Şimdi Ara

P35C-DS3R E8200 ile daha fazlası? (proflar nerdesiniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    E8200 - 2.66 Ghz işlemci,
    2x1 GB Corsair dominator PC 8500 1066Mhz + 2 x 1 GB OCZ Titanium 1066Mhz = 4 GB RAM
    2 x 250 GB Seagate - RAID 0

overclock işinde yeniyim, (çok da meraklıyım) internette epeyce birşeyler okuduktan sonra adım adım
    BIOS tan overclock yaptım. Gigabyte ın bu anakartı da bu konuda oldukça becerikli eksik olmasın.
    Her değişiklikten sonra CPU-Z ve Everest testlerinden aldığım sonuçları kaydettim
    neticede extra fan almadan, voltaj değerlerinde hiçbir değşiklik yapmadan epeyce bir overclock yaptım.

BIOS a en son manuel girdiğim ve sistemimin şu an stabil olarak çalıştığı ayarlar şöyle:

CPU Clock Ratio: 8
    CPU Host Frequency :400
    (8 x 400 = 3.2 Ghz)

System Memory Multiplier : 2,4
    (Oluşan memory frequency : 960)
    Isı Düzeyleri (everestten) : Çekirdek1 : 61 , Çekirdek2 : 58 , CPU : 44 , Anakart : 49 derece

BIOS tan PC Health ten okuduğum voltaj değerleri :
    VCore : 1,394
    DDR2 / DDR3 Voltage : 2,112
    +3,3 V : 3,376 V
    +12 V : 12,112 V

her adımdan sonraki test sonuçlarım resim dosyası:

http://resimekle.gen.tr/uploads/0eY06705.jpg

Şimdi gelelim sorularımaa :

1. RAM lerimin tümü 1066 mhz ama şu an 960 ile çalışıyorlar, RAM lere ekstradan 0,2 volt versem system memory multiplier i 3,2 yapsam olur mu (RAM hızı 1180 i bulur bu durumda) ama bu voltaj değeriyle birlikte FSB ve CPU ya da ekstra voltaj vermem gerekir mi?

2. şu an Rated FSB 1.600 olarak çalışıyor. Bu anakartın maksimum değeri bu bildiğim kadarıyla. CPU Host Frequency i daha fazla arttırsam kaldırır mı?

3. ısı düzeyleri kaç dereceden sonra tehlike arz eder, ne zaman korkmaya başlamalıyım, şu anki ısılar normal mi,?

4. aynı anakartı kullanan tecrübeli overclockçu iseniz daha fazla ne yapabilirim.

Selamlar..

• dostum bendede aynı kart ve işlemci var

hiç oc düşünmemiştim şimdiye kadar

bu iştede yeniyim

sana bir sorum olcak

acaba oc yapınca bir değişiklik farkediyomusun, ne farkediyo acaba eskiye göre ? ben hiç gerek duymadım ama insan merak işte yapmak istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honey Sweety -- 10 Şubat 2009; 12:48:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoxelans

P35C-DS3R anakart,
    E8200 - 2.66 Ghz işlemci,
    2x1 GB Corsair dominator PC 8500 1066Mhz + 2 x 1 GB OCZ Titanium 1066Mhz = 4 GB RAM
    2 x 250 GB Seagate - RAID 0

overclock işinde yeniyim, (çok da meraklıyım) internette epeyce birşeyler okuduktan sonra adım adım
    BIOS tan overclock yaptım. Gigabyte ın bu anakartı da bu konuda oldukça becerikli eksik olmasın.
    Her değişiklikten sonra CPU-Z ve Everest testlerinden aldığım sonuçları kaydettim
    neticede extra fan almadan, voltaj değerlerinde hiçbir değşiklik yapmadan epeyce bir overclock yaptım.

BIOS a en son manuel girdiğim ve sistemimin şu an stabil olarak çalıştığı ayarlar şöyle:

CPU Clock Ratio: 8
    CPU Host Frequency :400
    (8 x 400 = 3.2 Ghz)

System Memory Multiplier : 2,4
    (Oluşan memory frequency : 960)
    Isı Düzeyleri (everestten) : Çekirdek1 : 61 , Çekirdek2 : 58 , CPU : 44 , Anakart : 49 derece

BIOS tan PC Health ten okuduğum voltaj değerleri :
    VCore : 1,394
    DDR2 / DDR3 Voltage : 2,112
    +3,3 V : 3,376 V
    +12 V : 12,112 V

her adımdan sonraki test sonuçlarım resim dosyası:

http://resimekle.gen.tr/uploads/0eY06705.jpg

Şimdi gelelim sorularımaa :

1. RAM lerimin tümü 1066 mhz ama şu an 960 ile çalışıyorlar, RAM lere ekstradan 0,2 volt versem system memory multiplier i 3,2 yapsam olur mu (RAM hızı 1180 i bulur bu durumda) ama bu voltaj değeriyle birlikte FSB ve CPU ya da ekstra voltaj vermem gerekir mi?

2. şu an Rated FSB 1.600 olarak çalışıyor. Bu anakartın maksimum değeri bu bildiğim kadarıyla. CPU Host Frequency i daha fazla arttırsam kaldırır mı?

3. ısı düzeyleri kaç dereceden sonra tehlike arz eder, ne zaman korkmaya başlamalıyım, şu anki ısılar normal mi,?

4. aynı anakartı kullanan tecrübeli overclockçu iseniz daha fazla ne yapabilirim.

Selamlar..

1-1066 Ocz Fatality ramları en son 1134 de 5-5-5-15 zamanlamalarla kullanabildim bunun üzerine hiç çıkmadı belki zamanlamaları artırsam 1180 i görebilirdi ama zamanlamadan kaybettiğim performans farkı aradaki 50 mhz kapatamazdı bana sorarsan 1134 @ 378*3 ( benim Q6600 ün 266*9 sende farklı olabilir) ün üzerine çıkma derim ramlar için, voltaja gelince +0.3 v verdim ben yani 2.1 ama ramlar zaten 2.1 destekliydi yani uygun voltajda çalıştırdım.
    2-Rated FSB sınırı benim anakartta 1333 dü ama ben hep 1500 seviyelerinde çalıştırdım . stabill çalıştı bi süre ama 1-2 hafta sonra anakartta ciddi arızalar belirmeye başladı bu FSB hızıylamı alakalı mı yoksa ramlarlemi anlayamadım ama bana çok çektirdi ve değiştirdim Ep-45ds3L aldım şimdi.Yani bana sorarsan Rated FSB 1600 seviyelerinde gezin fazlada zorlama .
    3-Isı düzeyi 55-60 C üzerine fazla çıkıyorsa korkmaya başla ve ek soğutma çözümü ara derim ben Orjinal soğutucu yerine daha kuvvetli fanı olan tamamı bakır bi soğutucu aldım. Orjinal soğutucuya göre 5 C civarında avantajı oldu bende.
    4-

• Honey e
    konuyu detaylı olarak şurada anlattım:
    http://www.nxyazilim.com/lookme.php?No=15
  • eyvallah
  • hocam o işlemci ve anakart için en basit şeyi yapmışsın az yüklen biraz daha çok iyi değerler alabilirsin...
  • arkadasım bende aynı üreticinin farklı modeli var imzamdaki sistemle 4.00 ghz yi gödüm ramleri 1148 di sanırım 5-5-5-15 decıkarttım tabiki 1.40 verdim voltajı işlemcinin önü acık sogutman iyi ise ramlare birde nakarta baglı overclock yetenegi bi de sna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivorytaz -- 1 Mart 2009; 0:45:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.