Şimdi Ara

P5W DH+E6700+KINGSTON HYP750 DDR2 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bileşenleri en stabil nasıl overclok yapabilirim. Anlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Şu anda 3.2 GHZ olarak stabil çalışıyor saatlerce oyun oynuyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu arada su soğutma kullanıyorum. Bellekleri 800 mhz ye ayarlıyorum Voltaj DDR2 1.9 CPu 1.4. Kısacası stabil bir şekilde çıkabileceğim hız ne kadar. Şu andaki ayarlarla Super_Pi 1mb - (16s) veriyor. Sıcaklık Idlw durumda 40 derecede. İki adet Cpu burn çalıştırıyorum 5 dakikaya ayarlıyorum işlemci %100 den bir gram aşağı inmeden 48 derece sıcaklıkta tamamlıyor. Yardımlarınız için teşekkürler. Benim canımı sıkdan Everest gibi test programlarında bellek performansında ddr 400 ün gerisinde kalmak.

Bellek okuma 7032 MB/s benimki beni geçen P4EE 3733 mhz abit aw8 i955x dual ddr2 800 kide 8370 MB/S
    Bellek yazma 4454 MB/s benimki.
    5725 MB/s ile Athlon 64 3200+ 2000 mhz Asrock 939S56-M Sis756 Chipset Dual DDR400
    Timing ler
    Benimki 5-6-6-2
    Diğerleri
    2-2-3-5 CR1 (Galiba Üst model)
    Sanki bana olay timinglerde bitiyor gibi geliyor bu ramleri nereye kadar düşürebilirim.
    Benimkiler dediğim gibi Kingston Hyprex DDR2 750 MHZ. Teşekkürler.

• Senin ramin cl degerleri daha iyi olamlıydı
    Yani hiç olmazsa 4-4-4-12 gibi sizmi yukseltiniz clleri yoksa taktıgınızdada mı oyleydi cunku kullandıgınız ramler basit bit model degil bu yuzden daha dusuk cl degerli olmalı testlerde dusuk deger almanız bu yuzden olabilir sizin sisteminiz everesteki tüm testlerde birinc gelebilecek seviyede...
    İlk önce cl degerlerini degiştirin elinizdeki ramker cok rahat 2,1 v kadar gider cl ayarlamalarını yapıp stabil bir hal alana kadar ramleri gerilim ile besleyin denedikten sonra konuya cevap yazarsanız diger arkadaslarda daha iyi yardımcı olabilir...
  • Şu anda 4-4-4-12 Sorun yok ama FSb yi 320 nin üstüne çıkamıyorum makina açmıyor. Sebebi ne olabilir.
  • ramlere voltaj ne veriyorsun?
  • ıslemcı 1.4 dedın ıslemcıye bıraz voltaj ver cekıbne 1.9 ramlerın ıcın az olabılır onları 2 ye cıkar carpan olarak asus p5w dh ne yazıkkı yuksek fsb lerı sevmıyo ben 400 ustune cıkamadım onun ıcın carpanı yuksek tut yanı 9 oyle dene... bu arada p5w dh baslı altını ou fs b duvarları var ram ayarlarından hyper 3 u dısable et o baya far ettırıyor bunları dene gene olmadı kuzey koprusune hafıf voltaj verıceksın denıyıceksın ortho falan cpu yu test et ramlerıde super pı ıle.. sımdıden kolay gelsın bu arad ıslemcı kodun nedır ?
  • Bu ramleri ben araştırmıştım zamanında
    375 mhz @ 4-4-4-12 çalışabiliyorlar ama voltaj verseniz de ne timinglerde ne de ram hızında önemli bir değişme olmuyor maalesef.
    Ama başta söylediğim gibi 375mhz ve cas4 ile sorunsuz çalışabiliyor.
  • ramler için 1.9 volt bence çok az.2.2 volta kadar yolu var.ondan sonrası günlük kullanım için aşar
    ramleri 5-5-5-15 timinglerinde maksimum çıkartabildiğin kadar çıkar masaüstünden.superpi de 8m i tamamladıktan sonra biostanda o şekilde ayarla ve windowsa girdiğinde 32m bitirmeye çalış.ondan sonra ramler için testlere başlarsın.ama ramler 425 mhz i aşmazsa 4-4-4-12 2.2 volt ile 375 mz de çalıştırman daha mantıklı tabiki.su soğutmam da var diyorsun.artık ramlerin stabilitesinden emin olduktan sonra işlemciyi kasmaya başlarsın.su soğutman varsa voltajın o kadar sorun yaratacağını sanmam.kolay gelsin şimdiden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemciye biraz abanmalısın, su soğutma ile bu kadar çekingen olma, her şeyide ramdan bekleme, ram ve işlemciye voltaj ver eğer yemezse zaten kapatır, korkmana gerek yok yani
  • conore ların ram performansı çok ii değil zaten...

takılma sen eversete boş verr..gayet güzel makinen var mis gibi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.