Şimdi Ara

P4 630 O/C sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün forumda gezerken baktım millet gene uçmuş o/c'yle. Bende bu yeni bilgisayarı alalı 6-7 ay oldu. Dedim artık denemelere başlim(sistem imzamda var) . Normalde işlemcinin sıcaklığı (p4 630) 60C. Neyse biosu açtım. Ama benim anakrtın biosu çok dandik yani pek bişey yapamıyosun. Voltaj veremiyosun ayarlar dandik. Sitesine girdim yeni bios çıkmış ama açıklamalarda pekde değişen bi şey olmadığı ve biosu güncellemede pek deneyimim olmadığı için eski bios la devam ettim (benim bios 1,50 yeni çıkan 1,70) . İlk önce 200 olan fsbyi 210 a çıkardım. Hiç bi sorun olmadı. Sonra 220 ye çıkarım gene bi problem yok ve de ısı problemimde yoktu çünkü yan kapağı açıp vatilatörü oraya koydum.230 fsb ye çıkınca bil açıldı ama ilk ekran geçti diit sesinden sonra windows xp yazısı gelmesi gerekirken boot hakkında acayip bi yazı geldi. Yani harddiskten kaynaklanan bi problem. Sonra fsbyi 225 e düşürdüm bu sefer açıldı ama windows da program açamıyodum cpuz motherboardmonitor vs. vede oyunda açamıyodum. İkernel bilmem nesinden kaynaklanan bi problem yazıyodu. sonra bilgisayrı yeniden başlattığımda windows açılmadı. Clear cmos yaptım anakarttan ama genede açılmadı. güvenli modda deniyim dedim. Hani güvenli mod'u seçtiğimizde yazılar geliyo ya C:Windows/..... orda 5-6 satır yazı geldi system adlı dosyadan sonrası gelmedi. Mecburen format attım şarkılar resimler felan gitti ama en çok Prince Of Persia nın kayıtlarının gitmesi bana çok koydu son bi kaç bölüm kalmıştııı Nese şu an 210 fsb de kullanıyorum ama neden 230 fsbye gelince harddiskten windows çöktü ne alaksı var anlıyamadım.Bu daha öncede olmuştu. Acaba ne yapmalıyım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_y_86 -- 6 Eylül 2006; 12:42:29 >

• O ramle ve anaartla şin zor da değil inkansız ne yazıkki öyle Asrock alınır mı ne yaptım bitirdin bilgisayarı git değiştir paran varsa yoksa ağla ağla benim gibi sende ağla benim anakart çok iyi ama ram Hi-level
  • Ya ama windows la ne alakası var yaff o neden çöküyoooo
  • Ya aslında aklıma şu geliyo ben bu işlemciyle anakartı satayım amd 3200+ ların fiyatı düşmüş bi tane ondan alayım ne dersiniz?
  • ayni işlemciyi kullanan cok forumda ama hepsinın anakartları dikkat edersen 4ghz ustu olanlar ya asustur yada gigabyte iyi modellerindendir.. Ram ve anakart olayı birazda senın ramlaer zaten 220=440 ediyo 230=460 daha fazlasını bekleme bence anakartı gec ddr ramle o işlemciden cok fazla beklenti olmasın.. sen ddr2 kullanan bir anakart bul uyguna ıkıncı el ddr2 ram o zaman bak 250=300 arası rahat kullanırsın..
    hadi kolay gelsin..
  • İyi bir fikir tabi iyi de bir anakart al o zaman tadından yenmez tabi ramleri de değiştir DDR500 alırsan emin ol 2.7 Ghz üstüne çıkarsın Amd ile.
  • O zaman benim para biriktirmem lazım nese ben başlıyayım ufak ufak para biriktirmeye o zmn. Parça alırken gene fikrinizi sorarım nese son bi deneme yapayım rami 166ya çekim öle denim bide ne dersiniz?Bide hala asıl cevabı alamadım neden windows çöküyoo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_y_86 -- 6 Eylül 2006; 17:24:18 >
  • Bu sebeplerden dolayı
  • Benimde windows çökmüştü ama Pcmarkta reset yemekten çöktü d930 u 4.3 seviyeleine cok rahat çıkarabiliyordum ama anakart ve ram e bakar bu
  • Evet önrğin benim Pentum 4 531 en fazla 4 Ghz oldu oda Biosta kitleniyor düşünün Anakart Asus P5ND2 SLI ramler Hi-level.
  • Uffff rami 166 ya çektim bi sürü özelliği kapattım 225 fsbye gelince ilk önce girdi sonra bi uyarı geldi. Kayıt defteri başırı ile kopyalndı diye. Sonra bi daha açılmadı. Windows yüklerken şunu farkettim D: yi normal ntfs olarak görüyor ama C: yi bilinmiyor olarak gördü sonra C:yi bölümlenmemiş ham alan olarak gösterdi sonra yeniden windows yükledim. Demekki 225 fsb ye çıkmamak lazım 220de bişi olmuyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.