Şimdi Ara

p4 p800-x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işlemcimi oc yapacamda anakartımın biosundaki bir bölümde yüzde beş 10 15 20 gibi hazır ocler var. acaba direkt bunları seçeyim yoksa ellemi manuel mi yapayım.ikinci birşeyde bu cpu ve ramraın voltajı hep auto da dursa yani çarpanı artırdıktan sonra voltajları anakart otomatik olarak ayarlayabilirmi

• tam bilmiyorum ama elle yapmak daha iyi.Şahsen ben elle yapıyorum.Ama %10 civarında rahat çalışması lazım.
  • büyük ihtimal sadece %10 izin verir ( bende öyle oluyo )
    soğutucun iyiyse belki %20

manuel yaparsan artıyo baya
    ama dikkat et bende de aynı board var ve o/c sonra sata controler bozuldu ( 10 gün makinasız kaldım

power gerçek 500 wat ise az bişey yap o/c
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akhelmet

büyük ihtimal sadece %10 izin verir ( bende öyle oluyo )
    soğutucun iyiyse belki %20

manuel yaparsan artıyo baya
    ama dikkat et bende de aynı board var ve o/c sonra sata controler bozuldu ( 10 gün makinasız kaldım

power gerçek 500 wat ise az bişey yap o/c

Bunu bilmiyordum.Artık ocye devam etmiyorum zaten 2000@2300 de de boardda ve sistemde bir sorun yok.Aman eğer oc yüzünden böyle bişe olursa aywayı yerim ben

• zaten o/c genelde şans işidir
    her aynı parça her zaman o/c olmaz

yan etkileri baya fazladır o/c nin

benim 9550 ekran kartı gpu su 373 den fazla gitmiyor mesela
    ama bazıları 500 görüyo bu da %100 o/c demek

soğutman iyiyse %10 yeter . riske girmene değmez
  • quote:

zaten o/c genelde şans işidir
    her aynı parça her zaman o/c olmaz

yan etkileri baya fazladır o/c nin

benim 9550 ekran kartı gpu su 373 den fazla gitmiyor mesela
    ama bazıları 500 görüyo bu da %100 o/c demek

soğutman iyiyse %10 yeter . riske girmene değmez

BENCEDE.
  • şu riskler neymiş bi söleyin bakalım..

voltaj artırımı olmadığı sürece o/C da hiçbi risk yoktur...tabi iyi bi soğutma olduğunu varsayarak bunu sölüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 1 Ağustos 2005, 12:41:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK ASUS P4S800D-X ANAKART
    16 yıl önce açıldı
    Celeron ve P3 işlemciler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: musty17

şu riskler neymiş bi söleyin bakalım..

voltaj artırımı olmadığı sürece o/C da hiçbi risk yoktur...tabi iyi bi soğutma olduğunu varsayarak bunu sölüyorum

arkadaşım forumdaki herkes profesyonel o/c yapmıyor onun için riskli
    adamda stok fan var mesela fsb yi arttırıyor baktı windowsa girmiyor voltaj veriyor bu sefer
    okumuştur bir yerden voltajla girebiliceğini
    sonra işlemci mefta

yoksa ben kimseye o/c yapmayın demiyorum
    önlemini al yap tabiki o/c

• yok ya işallah daha oc yok yeni başladık ama olsun yoksa eldekindende oluruz valla
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: musty17

şu riskler neymiş bi söleyin bakalım..

arkadaşım forumdaki herkes profesyonel o/c yapmıyor onun için riskli
    adamda stok fan var mesela fsb yi arttırıyor baktı windowsa girmiyor voltaj veriyor bu sefer
    okumuştur bir yerden voltajla girebiliceğini
    sonra işlemci mefta

yoksa ben kimseye o/c yapmayın demiyorum
    önlemini al yap tabiki o/c

• quote:

Orjinalden alıntı: eminefe1983

arkadaşlar işlemcimi oc yapacamda anakartımın biosundaki bir bölümde yüzde beş 10 15 20 gibi hazır ocler var. acaba direkt bunları seçeyim yoksa ellemi manuel mi yapayım.ikinci birşeyde bu cpu ve ramraın voltajı hep auto da dursa yani çarpanı artırdıktan sonra voltajları anakart otomatik olarak ayarlayabilirmi

yuzde 10 20 30 olması gerek onun artı olarak cpu sogutucun ve ramlern saglam degılse hıc gırme zaten asusta genel olarak voltaj dalgalanması olayı vardır restart atar sureklı makınen sora bı bakarsın bıosun ucar sora ugras ugrasabıldıgın kadar...otomatık olarak bırak eger fazla anlamıyosan zaten asus p4p800 x ler ai booster desteklemıo dıye bılıyorum eger destekleseydı masaustundende oynardın... ramlerın voltajını 2.85 e getır...performance mod enabled yap... yuzde 20 ye getır asagıdakı sıkkıda turboya getır ...agp voltajına dokunma cpu voltajınada dokunma default ıle nereye gıdıcek onu bı ogren...

p4p800-x asus anakart
    p4 2.8 800 mhz prescott
    512*2=1 gb 400 mhz twinmos ram
    msi 6600gt agp8x ekran kartı 500/900@550/1018
    120 gb samsung sata hdd
    500 watt levicom powersupply
    diana 4+1 hoparlör
    samsung 763 mb 17" flat monitör

imzana sımdı baktım...

sıstem yeterlı ama cpu sogutucun eksık gıt tak bıtane xp 90 sora zorla yuzde 30 hatta 40 ları o anakart ıyıdır ve gıder en azından suan yuzde 20 kastırt...

powerına fazla guvenme bu arada en azından cpu sogutucusu tak... twınmos ramlerın ne kod oda onemlı 1a4t yada aa4t ıse gene yeterlıdır... ozellıkle 1a4t ıse gayet ıyıdır ... o sıstemı sudakka bıle 3.1 yaparsın 5 sanıyelık ıslemle...(kaldırır)

selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anzorat -- 1 Ağustos 2005, 23:38:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.