Şimdi Ara

P45 Anakart Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anakart muhtemelen yarın öğleden sonra elimde olacak. Haftasonu sistemi kurmaya çalışacağım çalışmaktan fırsat kalırsa tabiki. En kısa zamanda bir inceleme yapıp burada sizler ile paylaşmak istiyorum.

@KızılejdeR

Öncelikle ekran kartı yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim hem ATI hemde Nvidia kullanma şansım oldu. ATI'deki ısınma sorunu beni gerçekten bezdirdi. ATI'nin HD serisi kartlarını kullanma şansım olmadı. Hala aynı şekilde ısınma sorunları devam ediyor mu? HD serisi kartlar hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirmisiniz?

Bunun yanında Nvidia ile sorunsuz bir mazimiz bulunuyor. Özellikle driver konusunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Yinede detaylı yorumlarınızı ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar,
  • http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=8&t=174018#p1466863

burda demiş biri karışık diye :

quote:

Oldukça karmaşık bir ayar yapısı olan anakartın kullanımı zor da olsa pek çok rekora imza atmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkmulex
    @KızılejdeR

Öncelikle ekran kartı yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim hem ATI hemde Nvidia kullanma şansım oldu. ATI'deki ısınma sorunu beni gerçekten bezdirdi. ATI'nin HD serisi kartlarını kullanma şansım olmadı. Hala aynı şekilde ısınma sorunları devam ediyor mu? HD serisi kartlar hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirmisiniz?

Bunun yanında Nvidia ile sorunsuz bir mazimiz bulunuyor. Özellikle driver konusunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Yinede detaylı yorumlarınızı ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar,

Sıcaklık sorunu yok.(Kartta ya da fanda problem olmadığı sürece.)
    Hd5850 hakkında yorumum baya olumluO fiyata alınabilecek en iyi kart diyebilirim.Sürücü konusunda bana göre Nvidia Ati'den biraz daha başarılı.Ancak sadece sürücüden dolayı da Hd5850 alabilecekken Gtx275 almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 14 Ocak 2010; 21:39:05 >

• bende uzun zaman araştirdim P45 ANAKART ve ASUS MAXSİMUS FORMULA II Aldım memnunum
  • @KızılejdeR

Yorumunuz için teşekkür ederim. HD 5850'yi inceledim ve testlerde oldukça iyi neticeler çıkarttığını gördüm. Araştırmalarımda HD 5850'ler yaklaşık olarak KDV dahil olmak üzere 500TL civarına geldiğin gördüm. Açıkcasını söylemek gerekirse, bu benim ikinci sistemim olduğu için bu kadar masrafa girmek istemiyorum. Bu doğrultuda Nvidia GTX260 serisine baktım ve bana F/P ürünleri olarak göründüler. Ben aşağıdaki iki modeli buldum, siz GTX260 serisinde hangi markayı önerirsiniz?

ZOTAC GTX260^2 GDDR3 896MB 448Bit Nvidia DX10
    MSI GTX260 Twin Frozr OC GDDR3 869MB 448Bit Nvidia DX10

Yada bu kartların karşılığı önerebilceğiniz HD kart(lar) var mıdır?

@CaNeRR

Öncelikli olarak kartınız hayırlı olsun. Yukarıda belirttiğim gibi benim ikinci sistemim olmamış olsaydı kesinlikle düşüneceğim kartların başında gelirdi diye düşünüyorum.

Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkmulex

@KızılejdeR

Yorumunuz için teşekkür ederim. HD 5850'yi inceledim ve testlerde oldukça iyi neticeler çıkarttığını gördüm. Araştırmalarımda HD 5850'ler yaklaşık olarak KDV dahil olmak üzere 500TL civarına geldiğin gördüm. Açıkcasını söylemek gerekirse, bu benim ikinci sistemim olduğu için bu kadar masrafa girmek istemiyorum. Bu doğrultuda Nvidia GTX260 serisine baktım ve bana F/P ürünleri olarak göründüler. Ben aşağıdaki iki modeli buldum, siz GTX260 serisinde hangi markayı önerirsiniz?

ZOTAC GTX260^2 GDDR3 896MB 448Bit Nvidia DX10
    MSI GTX260 Twin Frozr OC GDDR3 869MB 448Bit Nvidia DX10

Yada bu kartların karşılığı önerebilceğiniz HD kart(lar) var mıdır?

Hd4890 alınabilir Gtx260 yerine.Ancak Physx desteği bulunmaz Hd4890'da.Gtx260'da alsanız Hd4890'da alsanız en ucuz markayı alın.(Gtx260 216 shader'lı olsun.)[Hd4890 Gtx260'dan daha yüksek performanslı.(Birbirlerini geçme durumları sahneye göre değişecektir.Ama genel olarak 4890 önde.)]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 15 Ocak 2010; 17:16:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

@DEATH71

Vendetta 92mm olan üzerindeki fanda enermax ın bi modeli olması lazım üzerinde fan kontrolcülü..

@raverss

Dfi yi tavsiye ederim..

@Darkmulex

Yardımcı olabilmişşem ne mutlu bana kartınız elinize ulasınca sizde yorumlarınızı yazarsınız bakalım ne düşüneceksiniz...

4 çekirdeğe güncelleyeceğim 2 ay sonra inşallah..nasıl sizce 4 çekirdeği iyi soğutabiliyormu ocz vendetta..istediğiniz soğutma performansını alabiliyormusunuız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71
    4 çekirdeğe güncelleyeceğim 2 ay sonra inşallah..nasıl sizce 4 çekirdeği iyi soğutabiliyormu ocz vendetta..istediğiniz soğutma performansını alabiliyormusunuız..

Buyrun işlemcinin fanı en düşük devirde 30 dk işlemciyi kastım 3.0 ghz de oc li 55 derece max.. Yine bosta en düşük devirde 30 derece civarı oluyor..

P45 Anakart Seçimi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

Buyrun işlemcinin fanı en düşük devirde 30 dk işlemciyi kastım 3.0 ghz de oc li 55 derece max.. Yine bosta en düşük devirde 30 derece civarı oluyor..

P45 Anakart Seçimi

iyimiş gerçekten ısı sorunu yapmayacağa benziyor 3.2ye çıkartırsam aldığımda..bende E5300ümü 3.47 ye çıkardım orthosda 55 oluyor maxium..diğer türlü(soğuk havada yada cam falan açık olduğu zaman) 41 i geçmiyor zaten oyun olsun masaüstü olsun tşkler..

• @KızılejdeR

Yorumlarınız için teşekkür ederm. Bu doğrultuda GTX260 ve HD4890 ekran kartlarını inceler ve ona göre karar verip alırım. Aynı zamanda anakart konusunda da yardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim.

@Ruhsuz__

Anakart bugün elime geçti. Sistemin diğer bileşenlerini topladıktan sonra eğer pazar gününe yetişir ise kurmaya çalışacağım. İlerleyen zamanda yorumlarımı paylaşıyor olacağım.

Not: @KızılejdeR, @Ruhsuz__

http://forum.donanimhaber.com/m_36973249/tm.htm adresinde Kasa ve Güç Kaynağı Önerisi başlıklı konu ile ilgili öneri ve fikirleriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmulex -- 16 Ocak 2010; 2:06:18 >

• @DEATH71

Evt küçük boyutlarına ragmen iyi iş yapıyor ısı borularının direk temas etmesinden ötürü ben sessizlik için almıstım hem sessiz hem performanslı 4 çekirdek işlemci ilede yarı yolad bırakmaz sizi

@Darkmulex

Gtx 260 ile Hd 4890 in birbirine üstünlükleri az ben olsam hd 4890 alırdım ama
    Anakart hakkında yorumlarını bekliyorum bakalım o kadar tavsiye ettik memnun kalırsın inş.
    Kasa konusunda da bi bakalım yardımcı olmaya calısalım..
  • dfi p45 de biostayken F9 a basın sonrada y seceneğine bastığında dahada profosyonel ayarlar var onlarıda acabilirsin
  • Herkese Merhabalar,

DFI P45 T2RS PLUS kartım elime geçtikten sonra h.sonu kurulum için biraz zaman ayırdım. Aslını sorarsanız pek iyi bir başlangıç yapamadık. Anlayamadığım bir şekilde kart açılmadı. Epey bir uğraştıktan sonra, Pazar gününe bıraktım ancak ilk denemeler yine başarısız oldu. Anakart dışındaki tüm ürünleri başka bir sistemde sorunsuz bir şekilde çalıştırabildim. En son kartı kutusuna koyup göndermeye karar vermiştim, dur son kez deneme yapayım dedim ve kart birden çalıştı. Gerçekten ne olduğunu anlayamadım.

Bu işlemin oldukça uzun sürmüş olmasında dolayı düzgün bir kurulum yapıp, diğer denemeleri yapmaya fırsatım olmadı. En kısa zamanda test edip yorumlarımı sizler ile paylaşıyor olacağım.

@Ruhsuz__ @KızılejdeR

Ekran kartı konusunda HD4890'a karar verdim ve ASUS EAH4890 Formula aldım. Henüz test etme şansım olmadı ancak en kısa zamanda test edip sizler ile yorumlarımı paylaşıyor olacağım. Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Ruhsuz__

Anakart ile ilgili size birkaç soru sormak istiyorum mümkünse. Birincisi, Windows üzerinde Everest(Everest Ultimate Edition v5.01.1700) programını çalıştırdığım zaman anakartın sıcaklığını görüntüleyemiyorum. Everest programının menüsüne girdiğim zaman, seçilecek ikonlar arasında anakart sekmesi gözükmüyor. Diğer anakartımla deneme yaptığımda sorunsuz bir şekilde sıcaklığını görüyorum, aynı zamanda everest içerisindeki menüde de anakart sekmesi mevcut. Kullandığım everest sürümleri aynı. Acaba DFI ile alakalı bir durum olabilir mi? Siz everest programı kullanıyormusunuz? Kullanıyorsanız, anakartınız sıcaklığını görüntülüyebiliyormusunuz?

Bir diğer sorum ise, kasa konusunda bütçeyi arttırıp Thermaltake VH6000 aldım ve cidden çok kaliteli bir kasa olduğunu her şekilde gösteriyor. Benim sorum ise, anakart üzerinde power, reset ve diskin kablolarını takmış olmama rağmen kasa üzerindeki ışıklar (power, reset ve diskin) yanmıyor. Siz bu şekilde bir sorun ile karşılaştınız mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmulex -- 19 Ocak 2010; 20:51:41 >

• Everest kullanıyorum kullandıgım sürüm 5,300,1900 sürümü anakartla ilgili iki ayrı sıcaklık gözüküyor chipset ve pwm, Everestin baska sürümünü denemedim yanlız benim hdd de bu sürüm kayıtlı diye bunu kullanıyorum. Bİrde kullandıgınız everest tam sürümmü deneme versiyonu oldugundan göstermiyor olabilir..( Benim kullandıgım tam sürüm)

P45 Anakart Seçimi

Benim kullandıgım kasa feel II. Kasada power ve hdd lambası var sadece power lambası yanıyor, hdd lambasının ampulumu bozuk yoksa anakarttanmı kaynaklanmıyor o konuda fikrim yok çünkü eski anakartta da yanmıyordu..

Ekran kartı olarak tercihiniz güzel 4870 kullanıyorum daha üzmedi beni

• dfı p45 t2rs plus
  • quote:

Everest kullanıyorum kullandıgım sürüm 5,300,1900 sürümü anakartla ilgili iki ayrı sıcaklık gözüküyor chipset ve pwm, Everestin baska sürümünü denemedim yanlız benim hdd de bu sürüm kayıtlı diye bunu kullanıyorum. Bİrde kullandıgınız everest tam sürümmü deneme versiyonu oldugundan göstermiyor olabilir..( Benim kullandıgım tam sürüm)

P45 Anakart Seçimi

Benim kullandıgım kasa feel II. Kasada power ve hdd lambası var sadece power lambası yanıyor, hdd lambasının ampulumu bozuk yoksa anakarttanmı kaynaklanmıyor o konuda fikrim yok çünkü eski anakartta da yanmıyordu..

Ekran kartı olarak tercihiniz güzel 4870 kullanıyorum daha üzmedi beni

Everest' de gördüğünüz PWM ( Pulse Width Modulation ) değeri, işlemciniz besleyen gücü kontol eden işlemci yuvasının etrafındaki kutular oluyor. 100C' ye kadar dayanabilirler.
    Görüne sıcaklık değerlerinizi gayet iyi.

Kasanızdan gelen led power kablolarının bağlantısını doğru yaptıysanız büyük bir ihtimalle kasa led i bozulmuştur.

• @Darkmulex

Birde anakarttaki hata ekranı var orası ff mi ?
  • @Ruhsuz__

Benim kullandığım everest programıda tam sürüm, o konu da bir sıkıntı yok. Belirttiğiniz gibi anakartın üzerindeki hata ekranı FF olarak gözüküyor. İlginç olan ben Everest programını açtığım zaman orada anakart ile ilgili hiç bir sekme bulunmuyor. Oysa diğer sistemimde kontrol yaptığımda orada anakart sekmesini görebiliyorum hatta istersem kaldırıyorum ve anakartın sıcaklığını görev çubuğunda gözükmesini engelleye biliyorum, bunun denemesini yaptım, ancak DFI ile bir türlü başarılı olamadım. Şimdi en son olarak şunu deneyeceğim, Everest programının diğer versiyonları ile denemeler yapacağım, bakalım herhangi bir değişiklik olacak mı merak ediyorum, konu ile ilgili sizi bilgilendiriyor olacağım.

@Hell_Spawn, @Ruhsuz__

Kasa üzerindeki ledler konusu gerçekten ilginç bir durum. Açıkcası, böyle bir kasada ledler bozuk gelmiş ise söyleyebilecek çok bir şey kalmıyor. Bağlatıları tekrar kontrol ettim, bir değişiklik yok ne yazık ki. H.sonu fırsatım olması durumunda, diğer anakartı bu kasaya takıp deneme yapacağım. Eğer yine ledlerin yanmaması durumunda zaten sorunun ledlerden olmuş olduğu ortaya çıkacaktır. Ancak, ledlerin yanması durumunda ozaman farklı bir inceleme yapmak gerekecek diye düşünüyorum. Gerekirse DFI'ın sitesindeki "support" bölümüne bu şekilde bir soru sorabilirim. Bu konu ile ilgili de sizleri bilgilendiriyor olacağım.

Yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

Saygılar,

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.