Şimdi Ara

PALİO ALACAGIM YARDIM!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk343458

1.4 el teknokta enjeksiyonlu olansa uzak durun

Neden uzak dursun ki, bende 99 model var 50 tl lpg aldım şu ana kadar 225 km yaptım daha da gider bitince tam km yi yazarım. Lpg tam uyumlu iyi bir usta takmış ve ayarlamışsa çok az yakıyor.

Lpg fiyatı 2.75 tl.
    50/2,75=18.18 litre yapar.
    50/225=0,222 kuruş şehir içi yakmış. Bir 10-20 km daha kesin gider.

Öyle uzak durun deyip kaçılmaz nedenlerinide açıklamak gerekir bilmeden araçları kötülemeyelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Neden uzak dursun ki, bende 99 model var 50 tl lpg aldım şu ana kadar 225 km yaptım daha da gider bitince tam km yi yazarım. Lpg tam uyumlu iyi bir usta takmış ve ayarlamışsa çok az yakıyor.

Lpg fiyatı 2.75 tl.

Öyle uzak durun deyip kaçılmaz nedenlerinide açıklamak gerekir bilmeden araçları kötülemeyelim.

bende kullndım senin söylediklerin hiç gerçekçi değil yakıt olarak. araba güzel ama çok yakıyor bana bu arabayı anlarma en ufak vidasına kadar bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 23 Haziran 2014; 20:45:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Lpg fiyatı 2.75 tl.

bende kullndım senin söylediklerin hiç gerçekçi değil yakıt olarak. araba güzel ama çok yakıyor bana bu arabayı anlarma en ufak vidasına kadar bilirim

Gerçekçi değil ne demek.
    İnanmayan gelsin binsin baksın araba burda. 38 yıllık yani senin yaşın kadar benim şöförlüğüm var. Sürücü değilim ben şöförüm, lastik patlayınca iki elini beline koyup düşünenlerden değilim. Araba kullanmasını bilmeyen dün ehliyet almış, lastiğine kaç hava basılır bilmeyen sürücüler, yakıt hesabı nasıl yapılır bilmeyenler kalkmış burda ahkam kesiyorlar.
    Hodri meydan inanmayan gelir depoyu fuller biner ölçer dediğim çıkmazsa ben onun deposunu fullerim.

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    depoyu fulle bitene kadar sür kaç km gidiyor daha iyi anlaşılır . simit tüpse 38 litre civarı doluyordu
    birde hangi marka lpg kiti takılı 300 kuruştan fazla yakması lazım

• quote:

depoyu fulle bitene kadar sür kaç km gidiyor daha iyi anlaşılır . simit tüpse 38 litre civarı doluyordu
    birde hangi marka lpg kiti takılı 300 kuruştan fazla yakması lazım

depo tam bitip araç stop ettikten sonra benzine geçtim petrolde km yi sıfırladım ve 50 TL gaz aldım. bugün tam 229 km yol yaptıktan sonra araç yine gaz bittiği için stop etti ve benzine geçerek gaz almaya gittim. şu an 20 tl yine gaz aldım yine deneyeceğim.neticeyi yazarım.

gazın litresi 2,72-2,75 TL satılıyor

50/2,72= 18,38 litre gaz eder.

18,38/229=0,08026 litre/km x100=8,026/100 litre/km gaz yakar (şehir içi) kuruş olarak hesaplarsak km.de 50/229=0,218 kuruş yakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 24 Haziran 2014; 16:44:10 >
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    ayarları çokmu kıstınız ne yaptınız anlamadım palio 1.4 mü araba hızlanması nasıl peki otoyolda deseniz olabilir belki şehiriçi 300 den düşmesi imkansız

• 1.6 sporting al piyasada temizleride var
    Millet audi,ferrari hayali kurar ben sporting.
    Edit: 1.2 16v var o bile küçük canavar

• quote:

ayarları çokmu kıstınız ne yaptınız anlamadım palio 1.4 mü araba hızlanması nasıl peki otoyolda deseniz olabilir belki şehiriçi 300 den düşmesi imkansız

Hiç bişeyini kısmadım gazcı nasıl ayarladıysa öyle duruyor. Kaçması fırlamasıda gayet güzel, dün denemek için basayım dedim 140-150 ye kadar çıktım daha fazlasına araba güven vermiyor.

• quote:

quote:

Hiç bişeyini kısmadım gazcı nasıl ayarladıysa öyle duruyor. Kaçması fırlamasıda gayet güzel, dün denemek için basayım dedim 140-150 ye kadar çıktım daha fazlasına araba güven vermiyor.

Abi Bizde lpg yi yeni taktırdık, Geçen istanbul edirne otobanında lpg de deneme amaçlı bastık 190 geçti araç hatta araç da ortalama 270,300 kiloya yakın yükde vardı benzine geçme yapmadı yüksek devirde, Buarada arac 2002 mk1 1.2 8v. Fakat rapalarda benzine nazaran bayılma yapıyor.

Birde gaz bitince araç stop etmeden benzine geçmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 30 Haziran 2014; 1:17:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

quote:

Abi Bizde lpg yi yeni taktırdık, Geçen istanbul edirne otobanında lpg de deneme amaçlı bastık 190 geçti araç hatta araç da ortalama 270,300 kiloya yakın yükde vardı benzine geçme yapmadı yüksek devirde, Fakat rapalarda benzine nazaran azda olsa bayılma yapıyor.

Birde gaz bitince araç stop etmeden benzine geçmiyormu?

geçiyor geçmez çünkü benim araç tek nokta enjeksiyonlu, sizinki sıralı ise geçer

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazy205

Kardeşim bende 1.2 bayılacak gibi geliyor ama 1.4 öneren yok bu 1.4 lerin enjeksiyonu kafamı bozdu ya tam çözemedm arıyorum bulamıyorum 2001 den üstü yok 1.4 lerde 1.2 16v ler aynı performansı verıyormuş 2 sinede baktım max 175 basıyor aynı yani.

1.4 ler 2006 da çıktı zaten 1.2 ler tutulmadığı için
    eskiden 2001 ve altı olanlar zaten iyi değil
    2001 den 2006 ya kadar 1.4 üretilmedi

1.2 16 v lerin tutulmadığını kim söyledi ençok tutulan motor,yakıtları 1.4 Mpi ler ile hemen hemen aynı 1.2 ler 3 hp de olsa güçlü ayrıca 1.2 ler mtv yönündende avantajlı.

• tunc52 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım kendin söylemişsin zaten ,1.4 le aynı yakıyor tutulsaydı kaldırılmazdı ,o yaştaki arabanın mtv si zaten ne tutacak,1.4 8v daha sorunsuzdur hertürlü avantajlıdır

• 1.2 16v motorların kaldırılmasının tek sebebi maliyet. Teknolojik olarak 1.4 8v lerin ilerisinde bir motor. Tüketim ve performans açısından hertürlü 1.4 8v nin önündedir.
  • isteyen istediğini beğenebilir,beni ilgilendirmez ben zaten artık fiat kullanmıyorum benim tercihim 1.4 8v 2006 model üzeri olurdu

• 1,2 8 v 65 bg dir ogrenci iseniz sakin kullanim icin iyi bu motorlar ilk cikan doblolarda kullanildi zamaninda fakat bu motor agresif kullanima gelmez sakin kullanimda cok yakmaz koklar agresif kullanirsan anlamsdan lamba yakar 1,2 16 v gelincede bu arac 75 bg dir bunlar biraz daha iyidir seri hareket edersin 1,4 motorun senin icin tercih edilcek bir yani yok herhaliyle bu arac cok yakar 1,2 lere gore ama yakit sorun degil diyorsan o zaman gti avcisi olarak nam salmis 2002 den sonraki mk2 dedikleri kasa 125 bg sporting al derim lpg uyumlu modellerdir

• VOLKANNGUNGORR V kullanıcısına yanıt
    1.2 16v ler 80Bg dir.
  • VOLKANNGUNGORR V kullanıcısına yanıt
    Palio serilerinde kullanılan motorlar şu şekildedir
    Mk1 1.2 8V 75
    Mk2 1.2 8V 60
    Mk2 ve Mk3 1.2 16V 80
    Mk1 1.6 16V 103
    Mk2 1.6 16V sporing 120
    Mk1 1.4 8V Spi 71
    Mk3 1.4 8V mpi 77
    1.3 commonrail (multijet) 70 beygir

Yanlışım varsa düzeltin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.