Şimdi Ara

P4-2.0 GHZ-NASILyükseltilir (voltaj düºüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaºlar bende p4 2.0 var ve bunu biostan yukseltebilirmiyim bide ana kart#305;m asus p4 t533c anakart#305;m#305;n ustunde jumper ayarlar#305; var overclock için ama ben onlar#305; 100/133 20x e gore ayarlad#305;m yan#305; kend#305; sistemime gore ama bunlar#305; yukseltsem nas#305;l olur ?? performans artar m#305;

• evet yükseltebilirsin ancak biostan yapamazsan DIP swıtch var anakartının kitapçığına bak orda hangi durumda kaç fsb olacağını yazar. işlemcin enfazla 50 derece olur süper bi clocktan sonra
    o bile az yani 75 e kadar sınır var dert etme
  • bırazönce jumper ayarlarıyla oynadım bayagı karıstırdım
    2.6 ya dayadım wındows baslamadı sonra hata verdı
    2.4 yaptım ıyıydı ancak battılfıeld 1942 ye gırdım denemek ıcın bayagı yıydı ancak asus pc probe dıye bır sıstem monıtorum var o uyarı vermeye basladı işlemcinin sıcaklıgı 28 derece fakat 3.3 v olması gereken voltajda dalgalanma olmuş galıba düşmüş ve kasmaya basladı bende hemen kapatıp 2.2 yaptım gene aynı voltaj dusmesi sonra korktum ve eskı ayarına getırdım..
    bu anakartın kıtapcıgında aşırı overclock edilebilen bir board diyor ama tam çözemedim ...
  • ıyı bır psu al sonra dene,boyle sıstemıne zarar verebılırsın...
  • pc probta settings deki 3.3 volt ayrlarını %10 dan 15 e çek öyle dene bendede aynı problem var oyunu açınca 3.3 volt 2.9 lara düşüyo probe sinyal veriyo ben böyle deniyorum problem çıkmıyo
    oyunlarda ekran kartı çok güç çekiyo psu kötüyse bu problemi çıkarıyo
  • bu sorunun psu dan kaynaklandıgını sanmıyorum ama olabılır..
    kullandıgım psu kalıtelı sanıyordum ama galıba degıl.
    3.3 ile hangi parçalar çalışıyor peki anakartın uzerınde
    işlemci 12v ile calısıyor işlemcinin voltajının dusmesı gerekırken neden 3.3 v duşuyor acaba ?
  • cok ilginc ya allahim .
  • benimde 3,3 le problemim vardı 3 lere kadar düşüyor avometreyle direk psu 3,3 çıkışını ölçtüm bilgisayarda 3,0 görürken avometrede en düşük 3,27 gördüm burdan sorunun psu da olmadığını anladım ama sorun nerde hala bilmiyorum...
  • bios update denesene
  • bios son sürüm.
    şu anda 2.4 ile çalıştırıyorum ve pek sorun yok gerci woltaj düşmesi oluyor ama çok az galiba hallettim gerci uzun vadede ne sorun acar bilmem ama şimdi cok iyi görünüyor...
  • dün bilgisaayrı kapatayım dedim kapattım ve bılg. reset attı kendı kendıne sonra acıldıgında sıstem cıddı bır hatadan kurtarıldı dedı...
    bu iş cok kafamı karıstırdı voltaj olayından dolayı boyle uyarı vermesı olağanmı acaba??
  • ben de de aynı uyarıyı veriyo restartlardan sonra!!!! mrworld sorunu çözersen sebebi neymiş bana da haberr verirsen çok sevinirim!
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by bugraco</i>
    <br />ben de de aynı uyarıyı veriyo restartlardan sonra!!!! mrworld sorunu çözersen sebebi neymiş bana da haberr verirsen çok sevinirim!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> GALİBA BIOSTAN VSCORE 1.5 OLAN VOLTAJI 1.55 YADA 1.6 YA CIKARINCA GECIYO AMA TAN EMIN DEGILIM HALA TEST EDIYORUM BIR HAFTADIR BIR UYARI VERMIYOR DENE BAKALIM AMA 1".6 NIN UZERINE CIKARMA
  • arkadaslar soruna net yanıt bulamadım hala yardım beklıyorum ona gore
  • arkadaslar soruna net yanıt bulamadım hala yardım beklıyorum ona gore
  • arkadaşın 2.0 ı 1.5v a ayarlayınca sistem 1.6 ya çıkarıyo cpu 65 derecelerde geziyo board GA-1100mk
  • tam anlayamadım ama galıba 2.0 ı vcore 1.5 ayarlayınca sıstem 2.6 ya cıkıyor demek ıstedın galıba ve cpu ısısıda 65 derece..
    tamam tercume ettıkten sonra sunu soylemek ısterım cpu yu 50 55 derecenın ustune cıkarmak bıraz delılıktır ve vcore yı 1.4 den 1.5 e cıkarmakla asla 600 mhz artış saglayamazsın.
    neyse bosuna cenemı yormak ıstemıyorum
  • arkadaş herhalde vcore u 1.6 yapıyor diyo aynı sorun çoğu asus board da var
    mesela 1.65 diyosun ~1.75 veriyor
    çeneni zaten yormuşsun fazlasıyla
    RD ramlerinle fazla oc bekleme zaten pişiyo o ramler normalde
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by m.C.k</i>
    <br />arkadaş herhalde vcore u 1.6 yapıyor diyo aynı sorun çoğu asus board da var
    mesela 1.65 diyosun ~1.75 veriyor
    çeneni zaten yormuşsun fazlasıyla
    RD ramlerinle fazla oc bekleme zaten pişiyo o ramler normalde
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    sen hayatında rd ram görmemişsın bence rd ramın ısındıgını ılk defa senden duydum 1 senedır kullanıyorum oyle bişey gormedim
    bu arada sen sd ram kullanıyosun ne anlarsın rd ramden
    ve hatırlatma o.c ramlerı yormaz...[lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer][lamer]
  • nası yormaz rdram en çok ısınan ramdir nedeni yüksek frekansta çalışmasıdır ve fsb artışı onun hızını arttırır ve dolayısıyla ısıtır.m.c.k haklı daha fazla yaparsan yakcan ramleri.[ban][ban][ban]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.