Şimdi Ara

Özgür Özel: Önce Sizi Sonra Suriyelileri Göndereceğiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

"Halkların Kardeşliği" sloganı ve fikri

farklı soydan kişilerin beraber yaşamasını

egemenliğin tek bir millete, ulusa, soya ait olmamasını

bu karışık ve birlikte yaşamanın doğal sonucu olarak, zaman içinde melez çocukların artmasını ve nihayetinde

tarihsiz, kültürsüz, köksüz, dilsiz sonradan ortaya çıkmış (çıkartılmış) melez bir kimlik oluşturmayı amaçlar.

küreselciler

ile

ümmetçilerin

ortak amacı budur...

küreselciler, melez bir insanlık yaratmaya çalışmaktadır.

ümmetçiler de, müslümanların melezleşmesini böylece tek ortak paydanın "arapça, arap alfabesi, arap kültürü" olmasını

amaçlamaktadır.

• DeepImpact. kullanıcısına yanıt

Ben Adana'da bile Afgan gördüm ne temizlenmesi.Hatta iç anadolunun köylerinde de çok sayıda varlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

Katılmadığım yönü bulunsa da, ilk mesajınız daha basit, daha sade bir yapıdaydı. İkinci mesajınızla birlikte karmaşık bir hal aldı. Çünkü içinde birtakım kabuller, varsayımlar ve aralarında gerektirme ilişkisi bulunmayan bazı olguları bağlantılandırma çabası var.

Ben katıldığım ve katılmadığım yerleri belirtmeye çalışayım...

"Halkların kardeşliği" kavramını hümanizma anlamında dile getirenlerle, bunu bir şeylerin kaldıracı olarak vasıtalaştıranları birbirinden ayırmak gerektiği kanısındayım.

Benim kişisel gözlemim; yurtsever sol düşüncede olup, üniter yapıyı savunanların bu kavramı slogan olarak kullanmaya pek de istekli ve eğilimli olmadıkları yönünde.

"Sol, sosyal demokrat" diyerek başladığınız söylemin bir sonraki mesajda küreselciliğe evrilmesi biraz zorlama bir çaba olmuş bence. Başka ülkelerdeki sol/sosyal demokrat kesimlerin küreselciliğe yatkın olup olmaması ayrı bir konu. Ona ilişkin bir şey söyleyemem. Bizdeki, kendini solcu gibi gösteren liberalleri ve dönek solcuları da kapsam dışı tutmak zorundayım. Yine yurtsever sol kesimi temel alacak olursak, onların küreselciliği benimsemesi hiç de akla yakın durmuyor.

Bu ayrımı yaptıktan sonra...

Evet, küreselcilerin de ümmetçilerin de ulus devlet modeline karşı olduğunu biliyoruz.

Yalnız; büyük ulus devletleri ufalayarak "kent devletlere" dönüştürme, onları ortaya bağımsız irade koyamayacak güçsüz yapılar hâline getirme hedefine ulaşabiliyorsa; küreselciler, sizin bahsettiğiniz anlamda bir melezleşme olup olmayacağını umursamazlar. Asıl amaçlarına zaten ulaşmışlardır. Hatta, hedeflerine ulaşmadan önceki evrede melezleşmenin olmaması onların işine gelir çünkü araya fitne sokmaları daha kolay olur.

Bu arada... "Melez çocuklar" ifadeniz, bu konuya (kültür milliyetçiliği olarak da adlandırabileceğimiz) Atatürk milliyetçiliğinin dışına çıkarak, soy (ırk) kavramı üzerinden yaklaştığınız kuşkusu doğuruyor ve burada sizinle ayrışıyoruz.

Kısacası, bize düşmanlık yapmayan yabancı halkları hümanist anlamda kardeş olarak görmemizde hiçbir sakınca yok.

Ama bu, onları ülkemizde uzun süre ağırlamaya hele hele kalıcı olarak barındırmaya istekli olacağımız anlamına gelmiyor.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Rakı, Türkiye'nin milli içeceğidir. Ben içmem, etmem ama demek ki alkol içicilerinin bu konuda bir ucuzluk beklentisi var. Alkol fiyatları inanılmaz derece arttı. İnsanların keyiflerine bile ket vuruluyor. Bu kesimi gayet mutlu edecek bir söylem. Kimseye bir zararı yoksa herkes birbirine saygı duymalı. Dindar biri de, alkol içen biri de karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaşarsa muasır medeniyetlere ulaşılır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özgür Özel: Önce Sizi Sonra Suriyelileri Göndereceğiz

• DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Camsil sıkıp mı temizlediler, buharlaştılar mı? Böyle birşey olsa anahaberlerde manşet olurdu.

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

O alkol ve sigara içenler enflasyonun artmasında payı büyük biz içmiyoruz ama onlarla aynı derecede yanıyor cebimiz

• Bgn22 B kullanıcısına yanıt

üşenmedim okudum ve aklıma nur cemaati ne kadar faydalı birşey oldu ki onu temizlemek, tüm kadrolardan ayıklamak,

bize beraberinde casusunu, kuklasını, paragözünü, soytarısını, dışardan idarelisini vb'sini de temizlemek olarak dönmüş. Onu farkettim.

Bu cemaatin bu ülkeye en büyük faydası bugünkü Beyrut gibi olmamamızı sağladı. Bugün deniz hava kara kuvvetlerimizin çağdaş teknolojik yerli silahlardan oluşmasını sağladı.

S-400'lerin aslında bugünler için fayda edeceğini öğrendik.

Ne işimiz var denilen Suriye'deki muzzam geniş ve uzun tampon bölgenin aslında ne demek olduğunu fark eder olduk.

İç siyasetle, göz boyamakla olmuyor bunlar. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yalnız sizin Özgür Özel son 8 ay içinde bir kaç kez yurtdışında tehdit altında ülkelere ziyarete gitti tıpkı bir Türk gibi. O cidden benim tuhafıma gitti. İlerleme de var sizde haberiniz olsun. O kadar boş değilsiniz yani.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

yooo sizin vereceğiniz cevap halkların kardeşliği polemiği olmamalıydı.

Siz mülteci kelimesi üzerinde dursaydınız, kendi ülkesinde üzerlerine bombalar yağarken insanların sevişme fantazisi olamayacağını açıklasaydınız, konu bu kadar uzamaz sol bir zihniyetin mülteci kabul etme zorunluluğunu kabul ederdi. Zaten Özgür Özel(demiyeyim de CHP) de Suriyelileri, Suriye durulunca yollayacak. Maksat sokaktaki yabancı düşmanlığı piyasasını AKP düşmanlığına çevirmek. Biz de salağız ya tartışacağız.

• Karşılığında para aldığım bir anlaşma var süresini bile bilen yok nasıl göndereceklermiş?

• Komik.

• öö büyük hayal kırıklığı bunca sene bu partiye verdiğim oylar haram olsun kılıçdaroğlu en iyi ikinci akepeli idi şimdi öö bu ünvanı almak için elinden geleni yapıyor sadece gündemi takip ediyor ve mecbur kalınca yani basından soru gelirse o konu ile alakalı zoraki bir-iki cümle zırvalıyor hepsi bu gündem yaratmak ortalığı dağıtmak tozu dumana katmak bas bas bağırman lazım senin herkesi milleti peşinden sürüklemen lazım ülke berbat ekonomi berbat sen bir muhalefet lideri olarak cennette olman lazım herşey senin istediğin gibi şu anda ne bekliyorsun kimlerin ekmeğine yağ sürüyorsun bu sessizlik ne bu uyuşukluk ne

• Özet olarak, İzmir ili Buca ilçesinde girişinde "Headquarters Allied Airforce Command" yazılı NATO birliği mevcuttu. Suriye'de bazı silahlı örgütlerin güçlenip toprak ele geçirdiği dönemde tesadüfen "Airforce" yerine "Landforce" Command olarak niteliğini değiştirdi (Bu örgütler "Landforce" oluyor.) . İki hâlini de kendim orada gördüm. Neden böyle bir ihtiyaç oldu acaba. Suriyeliler buraya neden geldi, neden geri dönecekler. Sebep sonuç ilişkisi çok ilginç.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.