Şimdi Ara

Pahalı bir ekipman olmadan da iyi bir fotoğraf çekilebileceğinin kanıtı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    keşke imkanımız olsa da beraber canon 30d ile 70d ile fotoğraf çeksek te karşılaştırsak fark var mı yok mu diye. hatta bence canon 30d daha iyi fotoğraflar bile çekebilir çünkü piksel boyları daha büyük.
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    Piksel boyutu da teorik olarak avantajdır. Piksel bazındaki teknolojik gelişmeler de çok etkili. Piksel boyutu büyük diye daha iyi olacağı anlamına gelmez. Sensör üretimi çok karmaşık bir süreç. Piksel kalitesini etkileyen tek şey boyutu değil. Mesela 5D'deki piksel boyutu 5D M3'e göre daha büyük ama iso başarımları arasında büyük fark var çünkü piksel gelişmeleri var işin içinde. 30D ve 70D arasındaki durum da bu. 30D'nin pikselleri çok daha büyük olmasına rağmen iso performansı daha iyi değil.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    gündüz vakti iso başırımının bir önemi yok. ki zaten çoğumuz çoğu fotoğrafları hep gündüz vakti çekeriz ve 200,400 isoyu geçmez gün ışında. 70d nin yüksek iso da daha başarılı olduğunu elbette biliyorum.
    düşük iso da aynı lens,aynı ayarlar aynı manzara ve RAW formatında çekim yapılacak.
  • Ayrıca canon 70d iso başarımı şöyle iyi falan diyorsunuz da dxomark incelemelerine göre iso başarımı yerlerde sürünüyor canon 70d nin bu mu teknolojik yenilik.
    dxomark a göre canon 70d iso başarımı 926 iso, canon 30d nin ise 736 iso

benim makinem a6000 ise 1347 iso . İSO falan o kadar çok önemliyse buyrun a6000 alın.
    ben 400 iso dan yukarı çıkıyor muyum? hayır. çünkü hep gün ışığında çekiyorum. kısaca benim için 11 fps seri çekim yüksek iso falan önemli değil,zaten kullanmıyorum. sony a6000 i video için almıştım şimdilerde o özelliğini de kullanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcudur_abbas -- 24 Kasım 2015; 1:09:46 >
    Yukarıdaki mesajımdan alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Tabii ki düşük isoda büyük fark olmayacak çünkü Canon'un sensörleri çok büyük aşama kaydetmedi. Yani çözünürlük artarken iso başarımı yakın seviyelerde kaldı. Daha yüksek çözünürlükte aynı iso başarımını vermek de bir başarıdır fakat Sony üretimi sensörlerdeki gibi hem çözünürlük artıp hem de iso başarımının artması durumu gerçekleşmedi.

Yani birinde 8mp varken diğer 20mp ve iso başarımları aynı olsa bile birinin bunu 20mp'de yapması teknolojik gelişmeden kaynaklı. Ayrıca DXO puanı 1400 de olsa iso 3200 veya 6400 gibi değerlerden sonra ikisi de %100 boyutta başarılı değiller. Full frame makinelerle karşılaştırınca bu anlaşılıyor. O yüzden isoya göre seçim yapmam ben. Dinamik aralık daha önemli benim için çünkü fotoğrafı kurtarmanız veya değiştirmeniz için olanak verir size.

Mesela aşağıdaki linke tıklarsanız Olympus E-M5 II, Sony A6000, Samsung NX3000 ve Canon 70D'nin dinamik aralık testine ulaşabilirsiniz. Buradaki olay düşük pozlanmış bir fotoğrafın, bir düzenleme programında birkaç durak kadar pozlamasının artırılması. Kumlanma artmadan ne kadar artırabildiğiniz dinamik aralığı belirliyor. Yani mesela bir fotoğraf çektiniz ve fotoğrafta karanlık bölgeler var diyelim. Oraların pozlamasını Lightroom gibi bir programda artırmak istiyorsunuz. İşte ne kadar başarılı sonuç alabileceğinizi gösteriyor. DXO'daki puanları da destekliyor bir bakıma. Mesela bugün 700 liraya alabileceğiniz NX3000'in 70D'den daha geniş dinamik aralığı olduğunu görüyoruz. Kumlanma miktarlarını görmek mümkün.

http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr144_0=oly_em5ii&attr144_1=samsung_nx3000&attr144_2=sony_a6000&attr144_3=canon_eos70d&attr146_0=200_5&attr146_1=100_5&attr146_2=100_5&attr146_3=100_5&attr177_0=off&normalization=full&widget=288&x=-0.8790242612547102&y=0.16331860579283264

*** E-M5'te iso 200 kullanılmış çünkü Olympus'larda iso değeri 200'den başlıyor. Fakat Olympus'lardaki iso 200 de aslında iso 100:

http://www.dxomark.com/Cameras/Olympus/OM-D-E-M5-Mark-II---Measurements

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Kasım 2015; 1:43:07 >

Siz sadece fotoğrafı gündüz ve 400 iso ya kadar mı çekiyorsunuz? En azından ben öyle yapmıyorum.

Sizin dediğiniz olay fotoğraf çekmek değil. Zaten belirtilen şartlarda cep telefonu kameraları bile iyi çekim yapıyorken neden fotoğraf makinesine ihtiyaç duyalım? Geçen cumartesi cirit oynayanların fotoğraflarını çektim. Çok güzel fotoğraflar çıktı. Bunu ekipmana borçluyum. Tripod uygundu pan çektim. Makine ve lens uygundu seri çektim. Ancak kartımın hızı yeterli değildi raw+jpg çektiğim için bazen yetmediği yerler oldu.

İşte sana teknoloji. Varsa yeterli ekipmanın çekersin. Yoksa dediğin gibi sabahtan akşama kadar yeterli ışık olduğunda manzara çekersin. Elindeki ekipman başka da bir işe yaramaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.