gerçi söylenmiş ama bende söylemek istedim. psu kasanın can damarıdırç ve dandik bir psu çok kötü sonuçlara yol açabilir..
evet bu sefer hakkınızı yemiyim bende aynı düşünceyi paylaşıyorum, ama bende aynı fikirde olduğum için fikrinizden değiştirme özgürlüğüne sahipsiniz fakat ses tırıldı v.b. olaylardan kıllanan bi kullanıcı bence daha kalın ve kaliteli sacdan yapılmış olan bi kasadan faldalanması gerektiğini belitmek isterim
Kasanın ic genisligi sogutma sistemi de onemli thermaltake alırsan anlarsın farkı
İyi Psu, Ergonomik olması,iyi soğutma,şık görünüm
Olay sadece PSU dan ibaret değil. Kaliteli marka kasaların titreşimleri de az oluyor. Böylelikle diğer parçaların(HD ve CDROM gibi) gürültü oranları da azalıyor. Bunun yanında kaliteli kasalarda fanların yerleşim düzenleri de en iyi sonuca göre ayarlanıyor.
Bende 60$ lık ASUS TA210 kasa var. İlk zamanlarda bu kasanın üzerinde ki egzost fanları dayanılmaz gürültü yapıyordu. Sonra onları söküp yerlerine 1 adet büyük(9.2 cm lik) fan takınca rahatladım. Bu kasanın görünüşü gerçekten güzel ve masa üzerinde şık bir mobilya gibi duruyor. Ayrıca bütün sürücü yuvalarının kapakla kapatılması dekorasyonu tamamlıyor.
1) İç hava sirkülasyonu 2) İstediğin PSU'yu takabiliyorsun (Psu'suz satılanlardan bahsediyorum) 3) Yan panel penceresi 4) Büyük iç mekan 5) Vidasız montaj 6) Fan kontrol unit. 7) Kaliteli boya
Bence kaliteli kasanın özellikleri bunlardır. Aklıma gelenler bunlar.
psu tabiki onemli ama lutfen fanlarının cıkıslarını kontrol et vede toplamı 150 Watt gibi birsey cıkıyorsa lutfen gidipte 30 $ ekstradan kasaya verme cunku yazık edersin... bunların dısında gurultu vede gorunuz de benim için onemli diyorsan onu sen bilirsin. Ha birde her kasadan uzerinde yazan değer kadar cıkıs alamadığını duymustum. aopenlerde bnu sorun yokmus ama bu konuda detaylı bilgim yok bunuda goz onunde bulundur kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: Keşiş
Ya bu anakartın ve psu nun modeline gore kasa istiyormu acaba? yani işte şu anakarta şu kasa uyar ötekisi uymaz gibi bi kavram varmı ??
Hiç farketmez sen sadece PSU ya dikkat et PSU yu değiştirdikten sonra kasan dandik olmuş sorun değil sadece AMD için geniş kasa al soğutma için tabiki
codegen in 6095 ca modeli fazla gösteri_li bir görünümü olmasada 4 fan +400 watt 40$+KDV ye satuyor.. aopen codegen?
quote:
Orjinalden alıntı: Colo
codegen in 6095 ca modeli fazla gösteri_li bir görünümü olmasada 4 fan +400 watt 40$+KDV ye satuyor.. aopen codegen?
bu 4 fan biraz evin içinde vibratörle asfalt delme çalışması varmış gibi rahatsızlık vermez mi ?
arkadasım alacaksan feel hurricane var onu tavsiye ederim hem gorunuş hem de sessiz manyak bişey aynı benim müzik setinin kolonlarını yapmışlar
İstersen ferah kullanılmış bir kasa alıp üzerine sıfır 12 cm fanlı FSP güç kaynagı alırsın.Çünkü burda Psu faktöründen sonra zevkler ve renkler de işin içine girmeye başlıyor. Ben de psu testlerine baktım,Ucuz kasalardan çıkan psular testi geçemeden yanıyorlar ve koruma devreleri de olmadıgı için donanım parçalarını yakma olasılığı da yüksek. ama 30-40$ verip aldıgın psular öyle değil.Ben fsp mi bilgisayar çalışırken yanlışlıkla kısadevre yapıp yakmıştım.Sonuç hüsran olmadı;psu sadece kendini yakmış.Zararım sadece 50 milyon oldu.Yani içerideki 500 milyonluk malzemeyi düşününce bu rakam oldukça ferahlattı içimi. Seçim senin ama kesinlikle kalteli güç kaynagı almanı öneririm.mümkünse 12 cm fanlı al.Çok sessiz oluyorlar.
İyi PSU'n olursa her kasa işini görür. Hatta masa üstünde bile kurabilirsin PC'ni..
İyi bir kasa al derim, *Ram değişir ama kasa değişmesi biraz zordur. *Aliminyum al, kasaya fan takmana bile gerek kalmayabilir, sessiz olur sistem. *Sürgülerle boşuna uğraşma, iki vida takmaya üşenme. *Tipi göz zevkine hitab etsin, ya ben bunu niye aldım deme sonra. Bilgisayarın hayırlı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: icg
İyi bir kasa al derim, *Ram değişir ama kasa değişmesi biraz zordur. *Aliminyum al, kasaya fan takmana bile gerek kalmayabilir, sessiz olur sistem. *Sürgülerle boşuna uğraşma, iki vida takmaya üşenme. *Tipi göz zevkine hitab etsin, ya ben bunu niye aldım deme sonra. Bilgisayarın hayırlı olsun.
eywalla
metaryel farkı,model,kalite,büyüklük ve girişler.
quote:
Orjinalden alıntı: suslu76
psu ne?
suslu76 imzandakı sistemin gercek olup olmadıgını cok merak edıyorum.Daha 1 ay oncesıne kadar x800xt pe yazıyodu sımdı 850 yazmıssın.Anlasılan para cok sendeo sıstemı test edıp lınkını sıteye koyabılırmısın?Gecenlerdede sordum sesın cıkmadı cok merak edıyorum
Benimde iyi bir kasa aLma vaktim geLdi 50 YTL civarLarında oneriLeriniz neLerdir arkadasLar ?
quote:
Orjinalden alıntı: xTraP
Benimde iyi bir kasa aLma vaktim geLdi 50 YTL civarLarında oneriLeriniz neLerdir arkadasLar ?
walla 50 lira 30 35 dölar eder sanırım işte en iyisi codegen marka birşeyler beyen kendine ama burada insanların dediklerine göre onlar alınmaz psu ları yüzünden.. dooru da diiolardir yani ne diim... ben pek kasalardan anlamıom ama mantıklı yani parçalara güzel elektrik vermek lazım nasıl arabana benzin koyarken 98 oktan kurşunsuz alıorsun shell den falan onun gibi
Arkadaşlar genelde AOPEN ın 350 Watt'lık olanı ile TT ve Coolermaster üzerinde yoğunlaşmışsınız sadece bir arkadaş "Feel Hurricane" den bahsetmiş.Bu kasanın 550 Watt olanı hakkında tereddütteyim,gerçekten de 550 Watt sağlıklı bi şekilde sağlar mı yoksa bi bilgisayarcıya gidip güç kaynağının +5V,+12V değerlerine plakasının üzerinden mi bakayım??
BERTİ sence o fiyata GERÇEK 550 verirlermi bide kasa ?? bence vermezler olsa olsa 400 anca belki ben 55 doalra psu suz aldım AERCOOL süper bir kasa bi de psu aldınmı tamamdır