Şimdi Ara

P4 478 alev topu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar elimde 478 pin pentium 4 3.0 işlemci var sanırım bu işlemciler biraz yüksek sıcaklıkta çalışıyor ama benim işlemci sistem boştayken 86 derece biraz yüklenince 97-98 o aralarda seyrediyor hiç bir işlem yapılmayacak hale geliyor bios güncelemeside yaptım ama bir etkisi olmadı sistem bileşenleri GİGABYTE IP-1000 ANAKART
    512 MB DDR RAM KİNGSTONE
    P4 478 PİN İŞLEMCİ (STOK FAN)
    FLY FX5500 256 MB AGP 8X EKRANKARTI
    380 WATT CODEGEN PSU
    EVEREST KASA
    ŞİMDİDEN YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER

• Arkadaşım fan hızı 2300 rpm falan fan dandik bişey zaten ama üzerinde hiç macunda yok tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazilim

quote:

Orjinalden alıntı: myozcan

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

fanla alakalı bi problem var
    1-fanın ayaklarından biri kırık olabilir
    2- fan çalışmıyor yada yavaş çalışıyor
    3- fanla cpu kavumuyor termalmacunla iyice kavuştur
    4- allaha sor benden bu kadar

Saçmalamak zorunda mısınız?

Bence arkadaş gayet iyi tavsiyeler de bulunmuş. Saçmalamamış.

al birini vur ötekine.

• hımm fanı deiştir pusun fanı kasanın hawalandırması nasıl sorması ayıp?
  • Eğer fan çalışıyorsa; fanın üzerindeki tozları kompresör yardımıyla püskürterek temizle(en kötü ihtimalle fanın üzerindeki tozları Elektirik süpürgesiyle ve peçete yardımıyla temizle )

Ayrıca bundan sonuç alamazsan; arkadaşların dediği gibi fanda bir problem olabilir. Yada macun kurumuş olabilir. Fanı kontrol et, bacaklarının falan kırık olmadığına bak. Ve de fanın düzgünce işlemciye oturduğundan emin ol. Yine sorun çözülmezse; fanı yerinden çıkar, macun sür ve güzelce yeniden yerine otuttur.(Güzelce oturduğundan emin ol.)

Bu arada kasa içi havalandırman nasıl?
  • Bence fandan yada fanın işlemcinin üzerine yerleştirmendeki bir hata nedeniyle oluyor.İyice kontrol et derim
  • Bence o kadar yüksek olması imkansız.Isı ölçme dalgasına bişey olmuştur yani 90 derece ne demek ya kasa erir gider Benimde bi ara 120 derece falan diyordu anakartımı değiştirdim şimdi 40 - 50 civarında dolaşıyor.
  • fanı çıkarıp heatsinki güzelce temizleyin macununu yenileyin daha sonra sonuçları yazın. 478 pin işlemcilerde ısınma sorunu olmaması lazım.
  • hoca 478 ler zaten yüksek ısılarda çalışır 90 nm işlemci ailesi genellikle , ama boştayken bile 78 görmesi fanla alakalı bir sorundur , yapılacak şey ise
    kasa içi havalandırmanın gözden geçirilmesi
    fanın devir kontrolünün yapılması , soğutucu klipslerini kontrol edilmesi ki biri açıksa heatsink oynamış olabilir
    termal macunun kontrol edilmesi
    ve sıcaklık kontrol takibinin mümkünse aralarda biostan takip edilmesi ki en doğru yanıtı o verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali_emre

Bence o kadar yüksek olması imkansız.Isı ölçme dalgasına bişey olmuştur yani 90 derece ne demek ya kasa erir gider Benimde bi ara 120 derece falan diyordu anakartımı değiştirdim şimdi 40 - 50 civarında dolaşıyor.

90 Derecede kasa falan erimez, güncel işlemciler de 100 decece bile çalışma sıcaklığı aralığında.

Dostum P4 Prescott işlemcileri soğutmak problem. Stok fan 4500rpm de bile 65 derecenin altına indiremiyordu benim 2.8 ghz p4 ü. Bende zalman 7000b-cu aldım, 1400rpm de 55 in üzerine çıkarmıyordu.

80-90 derece normal yani
  • aynı işlemci bendede wardı birgün kasayı temizledikten sonra bi açtım pc yi ötüo dit dit biosa girdim 90 derece hemen kapattım ayaklardan birini oturtmamışım
  • Arctic Cooling'in işlemcine uygun fanı :
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181

al, 5 dakikada tak, sonra da bana dua et :)

süper sessiz gerçekten ve işini mükemmel yapıyor...
    (Termal macunu yanında geliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corleoneforum -- 3 Şubat 2008; 16:37:56 >
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler işlemci fanını edğiştirdim ama faydası olmadı psu da yeni aldım 5 gün önce işlmemciden kaynaklanan bir problem olabilirmi ayaklardan veya devrelerden ayrıca termal macun şartmı
  • Termal macuna şart diyebilirim hele yeni bir cpu soğutucusu aldıysan, ısı'nın 90a vurması biosu devreye sokar yani pcyi kapatır yada uyarı verir bunlar olmuyorsa ısıyı biostan takip et kullandığın ısı ölçer yazılım yanlış ölçüm yapabilir eğer biosta bu değerleri veriyorsa anakartının algılayıcı sensörleri arızalı olabilir bu şekilde sıkıntı yaşıyan çok termal macunlada düşmezse bi baktır anakarta derim kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: system-exxe

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler işlemci fanını edğiştirdim ama faydası olmadı psu da yeni aldım 5 gün önce işlmemciden kaynaklanan bir problem olabilirmi ayaklardan veya devrelerden ayrıca termal macun şartmı

Termal macun soğutucudan önemlidir,siz ne kadar kaliteli soğutucu alırsanız alın eğer macun hiç yoksa veya çok kalitesizse,veya bi ihtimal olarak özelliğini yitirmiş durumda ise,yeterli soğutmayı sağlayamazsınız.

Eğer işlemciniz presscott ise zaten çok ısınır,öncelikle yeni aldığınız soğutucunun tam marka modelini sormak istiyorum,ayrıca termal pasta kullanmadıysanız eğer,kesinlikle güzel bi termal pasta bulup işlemci ile soğutucu arasına sürün...

• bir işlemcinin 90-95 dereceye gelmesi çok saçma tamm p4 işlemilerin bir kısmı aşırı ısınır bende p4 3,0 kullanıyorum benim işlemcim 50-60derece arasında seyrediyor.bir işlemci zaten 80 derecenin üstünde sapıtmaya başlar biraz daha ısınırsa reset atar ki 95 dereceye çıkması imkansız ötesidir sensörlerle ilgili bir sorun var sanırım.yada derece santigrat değil başka bir sıcaklık biriminde ölçüyor örneğin fahrenayt
  • Arkadaşlar soğutucu oem 15 ytl lik sıcaklk değerleri biostada aynı bugün gidip kaliteli bir macun alıcam ve tekrar deniyeceğim pek birşeyin deyişeceğine inanmmıyorum ama sorun işlemcide büyük ihtimal çünkü başka işlemcide denedim celeron 2.2 sıcaklık 55 derece falandı anakartın sensörlerinde problem yok eğer işlemciden kaynaklanan bir problem ise yapabileceğimiz bir şey varmı?? yardımlarınız için çok teşekürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: system-exxe

Arkadaşlar soğutucu oem 15 ytl lik sıcaklk değerleri biostada aynı bugün gidip kaliteli bir macun alıcam ve tekrar deniyeceğim pek birşeyin deyişeceğine inanmmıyorum ama sorun işlemcide büyük ihtimal çünkü başka işlemcide denedim celeron 2.2 sıcaklık 55 derece falandı anakartın sensörlerinde problem yok eğer işlemciden kaynaklanan bir problem ise yapabileceğimiz bir şey varmı?? yardımlarınız için çok teşekürler

kardeşim celeronlar ısınmaz 30 derece bile olmaması lazım

hoca en iyisi işlemci ısınınca elinde soğutucuya bi dokunarak bakarmısın

• bende pentium d var 35 den yukarı çıkmıyor..ama yaz günü alev alev oluo pc..
  • bende de P4 2.8 var ama sıcaklık gayet iyi en fazla 55 i gördüm ben termal macunuda yok hatta işlemcim 3.0 da çalışıyor ama şu sıralar kendi kendime yaptığım overcloc sayesinde bilgisayar normal alışrken 33 35 arası kastırıp baya program açınca 50 yi bile görmüyor bence bi gariplik var bilgisayarında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.