Şimdi Ara

paket tur mu kendi imkanlarımla mı (italya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • temmuz ayında 3 arkadaş italyayı görmek istiyoruz ve hiçbirimizin yurtdışı tecrübesi yok, neyse ben biraz araştırdım ets turda 500€'ya turlar mevcut ama yorumlara baktıkça turdan soğudum nedeni ise ektra turların çok pahalı olması ve katılmayanların şehir dışında bir dinlenme tesisinde bekletmeleri

öte yandan kendi imkanlarımla gitmeye kalksam 800-900 tl uçak (istanbul>roma - roma>venedik - venedik >istanbul) şeklinde ve booking.com dan uygun fiyata 2 yıldızlı otelde buldum (şehir merkezinde) ve yaklaşık aynı paraya denk geliyor sizce kendi imkanlarımızla mı yoksa turla mı gitmek daha mantıklı? daha önce giden arkadaşlardan yorum bekliyorum saygılar

• Merhaba,

Eğer hostel - couchsurfing gibi en ucuz (genç işi) alternatifleri tercih etmeyecekseniz uygun bir tur satın almanızı öneririm. Fakat ekstraları kesinlikle almayın. Yalnızca yol - konaklama bedelini ödeyin böylece çok daha ucuza gelecek.

Diğer yandan şehir turlarını tur şirketinden satın almaya kalkarsanız 30-40 euro daha fazla para vereceksiniz aktivite başına. O yüzden yol + konaklama tur şirketinden, kalan her şey sizden olursa ekonomik olur. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutzu

Merhaba,

Eğer hostel - couchsurfing gibi en ucuz (genç işi) alternatifleri tercih etmeyecekseniz uygun bir tur satın almanızı öneririm. Fakat ekstraları kesinlikle almayın. Yalnızca yol - konaklama bedelini ödeyin böylece çok daha ucuza gelecek.

Diğer yandan şehir turlarını tur şirketinden satın almaya kalkarsanız 30-40 euro daha fazla para vereceksiniz aktivite başına. O yüzden yol + konaklama tur şirketinden, kalan her şey sizden olursa ekonomik olur. :)

1.si benim planım da o yöndeydi extralara katılmam kendim gezerim diye düşünüyordum ama extralara katılmayanların şehir dışında dinlenme tesisi tarzında bi yerde bekletileceğini okuyunca tur olayından soğudum
    ben extraya giden gitsin beni şehir merkezinde bırakırlar diye düşünmüştüm ama galiba iş öyle değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• max500 tl gidiş dönüş kandırmışlar seni

hostelde kalın boşver turu
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

max500 tl gidiş dönüş kandırmışlar seni

hostelde kalın boşver turu

kimsenin kandırdığı yok ben kendim baktım fiyatlara bu arada güzel bi otel buldum kişi başı gecelik 29€ şehir hemde şehir merkezinde
    rezervasyonu yaptım bile
  • Paket tur emekli işi , daha hesaplı ve daha iyisini yaparsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancunx
    1.si benim planım da o yöndeydi extralara katılmam kendim gezerim diye düşünüyordum ama extralara katılmayanların şehir dışında dinlenme tesisi tarzında bi yerde bekletileceğini okuyunca tur olayından soğudum
    ben extraya giden gitsin beni şehir merkezinde bırakırlar diye düşünmüştüm ama galiba iş öyle değil

Bahsettiğiniz durum çok kötüymüş ve aslında çok da büyük bir ayıp, ama emin olun tur şirketine göre değişecektir, farklı bir tur şirketi tercih edip gerekirse telefonla da arayarak teyid ettikten sonra satın alımı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bahsettiğiniz durum çok kötüymüş ve aslında çok da büyük bir ayıp, ama emin olun tur şirketine göre değişecektir, farklı bir tur şirketi tercih edip gerekirse telefonla da arayarak teyid ettikten sonra satın alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun tur sirketleri ile alakasi yok zaten rehberlerin uyanikligi, ve adamlar hep istedikleri restorantlara goturuyorlarmis simdi guzel bi otel buldum ucak biletlerinide indirimli aldimmi vespami kiralar gezerim

• :) Vespa çok güzel fikir, şimdiden iyi tatiller! :)
  • quote:

:) Vespa çok güzel fikir, şimdiden iyi tatiller! :)

teşekkürler
  • Cancunx , ne yaptın gittin mi ? NAsıl bir tecrübe oldu ?

Bu sıralar bende kendim gitmek istiyorum. Turlar pahalı ve kısıtlı geliyor bana.

Bilgilendirirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polair -- 24 Nisan 2014; 12:38:45 >
  • Arkadaş doğru söylemiş, tur işi emekli işi diye. Ekleme yapayım, bazı ekstra turlara katılım zorunludur. Tur detaylarını iyi okuyun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tabanca gitmek yerine 2 kişi gidebilseniz daha güzel olur du. Forumda n ozellikle roma için metro binis ve muze giriş lerini öğren sanırım 2 günlük 3 günlük metro biniş ve müze kartlari oluyormus. Birde venedik de gondol a binerken 12 kişi lik gondollar oluyormus en ucuzlari oymus. Vespa ni umarım venedik de park edecek bi yer bulursun :) ben forum dan bi arkadaş a sordum otopark lar bile farkli farkliymis.. restoran lar cok pahali ymis. Hatta cafe ye girdiniz diyelim kahveyi alıp cikarsan oturup icmekten daha ucuz mus. Hostel tarzina alisik saniz deneyin ve yedek otel hostel numaralarini kaydedin. . Birde 29 euro denen otellerin size ne sunduğuna dikkat edin ayrintilarini iyi okuyun. Tur la giderseniz setur pahali ama otelleri kalite kappa tur ucuz ama otelleri siradan. 29 euroluk oteller havalimanina yakin oteller dir diye düşünüyorum :) biz agustos da arkadaşla rla gideceğiz. Tursuz ve araba kiralamayi dusunuyoruz. Yabanci diliniz varsa ve kendinize guveniyorsaniz arkadaş sitelerinden arkadas edinip oda kiralaya da bilirsiniz. Ya da 50 litrelik sirt çantası alıp icine çikolata buskuvi lokum felan koyabilirsin ama muhakkak incir ve hurma yanina al. Hurma tok tutar incir migdeni çalış tirir. Birde gidecegin muzelere onceden internetten bakiver adresine kendine nokta atışı program çiz. Ucuz tatil de uçak biletini ne kadar uygun alirsan o kadar iyi biz adios karttan puan la alacagiz imkanın varsa tavsiye ederim. Çok yakın bi arkadaşlarindan italya turu yapanlar varsa muhakkak tüyo al.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90962793 forum da bi kac link ve deneyimli kişiler var. Bence irtibata gecebilirsin onlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 26 Nisan 2014; 0:52:39 >
  • Bence turlarla gitmek daha mantıklı çünkü genellikle çok daha uyguna mal oluyor. Ayrı gidildiği zaman uçak biletleri fiyatları çok yüksek oluyor hele hele uzakdoğu ülkeleri için. Tur olarak gidilirse her konuda daha avantajlı oluyorsunuz hem de rehberiniz de oluyor öyle ya da böyle. Belki bir kaç geziyi de bedava getirirsiniz. Ben 2010 yılında iç savaştan önce Mısır'a gitmiştim tur olarak 550 liraya (uçak, otel), toplam 1 hafta, İskenderiye, Kahire ve Sharm El Sheikh. Oteller de gayet iyiydi hele Sharm'daki. Toplamda ekstralarla 600 ya da 650'ye mal olmuştur en fazla. Tayland da fena sayılmazdı, 2200 liraya gittim otel, uçak ve ekstra tur masrafı. Tayland için zaten uçak bileti fiyatları yalnızca tur fiyatına denk gelir nerdeyse.
  • Turla gidilmez ki

• quote:

Orijinalden alıntı: polair

Cancunx , ne yaptın gittin mi ? NAsıl bir tecrübe oldu ?

Bu sıralar bende kendim gitmek istiyorum. Turlar pahalı ve kısıtlı geliyor bana.

Baştada belirttiğim gibi temmuzda gideceğim, ama şunları söyleyebilirim booking.com dan çok uygun fiyatlara oteller bulduk ve ücretsiz rezervasyonumuzu yaptık. Onun dışında gezilecek yerleri listeleyip çıktı aldım 2 hafta içinde vize başvurusu yapmayı planlıyorum.
  • quote:

quote:

Baştada belirttiğim gibi temmuzda gideceğim, ama şunları söyleyebilirim booking.com dan çok uygun fiyatlara oteller bulduk ve ücretsiz rezervasyonumuzu yaptık. Onun dışında gezilecek yerleri listeleyip çıktı aldım 2 hafta içinde vize başvurusu yapmayı planlıyorum.

gezilecek yerleri burda bizimle paylaşırsanız sevinirim. diğer gidecek arkadaşlar için de örnek teşkil eder :) benim tur programım belli olunca bende yazarım. biz 4 arkadaş gideceğimiz için araba kiralamayı düşünuyoruz..
    http://www.doktorungezirehberi.com/italya/haritalar.html buraya da göz atmanı tavsiye ederim.
    http://www.dunyayigeziyorum.com/2013/09/venedik-turu-venedik-gezilecek-yerler-venedik-resimleri-venedik-gezi-rehberi-venedikte-ne-yenir.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_90962793/tm.htm
    forumlardan buldugum bi kaç linki paylaşmak istedim. hepsine bi gözatıver.
    http://forum.donanimhaber.com/m_86378612/tm.htm
    özellikle bu yazıyı beğendim :=) http://italya.suaterus.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

quote:

quote:

gezilecek yerleri burda bizimle paylaşırsanız sevinirim. diğer gidecek arkadaşlar için de örnek teşkil eder :) benim tur programım belli olunca bende yazarım. biz 4 arkadaş gideceğimiz için araba kiralamayı düşünuyoruz..
    http://www.doktorungezirehberi.com/italya/haritalar.html buraya da göz atmanı tavsiye ederim.
    http://www.dunyayigeziyorum.com/2013/09/venedik-turu-venedik-gezilecek-yerler-venedik-resimleri-venedik-gezi-rehberi-venedikte-ne-yenir.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_90962793/tm.htm
    forumlardan buldugum bi kaç linki paylaşmak istedim. hepsine bi gözatıver.
    http://forum.donanimhaber.com/m_86378612/tm.htm
    özellikle bu yazıyı beğendim :=) http://italya.suaterus.com/

Alıntıları Göster
    facebook interrail grubundan bir yazı alıntıladım... tursuz gidenler burdaki ihtiyaç listesine bi gözatıversinler :)))

Evraklar
    • Nakit Para
    • Banka - Kredi Kartları
    • Pasaport
    • Kimlik
    • Seyahat Sigortası
    • Vesikalık Fotoğraf (7-8 Adet)
    • Seyahat Biletleri
    • Seyahat Belgeleri (Konaklama, Haritalar, Rezervasyonlar)
    • Öğrenci Kartı
    • İndirim Kartları (Müze, Yemek, Hostel)
    • Acil Durumda Yakınların Numarasının, Kan Grubunun, İletişim Adreslerinin Yazılı Olduğu Kâğıt (Her Çantanızda Bir Tane Bulundurun)
    • Tüm Bu Belgeleri Scan Edip Kendinize Ve Güvendiğiniz Birine Mail Olarak Gönderin.
    • Tüm belgelerin fotokopilerini alın
    Kırtasiye Malzemeleri:
    • Çizgisiz Defter (Günlük İçin)
    • Not Defteri (Adres Ve Telefonlar İçin)
    • Kalem (Kurşun, Tükenmez, Renkli)
    • Silgi - Uç
    • Bant - Yapıştırıcı (Sıvı Olmayacak)
    • Makas
    • Dosya (Evrakları Saklamak İçin)
    Eğlence - Elektronik
    • Kitap (Yolda Okumak İçin)
    • Sözlük - Rehber
    • Kulaklık
    • Mp3 Ve Şarjı
    • Laptop
    • Hafıza Kartları Ve Okuyucuları, Ara Kablolar
    • Fotoğraf Makinesi Ve Şarjı-Temizleme Edevatı
    • Cep Telefonu Ve Şarjı (Uluslar Arası Aramaya Açık)
    • Yedek Piller
    • Prizin Ucuna Takılacak Dönüştürücü
    • Üçlü Priz
    El Aletleri
    • Çok Amaçlı Çakı
    • Çakmak - Kibrit
    • Çatal – Bıçak - Kaşık
    • El Feneri
    • Düdük
    • İp (Çamaşır Asmak İçin)
    • Bisiklet Kilidi (Hostelde Çantayı Yatağa Bağlamak İçin)
    • Asma Kilit (Emanet Dolapları İçin)
    • Kulak Tıkacı (Gürültülü Yerde Uyuyabilmek İçin)
    • Poşet (Islak Eşyalar İçin)
    • Şemsiye
    • Karabina (Belki Lazım Olur)

Kişisel Bakım
    • Diş Fırçası – Macunu – İpi - Gargara
    • Parfüm - Deodorant - Roll On
    • Sıvı Sabun
    • Duş Jeli – Şampuan - File
    • El-Ayak Kremi
    • Saç Spreyi - Kremi - Jöle
    • Dudak Koruyucusu (Sıcaktan Ve Soğuktan)
    • Tuvalet Kâğıdı
    • Islak Mendil
    • Ayna
    • Tarak
    • Güneş Gözlüğü
    • Tırnak Makası - Törpü
    • Cımbız
    İlaçlar
    • Vitamin
    • Pamuk
    • Çengelli İğne
    • Dikiş İğnesi Ve İpliği
    • Yara Bandı
    • Sargı Bezi
    • Kolonya
    • Sinek Kovucu
    • Bephanten (Yanık-Pişik-Tahriş)
    • Böcek Sokması
    • İshal İlacı
    • Mantar İlacı
    • Mide ilacı
    • Ağrı Kesici – Ateş Düşürücü
    • Burun Açıcı
    • Kas Gevşetici
    • Boğaz Pastili
    • Aspirin
    • Pudra
    • Derece
    Çamaşırlar
    • Çorap
    • İç Çamaşırı
    • Pijama
    • Terlik (oda-plaj)
    Yazlık Kıyafetler
    • Şapka - Bandana
    • Askılı Atlet
    • Kısa-Uzun Kollu Tişört
    • Şort
    • Pantolon (Kot-Spor)
    • Şık Elbise (Özel Gün İçin)
    • Ayakkabı
    • Şık Ayakkabısı (Özel Gün İçin)
    Kışlık Kıyafetler
    • Bere – Eldiven - Buff
    • Mont-Ceket
    • Yağmurluk
    • Yelek
    • Kazak
    • Polar - Hırka
    • Alt - Üst İçlik
    • Yünlü Çorap
    • Bot
    Uyku Malzemeleri
    • Uyku Tulumu
    • Mat
    • Çarşaf
    • Yastık Kılıfı
    • El - Vücut Havlusu (Az Yer Kaplayan, Emici)
    • Boyunluk - Sırtlık (Uzun Yolculuklarda Yastık Niyetine)
    • Uyku Gözlüğü
    Plaj Malzemeleri
    • Güneş Yağı
    • Mayo
    • Peştamal (Plajda Havlu Olarak)
    • Deniz Gözlüğü
    • Bone
    • Plaj Çantası
    Çantalar
    • Bez Heybe (Sırt Çantanızı Organize Etmede Ve Kirlileri Ayırmada Yardımcı Olacak)
    • Bel Veya Kol Çantası
    Kzılar İçin:
    • Makyaj Malzemeleri
    • Oje-Aseton
    • Kadın Pedi – Tampon - Günlük Ped
    • Epilatör - Tüy Dökücü Krem - Ağda
    • Takı - Saç Tokası
    • Şal (kiliselerde başörtü, camilerde etek, plajda pareo, soğukta ısınma)
    Erkekler İçin:
    • Traş Bıçağı - Kremi
    • Prezervatif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 27 Nisan 2014; 20:05:39 >

• ortadoğu ülkeleri biraz farklı olabiliyor ama avrupa için tur şirketlerine para vermenize çok fazla gerek yok. Çoluk çocuk gitmeyecekseniz kendi çıkardığınız rotlarda gezmeniz daha keyif verici olur. İster parkta yatar sandviç yersin, istersen artan parayla kulüpte eğlenirsin. Zaten gezmeye gidiyorsunuz, sınırlamayın kendinizi. İnternet var artık çok şükür, iyi bir ön hazırlıkla yapmanız gereken her şey hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Beklediğinizden çok daha iyi geçecek emin olun. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.