Şimdi Ara

P5Q Deluxe Ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2adet 1gb 800mhz ramim var.1i kingstone biri hi-level.P5Q deluxe üzerinde 2 sarı 2 siyah slot var.bu 4 slottan sadece 1. sarıya taktığımda pc yi açabiliyorum.Ama 2 ramide taktığımda (2sinide sarı slotlara-2sinide siyah slotlara-1 sarı 1 siyah)Pc ye hiç görüntü gelmiyor.Ne yapmalıyım.Yardım ve düşünceleriniz için simdiden tşkr ederim

• anakartın ramlara olan uyum sorunuda olabılır ram lerın kendı aralarında uyum sorunuda olabılır ıkı ram de tek tek takınca calısıyor dıyorsan o zaman ram lerde sorun yok anakartla uyum sorunu var cok az bı ıhtımal olsada anakrtdan kaynaklanıyor da olabılır
  • 2 Ram de tek takıldığında sorun yaşatmadığına göre uyum sorunu olabilir. Anakartınızın biosunu güncelleyin.

P5Q Deluxe Bios 2005 Numaralı :
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5Q_Deluxe/P5Q-ASUS-DELUXE-2005.zip

Dos üzerinden güncelleme için AFUDOS
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AFUDOS236.zip
    Kullanımı basit başlangıç disketi oluşturup içine AFU236.exe'yi atın.
    sonra içine bios dosyasını atın başlangıç disketi takılıyken yeniden başlattığınızda (firs boot from floppy seçili olmalı tabi) Afudos utility'e gircek
    afudos /i+bios dosyasının ismi yani: afudos /iP5Q-ASUS-DELUXE-2005.ROM
    entere basın tamamdır güncellemeye başlar.

Floppy'im yok diyorsanız da windows üzerinden Asus Update ile yapabilirsiniz.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/ASUSUpdt_V71402_XPVista.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 4 Mayıs 2009; 7:35:06 >

• (İlk biosdan 2. yayınlanan geçmiştim zaten o şekilde uzun bi süre kullandım hiç problem olmadı.)
    Bios pilini çıkarıp resetlediğimde 2 ramde her slotta calıstı ama ertesi gün yine görüntü gelmiyordu pc ye.Yine bios pilini cıkardım yine düzeldi.Yarın da aynısı olur büyük ihtmal sizce kartı servise göndermeliyim.(2005 bios update yaptım beklemekteyim bakalım yarın nolcak)
    Sanırım bu artık ram problemi olmaktan çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeraphiM -- 4 Mayıs 2009; 13:15:21 >
  • Ramlerin frekans uyum sorunu var aralarinda hele ki 2 farkli markanin ramini bir arada kullanmaya calisiyorsun onlardan dual olarak nasil faydalanmayi planliyorsun ?
    Dual Kit alirsan problemin cozulur. ayrica Sarilara takacaksin P5Q anakartlarda git 2gb ram al kingston'in kit olarak uretilmis olanlardan sarilara tak sorun falan kalmaz.
  • ben zaten sarılarda kullanıyordum 9 aydır hiç bi problem yaşamadım.Ufak tefek problemler dışında.Sanmıyorum ama Windows 7 kurdum acaba ondan olabilirmi?
  • birinden odunc al kingston 2*1 kit illa satin almak istemiyorsan ve onunla deneyin bakalim bir de. ocz ler asuslarla sorunlu kingston ile deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.