Şimdi Ara

p5n-e slı&E4300 overclock??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben çeşitli pc dergilerini donanım haberlerilerini ve donanımcı arkadaşlarımı dinleyerek ayrıca kendi insiyatifimi kullanarak bir pc topladım cokda guzel oldu aslında ve performans olarak memnunum yanlız artık overclok seviyesini yükseltmek istiyorum bana profosyonel bir yadım lazım.eminim ki vereceginiz altın degerindeki bilgiler çoğu kişinin ihtiyacını görecek niteliktedir.. simdi özetleyecek olursak benim sistem şu özelliklerde

ana kart:p5n-e slı
    işlemci:core 2 duo e4300
    ram:twinmos 512*2 dual (1 gb) 800 mhz pc6400 ddr2
    hdd:320 gb segate 16 mb ön bellek ide
    pcı:ASUS EN7300TC128/TD/64M 512MB TURBO CACHE PCIEX EKRAN KARTI
    kasa:826d everest 300W AIRDUCT ATX KASA
    power:kasanın orjinal powerı
    işlemci fanı:orjinal(bu fan işlmciyi 3,2 mhz e kadar sonunsuz sogutabliyormuş)
    not:ram sogutucuları:sonradan eklemiş oldugum ramleri saran iki aleminyum plakadır basit bişey ama azda olsa yardımı dokunuyor ramlere
    kasa silkülasyonunu sağlamak icin kasa önüne 12 cmlik fan havayı dışarıdan emecek sekilde, kasa arkasınada ise 12 cmlik baska bi fan havayı dışarıya verecek sekilde daha sonradan ekledim fanlar enerjisini direk powerdan almaktadır ayrıca benim geliştirdigim bir sistem olan 8 cm lik bir fanı işlemcinin tam üstüne gelecek şekilde bir boru vasıtasıyla dısardan havayı emip boru içinde soguk hava şeklinde işlemci fanına iletiyor boylelikle işlemcinin sıcaklıgı 25 ile 35 derece arasında seyretmekte kasa ici sıcaklık 40 derece civarında(yük altında)

şimdi ben bu makineye overclok yapmak istedim fakat bu ana kartda bıosda carpan degerlerini bulamadım ana kartın kendi overclok adı altında bir sekmesi var burdan overclok u yüzde değeri şeklinde(makineye %20 overclok yap dediginde degerleri bıos otomatik ayarlıyor) acarak makineyi 2,16 ghz e ramleri 960 mhz cıkara bildim simtem bu otomatik overclokta 9*240 da calısyor işlemci 9*333 de 3,10 ghz de calışabildiğini biliyorum fakat ana kartda carpan degerlerinin yerini bulamadım şimdi sizce bu sisteme bu power ve bileşenler ile ne kadar yüklenmeliyim ve bu anakartdaki bıos ayarında işlemci carpanları nereden ayarlanıyor
    okuyup zaman ayırdıgınız için ve ilginiz için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_yilmaz -- 29 Temmuz 2007; 4:31:31 >

• aekadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu yanı bu ana kartı kullanan yok mu
  • İlk olark kasanın önündeki fan kasanın içine üflemeli. Arkasındaki fan ise kasa içerisindeki sıcak havayı dışarı atıcak şekilde çalışmalı. CPU'da kullandığınız Hava tüneli ise bir çok kasada mevcut.

Kullandığınız anakartın bios ayarlarını ezbere bilmiyorum ama o CPU ile günlük 7x400=2800 MHz'de ramlerinizde DDR2 800 MHz çalışacak şekilde 1.3-1.4V core verek çalıştırabilmeniz lazım. Anakartınızın bios'u hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır size.

İyi forumlar dilerim.
  • cok saol verdigin bilgi icin tesekkur ederim fanlar zaten sizin anlatdiginiz gibi ondekı emme akadakide egsoz fan seklinde cpu ustendeki hava tünelinin farkı ise tünelin agzına ekledigim fan yani tünelden işlemciye sürekli soguk hava veriyorum ama bu ana kartın fsb ayarları cok karısık tam türkçe karşılık bulamıyorum ancak anlayan ve kullanan birinin yardımına cok ihtiyacım var ezbere yapıp sisteme zarar vermek istemiyorum yardım edebilecek arkadaşa şimdiden cok tesekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_yilmaz -- 30 Temmuz 2007; 7:38:49 >
  • Yapacağın işlem oldukça basit. FSB'yi 334'e ayarlayacaksın ramleri 1:1 gecikmelerini 4-4-4-12 yap. Voltaj 1.325(default) olmazsa 1.350 ver. Yalnız o psu'dan bir an önce kurtul.
  • ya arkadaşlar ALLAH'ını seven bana yardım etsin kafayı yicem bu anakartın nası bı bıosu var bole cpu bus speed e bi türlü ulaşamıyorum biri bana yarım etsin artık lütfen ben bu makinyi o/c yapıcagım diye topladım 2,16mhz gecemedim ne olur biri bana yardim etsin.. acaba setfsb programını mı kullanmalıyım bu ana karta uyumlu programı nerden bulurum ya biri bana akil versin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_yilmaz -- 30 Temmuz 2007; 23:26:55 >
  • vrzone.com'da anakartın incelemesi var...okumanı tavsiye ederim;çok faydası olur
  • su an itibari ile e4300 umu 3204 mhz de stabil olarak calistirmaya basladim

fsb +0.3 volt
    mch +0.2 volt
    cpu 1.38volt
  • DİMarzio akrdeş verdigin adres icin cok tesekkur ederim orada bu ana kart ile cpu bus hızının degiştirilip 3,0 ghz oldugunu gördüm yani sonuçta benim elimdeki ana kart ve işlemci iede bu işlem yapılabiliyormuş lakin ben yapamıyorum cpu capanını 9 dan yukarı yapınca(örneğin 10) makine yine 9 çarpan ile açılıyor cpu bus hızının nasıl ayarlandıgını hala anlamıs değilim ama verdigin adres sayesinde ram zamanlarının nasıl ayarlandıgını gordum buda benım ıcın bir gelişmedir sen ve diger arkadaşlara verdiginiz bilgiler için çok teşekkur ederim ben biraz daha uğrasayim bakalim neler olacak
  • advanced sekmesinin altından jumperfree config kısmına gel oradan ai tuning kısmını manual e getir daha altta fsb&memory config kısmına gel açılan menuden fsb-memory clock mode kısmını unlinked yap yine bu kısımdan fsbyi 1333 mem clock u 800 yap bende bu ayarlarla default voltajda çalışıyor eğerki voltaj yetmezse voltage controls kısmından vcore voltajını bir miktar arttırabilirsin ama önce işlemcinin koduna göre intelin sayfasından kaldırabileceği max voltajı öğren onun üstüne çıkmamaya çalış

bunlara rağmen oc konusunda sorun oluyorsa eski biosunu ( yanlış hatırlamıyorsam 401 ) yükle en ii oc yapılabilen bios o

bir soruda kendi adıma sorayım
    e 4300 kullanan arkadaşlar şu an sıcaklardan kaynaklı makineyi çok az oc ile kullanıyorum ( 266*9) ve yinede çok ısındığını düşünüyorum 45 idle 55 yük altında sizce nasıl normal mi

edit : eksik yazım 333 = 1333

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindcrime -- 1 Ağustos 2007; 23:52:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mindcrime

advanced sekmesinin altından jumperfree config kısmına gel oradan ai tuning kısmını manual e getir daha altta fsb&memory config kısmına gel açılan menuden fsb-memory clock mode kısmını unlinked yap yine bu kısımdan fsbyi 333 mem clock u 800 yap bende bu ayarlarla default voltajda çalışıyor eğerki voltaj yetmezse voltage controls kısmından vcore voltajını bir miktar arttırabilirsin ama önce işlemcinin koduna göre intelin sayfasından kaldırabileceği max voltajı öğren onun üstüne çıkmamaya çalış

bunlara rağmen oc konusunda sorun oluyorsa eski biosunu ( yanlış hatırlamıyorsam 401 ) yükle en ii oc yapılabilen bios o

bir soruda kendi adıma sorayım
    e 4300 kullanan arkadaşlar şu an sıcaklardan kaynaklı makineyi çok az oc ile kullanıyorum ( 266*9) ve yinede çok ısındığını düşünüyorum 45 idle 55 yük altında sizce nasıl normal mi

Eğer yük ile kastettiğin orthos ise normal.

• yapay bench ile ulaşılmış bir sıcaklık değil 3dsmax8 ve vray kullanılarak alınan bir render sonrası ulaşılan sıcaklık 55 derece ama sanırım fark eden birşey yok sonuçta ikiside işlemciyi sürekli 100% kullanımda tutuyor
    yinede teşekkürler
  • mindcrime kardeş bu anan kartın bıosu senın dedıgın gıbı ızın vermıyokı ızın verse zaten hemen yapıcam degısık bısey bak burda bıosu var ıstersen bı bak sonrada forumla paylasırsan cok sevınırımhttp://www.vr-zone.com/index.php?i=4450&s=4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_yilmaz -- 1 Ağustos 2007; 15:59:59 >
  • Arkadaşım Jumperfree Settings'di yanlış hatırlamıyorsam Asus'un bios'larında overclock menüsünün adı. Orda auto olan overclock değerini manual yaparsan altında tüm fsb, voltaj vs değerleri açılacaktır. Asus'un en dandik board'unda bile bu seçenekler bulunur.
  • bakmak için internet sitesine ihtiyaç yok zaten o anakartı ve işlemciyi kullanıyorum
    ama benim denediğim bioslarının hepsinde manual haline getirme hakkını ve istediğin değişiklikleri yapma hakkını veriyordu
  • mindcrime kardes fsb-memory clock mode kısmını unlinked yapıp fsb yapıcam da min 533 diyo yani takıldım
  • özür dilerim yazım hatası olmuş :( 1333 olacaktı
    birde bu sıcaklarda stok fan kullanıyorsan 1066 yapmanı öneririm 1333 fsbde makine cidden çok ısınıyor
  • burdan huzurunuzda mindcrime kardesime cok tesekkur ederim sayesinde 3.0 ghz i gördüm yapmak istedigimde buydu çok teşekkür ederim kardeşim saolasın....
  • yardımcı olabildiğime sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.