun konusunda denemeler yapmış arkadaşlar yorumunuzu eksik etmeyin.
     özelliklerine göre en iyi termal macun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 16 Şubat 2015; 0:54:37 >

• Lise duzeyinde fizik gordum ama ne anlatmak istediginizi anlamadim
    Termal macun elektrik iletmemeli ama ısı iletkenligi yuksek olmali zayen isin puf noktası bu
    Islemci sogutucusunun blogu veya heatsinki bakirdan yapilirsa agirligi fazla oluyor anakart esnemesin diye aluminyumla hafifletiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi iletken gümüş hocam altın bakırdan da kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bahsettiğin thermal macun iyidir ben çok çeşit macun kullandım ve phobya iyi. fakat yazdığın gelid ve noctua ile kıyaslanınca fazla derecelerinde fark yaratmaz.
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    resimdeki formülü bilseydin ne demek istediğimi anlardın gibime geliyor. kısacası normal şartlarda termal iletkenliği yüksek olan malzeme daha fazla ısı transfer sağlar.

Gümüşün iletkenliği altından yüksekmiş arkadaşa hak veriyorum sağ ol. aslında gümüş de ucuz 10 gram alıp eriteyim mi ne yapayım :D
  • Şu an elinde senin istediğin macundanda var. onuda denedim gerçi uzun süre denemedim çünkü alalı daha 3 ay falan oldu. bende i7 4770k işlemci var 5ghz oc li ve noctuah ve gelide göre sadece 2 derece falan fark etti. fakay sistemimde şu an '' Ic diamond 24 carat macun kullanıyorum'' kıvamı çok sert oluyor tunic tx4 gibi ama yükte çok fark ediyor... sistem boşta iken 26-28 derece fakat yükte 40-45 i geçmiyor benim sistem.:) ama bende extreme sıvı soğutma mevcut orası ayrı...

sana link vereyim diğer bahsettiğim macunada bak.
    çünkü o thermal iletkenlik bazen o kadarda fazla işe yaramıyor. malzemenin viscozitesi falanda çok önemli. mesela iletkenliği yüksek olabilir ama yüzeyi ne kadar sıktıkta kapladığı o yüzeydeki sıcaklığı her bölgeden ne kadar çok aldığı ve ilettiğide çok önemli...

http://www.frozencpu.com/products/7299/thr-44/Innovation_Cooling_Diamond_24_Carat_Thermal_Compound_-_48_Grams.html?id=tjpAsoE8&mv_pc=188

http://www.frozencpu.com/products/23425/thr-235/Phobya_NanoGrease_Extreme_-_35g_31103.html?id=tjpAsoE8&mv_pc=187

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.