Şimdi Ara

p525 mi p535mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • wi.fi b (p525) alışveriş merkezleri, okul cafe... vs yerlerde sorunsuz bağlanabiliyor.
    wpa elbetteki pek çok yerde var ama wep in daha sık kullanıldığı da doğru...
    sanırım birine karar vermeden önce kendi ihtiyaçlarını gözden geçirmekte fayda var.
    mesela ben iş tempom ve sürekli outdoor olmamdan mütevellit :) p535 'i klavyesiz oluşu nedeniyle verimli kullanamam..
    gps başka yollarla da halledilebilecek bir şey..

şimdiden hangisini alırsan güle güle kullanmanı diliyorum!
  • quote:

Orjinalden alıntı: jazz80

wi.fi b (p525) alışveriş merkezleri, okul cafe... vs yerlerde sorunsuz bağlanabiliyor.
    wpa elbetteki pek çok yerde var ama wep in daha sık kullanıldığı da doğru...
    sanırım birine karar vermeden önce kendi ihtiyaçlarını gözden geçirmekte fayda var.
    mesela ben iş tempom ve sürekli outdoor olmamdan mütevellit :) p535 'i klavyesiz oluşu nedeniyle verimli kullanamam..
    gps başka yollarla da halledilebilecek bir şey..

şimdiden hangisini alırsan güle güle kullanmanı diliyorum!

evet arkadaslar ilginiz icin hepinize tsk ederim...

artık bende P525 liler kervanındayım...

p525 almaya gittim.. alırken bile yarım saat bekledim acaba P535 mi alayım diye...

ama şu anda iç huzuru içersindeyim... zaten p525 digerine gore duygusal acıdanda baya avantajlı....

yani olay tamamen duygusal..

dediğim gibi bu cihazlardan pek anlamam ama yardim edebilecegim biseyler varsa tarif edersiniz elimden geleni yaparım...

• Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsın.
  • Ben de P525 taraftarıyım çünkü fiyat-kalite dengesini çok iyi sağlamış bir cihaz kafama takılan tek şey garanti yedek parça teknik servis vs.durumlar nasıl hangi firmanın garantisi altında acaba bi de kardeş nereden kaça aldın aydınlatırsan iyi olur
    Hayırlı Olsun......
  • yav cevap yazdim ama gelmedi sanırım bi daha yazıyım ...

ben g-o-l-d bilgisayardan aldım 6 taksit %10 iskontolu bana net 770 ytl ye mal olacak ...

olacak diyorum cunku urun 850 ytl civarındaydı fakat yaklasik kazanılan% 10 bonus 2-3 hafta sonra karta yuklenıyormus .... yani hala beklemedeyiz..

alalı cok olmadı ama ben telefondan memnunum su anda zaten ilk pda m

en guzel tarafıda fiyatı bugun normal bi cep telefonunu aynı fıyata satıyolar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jiwago

Tuş takımsız bir pda yerine küçük ekranLaptop almak daha mantıklı, genelde pda nedir bilmeyenler tuş takımsız tercih ediyorlar sonra telefon özelliklerini kullanamayınca pişman oluyorlar.
    İyi bir pda da kesinlikle tuş takımı olmalı.

quote:

Bu baslıga son yorumum ilk pda laan acemiler tuş takımsız tercih ediyor sonrada pişman oluyorlar hangi model ve marka alırsanız alın eger pdanınzdan sıkılmak istemiyorsanız ve telefon ozelliklerini rahat kullanmak istiyorsanız kalvyeli bir pda alın.

Selamlar.
    Oncelikle bu mesaji kesinlikle bir polemik olusturmak icin yazmadigimi belirtmek isterim en sevmedigim sey forumlarda polemik icine girmek. Sadece bu konuda bilgisi olmayan kullanicilara kendimce fikir vermek icin yaziyorum.
    Simdi pda nedir bilmeyenler tus takimsiz tercih ediyorlar demissiniz. Burada iki olgu var. Bir pda nedir bilmeyenler guruhu ve tus takimsiz pdalar. Pda nedir bilmeyenler guruhu ile kimlerdir, bu toplulugun elemani olmayi belirleyen kistaslar nelerdir, mesela ben bu toplulugun bir elemani miyim? Ikinci husus siz bu toplulugun uyeleriyle sanirim ornekleme yontemiyle bir calisma yaptiniz ve en sonunda bu guruhun tercihinin tussuz pdalar yonunde kullandigina kanaat getirdiniz sanirim.
    Elimizde bu kadar somut bir veri olduguna gore bu veriden hareketle su sekilde fikir yurutebiliriz: Mesela Asus ta bundan bir kac yil once yeni PDA tasarimi yapilirken su sekilde diyolog gecmis olmasi lazim. Biz pdadan anlayan guruh icin P525 i uretelim bir de PDA dan anlamayan guruh var onlar icin de tus takimsizi uretelim mi dediler? Ve sagolsun Asus pdadan anlamayanlar icin P535 i uretti.
    Bu sekilde fikir yurutmeye devam edebiliriz ama amacimiz bagciyi dovmek degil uzum yemek, sanirim demek istedigim anlasildi.
    Buyuk teknoloji sirketleri tus takimli q klavyeli ya da tus takimsiz bir cok cesit urunu piyasaya suruyor cunku piyasa fakli farkli insanlarin farkli farkli ihtiyaclarina cevap vererek daha cok para kazanmanin yollarini ariyor. Demem o ki kimisi icin yolda yururken uc kisiyle mesajlasmak onemlidir kimisi icinse paintte resim cizmek, bu neticede son kullanicinin tercihine kalmis bir seydir.
    Isin asli beni pdadan anlamayan guruh diye adlandirilmak ya da acemi olmak ilgilendirmiyor. Hatta acemi olmak bir seylerin caylagi olmak cok guzel bir duygu, icinde merak dolu bir heyecan barindiriyor. Ama yine de tus takimli tus takimsiz ayriminin uzerinden yuksek laflar soylemenin gereksizligini vurgulamak istiyorum.
    Mesela ben 2001 yilinda Accompli 008 imi aldigimda cok buyuk bir heyecan duymustum. O aletteki simdi dusunuyorum da o ufuruk java uygulamasiyla yaptiklarimi hatirliyorum da, taa 2001 yilinda bilgisayari o zaman cok pahali olan Gprs baglantisi ile internete baglamayi basardigimda duydugum sevinci neyse o zaman da cok sevmistim tus takimsiz aletimi, el yazimi taniyordu ve buyuk bir olaydi benim icin. Hic tus takiminin eksikligini hissetmedim. Herkesin kendince takintilari var iste, benimkisi ise manaklik derecesindeydi o zamanlar.
    Simdi P535 sahibi olmak, ya da buranin jargonuyla soylersek tus takimsiz pdadan anlamayanlarin alacagi bir pda sahibi olmak bana dogrudan cince karakterleri yazma imkani veriyor. Evet ben Cince biliyorum Cince Windows 6 kullaniyorum ve benim icin el yazimla Cince karakter yazmak cok onemli, dunya boyle iste kimisi icin yolda yururken mesaj yazmak onemli kimisi icinse Cince el yazisini taniyan tus takimsiz bir alete sahip olmak.
    Neyse bu tus takimsiz olayindan burada bahsedilen diger bir konuya GPS konusuna gecmek istiyorum.
    Arkadaslara katiliyorum butunlesik GPS hem daha kullanissiz olabilir hem de daha pahaliya gelebilir ayrica belirtilmemis bir diger husus GPS uygulamasi calistiginda pil harcamasi konusunda da sikinti dogurabilir. Ancak burada da onemli olan ayni yukaridaki tus takimi meselesinde oldugu gibi senin ne tur ihtiaclarin oldugudur. Eger sahada calisan birisiysen ve GPS in hassasligi isinle cok ilgiliyse bu durumu daha dikkatli ele alman gerekebilir. Ama mesela ben GPS i motorla veya baska sekilde yolculuk yaparken kullanmak icin istiyorum, benim icin iki uc metre sapmis olmasi ya da hizimi 10 km hizli gostermis olmasi cok da onemli degil. Benim icin onemli olan gectigim yerlerin ismini bilmek, hic bilmedigim bir sehirde surekli yol sormak durumunda kalmamak ( ozellikle yurt disinda ) bir de gezdigim yerlerin kaydini tutmak. Benim gibi biri icin ayrica bir Blutut Gps aygiti almak tasinilacak ek bir yuk, fotograf mk, tel, piller derken sarzedilmesi gereken ayri bir alet demek. Yani burada P535 mi P525 mi ayrimina dusmus arkadaslarin ya da cevresel aletlerle mi yoksa tumlesik yerlesik entegre ne derseniz bu tur bir alet almak arasinda kararsiz kalmis arkadaslarin dikkat etmesi gereken husus kendi ihtiyaclarini sorgulamalari, belki bin defa denmistir biz bir kez daha diyelim, elektronik alirken fiyat performansa bakmak sart.
    Simdi P535 alacagima kucuk ekran laptop alirim demekse bence basli basina yanlis. Neden, cunku bilgisayar dunyasi daha da mobile dogru gidiyor, yani masaustunden dizustune, dizustunden cep bilgisayarina, cep bilgisayarindan akilli telefonlara akilli telefonlardan da belki de bir kac yil icinde duyacagimiz internet uzerinden calisip sadece goruntuleme yapacak cok daha mobil cihazlara dogru bir gidis bu. Boyle bir hizli teknolojik donusum icerisinde pda dizustunun yerini karsilayabilir. Mesela oldukca kucuk blutut q klavyeler var, ayni az once bahsettigimiz GPS konusunda tumlesik mi cevresel mi arasindaki tecihe benzer bir sekilde cevresel bir blutut klavye tercihiyle dizustunde yapabileceginiz bir cok seyi yapabilirsiniz. Dersiniz ki kardesim ben nasil DVD calistiracagim nasil eternet baglantisi yapacagim ben de biri uc kilo biri 250 gram, birinin anca 3 saat pil omru var birinin pil omru bir gun gider derim.
    Neyse laf lafi aciyor, ozetle P535 de guzel bi cihazdir, P525 de guzel bir cihazdir her ikisi de daha bundan 1 yil once bile dusunemeyecegim kadar iyi cihazlar ve bir yil sonra da dusunemeyecegimiz kadar iyi cihazlar cikacak, bu surecte olan biz teknoloji meraklilarina ya da diger deyisle pdadan anlamayan guruha olacak. En az zararla bu merakimizi gidermek icin hep kendi ihtiyac ve beklentilerimizle urunun bunu saglayip saglayamadigi arasindaki dengeye bakmali, tum dunya tarihinden daha hizli yasanan zamanlarin insanlari olarak soyle olsun boyle olsun saplantisiyla paramizi bosa harcamamaliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benyunusum -- 19 Eylül 2007; 16:57:03 >

• Bu cihazı golddan almışsın tamam da garantisi hangi firmaya ait onu sormuştum inşallah dandik iki gün sonra batacak bir firma değildir çünkü öyle şeyler gelio kulağıma özellikle gold vatan teknosa gibi yerler bildiğimiz kvk genpa başarı vs.şirketlerin garantisi yerine xxx tic. şeklinde garantiler veriyor şimdi hemen "olur mu canım koskoca teknosa öyle şey yapar mı" demeyin bi araştırın derim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.