Şimdi Ara

P4 1.7 işlemciye overlock olurmu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu an kullandığım pcye hiç overlock yapmayı düşünmedim. ben P4 1.7 cpu ve ECS p4vxasd anakart kullanıyorum.
    setup ta baktım cpu sıcaklığı26-30 arası.. fan ise :2500 rpm civarında .
    ve cpu kısmında şu var:

CPUspeed 800 Mhz
    CPU Ratio Selection 8.0x
    CPU frequency 100 Mhz

ama sadece CPU Ratio Selectin kısmı aktif. yani değiştirilebilir. ben bunu nasıl yapabilirim.. yani en fazla bu çarpanı (ratio) kaç yapabilirim.. önerilerinizi bekliyorum

• Ben P4 1.7 ile 2.0 a çıkabildim en fazla üzerine çıkınca oyunlarda hata verio bilgisayar..
  • peki bunu nasıl yaoacağım.. ratio oranını mı artıracam? ilk defa yapacağımda
  • xsentos ilk defa yapacaksan. Şu soruları sourayım.

İşlemcinin üzerindeki kendi orjinal fanını mı kullanıyorsun ?
    Bilgisayar kasası 20-30 $ lık bir kasa mı ?

Cevabın evet ise sen hiç overclock yapma. 300 mhz artırıyor olabilsen bile riskli.
  • arkadaşlar bende aynı konuda muzdaribim .arkadaşın dediği gibi sadece CPU Ratio Selection 8.0x aktif diğer kısımlar kapalı.bu CPU Ratio Selection kısmını ne kadar arttırırsam arttırıyım sonuç yine aynı oluyor.bi yardım lütfen
  • Anakartın overclock yapmana izin vermiyor. Intel mi markası ?
  • Ecs p4vxasd2 marka bir anakart bir arkadaşım almıştı almaz olaydı
  • O markadan hayır gelmez hocam. Sen hiç uğraşma bu işlerle riske etme kendini...
  • Bendede esıden p4 1.4 wardı benımde kılıt ıdı boısta ayarları ama nakartın ustunde swıcler mı ne war onlardan 1.8 kadar cıkartıyorum...
  • ya beyler ben zaten gözümü karartmışım 1-2 ay sonra zaten sistemi yenileyeceğim o yüzden işlemci gümlesede fark etmez.birde anakartın kitapçını baktım cpu ile ilgili 2 adet jumper vardı kapalı konumdatdı ikisinide açtım bu sefer bilg.açılmadı.
  • Kuzen sen kasma fazla o ECS yi satamazsın bile forumda.. git hediye et birilerine.
  • Bende 1.6A vardı. 2.35GHZ yaptım default volt-default fan. Anakarttan bazı değerleri değiştirmeniz için biosu kurcalayıp seçenekleri açmanız gerekli. ingilizceniz varsa yaparsınız. bu arada önemli olan işlemcinizin A olup olmaması. eğer değilse hiç kasmayın 150MHz anca gider sonra ısınma problemi yaşarsınız. çünkü o işlemciler 0.18 mikron üretim. bendeki 0.13 idi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

Kuzen sen kasma fazla o ECS yi satamazsın bile forumda.. git hediye et birilerine.

kardeş ben zaten satmayacam zaten direk olarak atacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuzen®

quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

Kuzen sen kasma fazla o ECS yi satamazsın bile forumda.. git hediye et birilerine.

kardeş ben zaten satmayacam zaten direk olarak atacam

işlemcin yanarsa ne olcak ? kafadan 85-90 $ eder o 2. elde
  • ecs ler ezik ben de de var şahsen o/c desteği olmayan board mı olur kardeşim ama var işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.