|
Packet loss olmayan internet?
-
-
paket loss almanızın sebebi DSL bağlantınızın kararsız olması veya wifi ethernet sorunları olabilir. Modemden hat değerlerinizi atabilir misiniz ?
-
ISP'den ziyade semt, hatta bina önemli. Yeni yapılarda özellikle rezidans, toplu konutlarda bu tip sorunları yaşayan görmedim/duymadım. Altyapıyı genelde TT hazırlıyor. ISP tercihi de genelde Türk Telekom oluyor.
-
-
Türktelekom kullanıyordum 6 yıldır dün comnet firmasına geçiş yaptım yurtici ping degerlerim aynı ama
Yurt dışı ping degerlerim gözle görülür derece de düştü
Örnek: CSGO Resmi sunucusunda Türktelekomda 55-60 ms alırken Comnet firmasında 40-45 arası alıyorum sabit
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Van merkezde yaşıyorum. Fiber olan belli bölgeler var, tokiler gibi. Ancak yaşadığım mahallede fiber yok. Yine de 30 megabit indirme, 6 upload, 35 ping gibi iyi değerler alabiliyorum gündüzleri.
Bu arada yeni yapılan evler mi kıstastır, yoksa yaşanılan muhitteki altyapı mı? -
Sizden kaynaklanma problemi var. Sayfanın aşağısondakileri de atabilir misiniz, orada CRC değerleri var onlara bakalım. Sizin hattınız tam sınırda 8SNR ile hata verme ihtimali var çünkü
-
-
Bu bence sizden kaynaklı hocam, 28dkda 200 crc hatası var.
-
Kesin olarak benden kaynaklı olduğuna emin olmak için diğer yorumları da bekleyeceğim. Peki snr değerimin sınırda olması neyden kaynaklanıyor? Altyapım bu hızı kaldıramıyor mu, 16 megabite mi düşürmeliyim? -
Hattınız hem indirme olarak hem yükleem olarak sınırda. indirmeniz 24e yüklemeniz de 2 civarına düşürülmeli. 16mbite dülmeyin o zaman hat adsl olur. Ama arıza kaydı açın hızınızı 24e düşürsünler bir nebze faydası olur. SNR için 8 sınır değerdir. 9 üzeri olması istenir.
-
Tamamdır, bakalım packet loss’u düşürecek mi. Peki bunu Türknet ile iletişime geçip mi istememiz lazım yoksa kendimiz de yapabilir miyiz. Ve packet loss’u düzeltmezse tekrar eski hıza geri dönebilir miyim. -
es yazan bolum hatalı saniyedir yani sinyal kusurudur buda paket kaybına yol açabilir uas ise dslam ile bağlantının koptuğu saniye sayısı uas dan ziyade es onemlidir crc ise paket hatasıdır yani paket loss yemenizin sebebidir benim tavsiyem modeminize telnet üserinden bağlanıp hızınızı elle sınırlmanız ve snr değerini yükseltmeniz hattınıza 16 ya çektirsenizde upload 4 kalıcaktır bu yine paket kaybı yaşamanıza sebeb olabilir. upload düşürme işlemi varmı bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 22 Aralık 2020; 17:40:27 > -
İlk önce şansınızı başka ISS'ler de deneyin derim. Evin yeni olması daha önemli. Çünkü o tür yerlere fiber altyapı baştan hazırlanıyor. Siz taşınınca hattınızı direkt fibere geçirtebiliyorsunuz.
-
Telnet’i ilk sizden duydum, biraz baktım da umarım anlayabilirim kullanınca. Hem ne fark ettirir ki kendim ayarlasam ya da onlar ayarlasa? Ayrıca uploadımın kaç olması gerekir? Ve yeni hız değerlerim işe yaramazsa eski hız değerlerime geçebiliyor muyum?
Ayrıca şunu not düşeyim oynadığım oyun (cod warzone) ve Türknet arasında ciddi bir sıkıntı var. Forumda da bir sürü arkadaş konu açtı ve başka internet sağlayıcısına geçince sorunun çözüldüğünü söyledi. Yani ben sorunu Türknet yüzünden kaynaklanıyor sanıyordum. Ama yine de hızımı düşürüp deneyeceğim. -
Hala anlayamadım. Şimdi kötü ve eski bir mahalleye taşınan biri sırf yeni ev yaptırdı diye kendisine fiber bağlantı çektirebilir mi? Benim bildiğim kadarıyla o bölgenin genel altyapısı önemli.quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.İlk önce şansınızı başka ISS'ler de deneyin derim. Evin yeni olması daha önemli. Çünkü o tür yerlere fiber altyapı baştan hazırlanıyor. Siz taşınınca hattınızı direkt fibere geçirtebiliyorsunuz.
-
elle sınırlamada issnin ayarlayamayacağı değerleri ayarlayabilirsiniz ben airties 5650 kullanıyorum forumda konuda bir arkadaş bahsetmişti modemi kapatıp açınca sınırlama kayboluyor diye benim deneme şansım olmadı adsl kullandıgım için sizin modemde de aynı olacaktır tahminimce eğer türknet ile o oyun arasında sıkıntı yaşıyon bir sürü kişi varsa hiç beklemeyin iss değiştirin derim tavsiyem comnet yurtdışı pingleri çok iyi deniyor.hatta burdan bi ipye test yapın isterseniz https://lg.comnet.com.tr/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 23 Aralık 2020; 15:15:22 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Guy
Hala anlayamadım. Şimdi kötü ve eski bir mahalleye taşınan biri sırf yeni ev yaptırdı diye kendisine fiber bağlantı çektirebilir mi? Benim bildiğim kadarıyla o bölgenin genel altyapısı önemli.
Alıntıları GösterEvet tek bir apartman için fiber çekiyorlar bizim burada var öyle yerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Aralık 2020; 15:6:30 > -
Comnet’i duydum hocam fakat hiç detaylı araştırmadım. Bakacağım. Peki Türk Telekom’un altyapısını kullanmıyor mu bunlar da? -
Valla öyle bir şansım varsa hemen yoklarım. Acaba hangi birimle iletişime geçmemiz lazım Ttnet’te bunun için?
Benzer içerikler
- 50 mbps internet hızı nasıl
- 2.4 ghz ve 5 ghz aynı anda
- pasif abonelik ne demek
- dsl bağlantısı yok
- zyxel vmg3312-b10b arayüz şifresi
- statik ip
- wifi hızlandırma
- turkcell abone sayısı
- cep magnet nedir
- hat takılı ama şebeke yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X