Şimdi Ara

P4 2.8 Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukarıda gördüğünüz özelliklere sahip bir işlemcim var.Anakartım MSI. 2 GB 400Mhz DDR RAM mevcut.512 MB Nvidia 7600 GS(Agp) ekran kartım var.
    Overclock yapmadan önce DDR RAM'lerin Mhz'ini 320'ye düşürdüm. İşlemci Bus Speed Mhz'ini , 200Mhz'den 202'ye çıkarttığım zaman makinam sistem açılışında , Sata Hard diskleri görmüyor.(Bios'ta da tanımıyor)Ayrıca sistem açılışında anakart logosunun gösterildiği kısımda uzun bir süre bekliyor.Sadece 2 Mhz arttırıp bu sorunla karşılaştığım için daha fazla arttırmayı denemedim.İşlemci sıcaklığında da bir artış olmadı.Sata bağlantılarını görmemesinin nedeni ne olabilir arkadaşlar?Bu arada işlemci fanı, stok fan yani pc'yi aldığımda işlemci üzerinde takılı olan fandır.Ayrıca Bios'ta ayarlayabileceğim Max Bus Speed hızı 233 Mhz olarak görünüyor.

Daha önce 7600 GS ekran kartımı overclock yapmıştım ve çok başarılı olmuştu.İşlemcimin hızında da kontrollü bir artışa gitmek istedim. 3.0 ya da 3.2 gibi hızlara çıkarabileceğimi tahmin ederken bu sorunla karşılaştım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanaga5 -- 17 Eylül 2009; 18:38:17 >

• hdd i görmeme sebebi anakart fsb si le ilgili olabilir çünkü fsb hızı ie anakartın fsb hızını geçmemelidir ve eyer geçerse güney köprüsü açılmaz ve hdd görmez ama işlemci çarpanını düşürüp arttırmayı deneyin hızı yada güney köprüsü voltunu artırmayı dene olmadı ise farklı bir hdd ile dene eyer imkanın varsa oda olmadı yapacak bişi yok
  • Yardımın için teşekkürler.Anakartımın Max Fsb hızı 200 Mhz 'miş...Sorunum çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.