Şimdi Ara

Palio ses sistemi hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bikaç sorum olacaktı yardım edebilirsennz sevinirim-------

1- 2006 model palio aracın orj cd çalarının çıkış gücü nedir_?

2-bu aracın ön ve arka kabinleri kaç cm liktir 10-13_?

3-bide bu araca hoparlör twtr fln lazım 6 tane kabin var komple:) yükseltici olmadan orj cd çaların kaldırabileceği şekilde ne alabiliriz_? component fln mı almalıyız_?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Palio Ses Sistemi Boyut Rehberi

Fiat Palio Hoparlör Ölçüleri

Palio ses sistemin için uygun hoparlör boyutlarını seçmek, en iyi ses deneyimini elde etmen için çok önemlidir. İşte aracına uygun hoparlör ölçüleri hakkında bilmen gerekenler:

• Palio Arka Hoparlör Boyutu: Palio'nun arka hoparlörleri 6,5 inç çapındadır.
    • Palio Kapı Hoparlörü Boyutu: Palio'nun kapı hoparlörleri de 6,5 inç çapındadır.
    • Palio Ön Hoparlör Boyutu: Palio'nun ön hoparlörleri 5,25 inç çapındadır.
    • Palio Ön Kapı Hoparlörü Boyutu: Palio'nun ön kapı hoparlörleri 5,25 inç çapındadır.

Bu ölçüleri bilmek, aracına yükseltebileceğin hoparlörleri seçerken doğru boyutta olanları satın almana yardımcı olacaktır. Hoparlörleri kurarken, uygun ses kalitesini ve performansını sağlamak için uygun montaj braketlerini ve kabloları kullandığından emin ol.

Palio ses sisteminle ilgili ek soruların varsa, yetkili bir araç ses sistemi uzmanına başvurmaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu aracı tanıyan yokmu acaba
  • yardım edebilecek arkadaslar aranıyor
  • piooner yada jvc teyp alıosun. 50x4 mosfet cıkışı olanlardan. ön kapılardaki kolonları ebatları neyse 16,5 yada 17 olması gerekiodu piooner yada sony tercih edebilirsin sana kalmış örnekhttp://www.hepsiburada.com/sony-xs-f1726se-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otsonxs-f1726se

arkayada mdf kestiriphttp://www.hepsiburada.com/jvc-cs-v6935-15x23-cm-3-yollu-oto-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otaytcs-v6935 bu linkteki şekle sahip kenwood pioneer jvc sony modellerinden tercih edebilirsin.

palionun arkadaki kolonlar 10 cmlik oldugu için pek işine yaramaz.

ben aracımda yukarıda bahsettigim sistemi kurdum. teybim jvc , ön kolonlar linkini verdiklerimden eski kırmıcı modellerinden,arkada ise emektar 200wattlık pioonerlar war. sesi bekledigimden iyi.. anfi olayına girmioum. anfi ile cok daha kaliteli ses alırsın tabiki.

• hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ancak masrafsız bişi düşünüyoruz o yüzden orj cd çalardan yararlanarak onun kaldırabileceği güçte 2 tvtr 4 hoparlör takalım diyorum yada kaldırmicak gibise 2 hoperlör 2 tvtr da olabilir bu açıdan değerlendirebilirseniz orj cd çaları pionner zaten bi iki düzgün hoparlörle durumu kurtarmak amacımız:)
  • benim aracım 2000 model palio. teyp cıkışları inanılmaz kötüydü. o yusden öncelikle teybinizin ses çıkışını öğrenmeniz gerekicek. otomobilizin 1. el sahibi sizseniz tayp kitapçıgında çıkış bilgileri mevcut yoksa eger fiatın internet sitesinden yada bi yerlerden kitapcıga ulaşmanız mümkün olucaktır.(ben aradım bulamadım) benim fikrim teyp deiştirmiceksen hiç bulaşma ben denemiştim sorun hüsran kolonlar elimde kalmıştı.

aracınızda tweeter zaten mevcut dikiz aynalarını kotrol ettiginiz yerlerde ufak delikler war.
  • bugun servisten öğrndk 4x35 w pionner mış orj cd çaları baya ii dediler tvtr yuvaları boş:) 2 tane düzgün hoparlör alıp takalım bakalım nolcak:)
  • iyi ses istiyorsanız once teybi degistirin orjınal teybe yeni kolon baglayarak
    cok bişi beklemeyin palionun orjınal cd caları pioneermı :s
  • 2006 dan önce hepsi pioneer s9000 diye bir cihaz. 4*35
    2006 dan sonra pioneer ile blaupunkt karışık kullanımlamaya başlandı.
    2008 den sonra alayı blaupunkt markalı. bu cihazda 4*35

s9000 kodlu cihazda hıza duyarlı ses seviyesi ayarlanabiliyorken
    2006 dan sonra kullanılmaya başlanan pioneer & blaupunkt cihazlarda
    bu ayar kaldırıldı. Sadece açık-kapalı var.

Tesisat için bileşenlerle oynamak gönül-maddiyat işi. Fakat hoparlörlerin
    belirlenmiş yerlerinin değiştirilmesini, aracın akustik yapısı müsait olmadığı için
    pek düşünmemekte fayda var. (bu yapıyı bertaraf edebilecek güçte tesisat kurulur ayrı tabii)
  • Bende palioya pioneer cd çalar ve hoparlör alıcam.Bana 4000 serilerinden hangisini tavsiye edersiniz?Anfi takmayacam öndeki 16'lık hoparlörü değiştirsem arkadaki 10cm'lik orjinal hoparlörleri değiştirmeye gerek var mı?Kesip biçme yapmadan eskileri çıkarıp 10cm'lik pioneer hoparlör alsam iyi olur mu?
  • fark olmaz.
  • seslerde patlama varsa deiştir.yoksa bencede fark olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

seslerde patlama varsa deiştir.yoksa bencede fark olmaz

NedenOrjinal hoparlörlerin yerine aynı boyda kaliteli hoparlör koysam ses kalitesi artmaz mı?Teybi zaten değiştirecem arabanın teybi orjinal 10 yıllık dandik philco marka birşey.10 yılda ekmeğini çoktan yedi radyolarda bozulma bile yapıyor.
  • dostum bendede palio war.senin düşüncenle hareket edip 2 yıl once gittim piooner teyp we arkaya 10 cmlik piooner ve onceki kapılara 16lık sony aldım. ondeki kapılardaki ses iyileşti fakat arkadaki ses kesinlikle bir farklılık olmadı.hatta sesi acamıodum.cunku 10 cm lik pioonerlar kaldırmıodu. sonra ümraniyede arkaya mdf yaptırdım.üstünede 200wattlık piooner ovalden taktım 2 tane.. ses ne oldu dersen anfisiz canawar oldu..

benim düşüncem arkaya mdf falan kestirmiceksen yolda cukura falan girdigin zaman hata vermeyen pioonerdan daha düşük fiyatlı ürünleri tercih etmen.yoksa arkadaki 10 cmlik pioneer ile istedigin verimi kesinlikle alamazsın. bide onları sökmesi takması çok büyük derttir. benden sölemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

dostum bendede palio war.senin düşüncenle hareket edip 2 yıl once gittim piooner teyp we arkaya 10 cmlik piooner ve onceki kapılara 16lık sony aldım. ondeki kapılardaki ses iyileşti fakat arkadaki ses kesinlikle bir farklılık olmadı.hatta sesi acamıodum.cunku 10 cm lik pioonerlar kaldırmıodu. sonra ümraniyede arkaya mdf yaptırdım.üstünede 200wattlık piooner ovalden taktım 2 tane.. ses ne oldu dersen anfisiz canawar oldu..

benim düşüncem arkaya mdf falan kestirmiceksen yolda cukura falan girdigin zaman hata vermeyen pioonerdan daha düşük fiyatlı ürünleri tercih etmen.yoksa arkadaki 10 cmlik pioneer ile istedigin verimi kesinlikle alamazsın. bide onları sökmesi takması çok büyük derttir. benden sölemesi

Anladım.Mdf olayını düşündüm ama kime kaç paraya yaptırılır bilmiyorum.Birde arka pandizot yerine mdf koyunca bagaj açılırken bagaj kapağıyla birlikte yukarı kalkmıyor değil mi?

• bagaj kapağı ile yukarı kalkmıyor maalesef.. eğer çocugun varsa yaptırma zaten.tehlikeli cunku herhangibir kaza anında arkada oturanlar için sorun teşkil edebilir.

mdf ise etrafda araba modifiye tesisatcılar warsa onlara sor nerde yaptırdıklarını.. tesisatcılarda mdfye 70-80 tl fiyat cekerken üstüne kar koyup cekiolar. sen 50 tlye yaptırabilirsin.istanbulda ümraniye tarafında hala kapanmadıysa bi yer war istersen tarif edebilirim.
  • Ben izmirdeyim.Pandizot işini araştırdım 200 liraya kadar fiyat çekiyorlar.Galiba sadece teybi ve ön hoparlörleri alıcam arka taraftaki hoparlör yuvası çok dar başka bir boyda hoparlör takmak imkansız.
  • Palio ya on kapi hoparlöru aldim 2000model aracim. İhtiyaci olan 17cm cok zor sigiyor, 16cm pionneer tam oturdu, se yeterli yuksek detay cok iyi, bas orjinalinde hic yoktu bunda eh işte. Vw de oldugu gibi sesi hizlandiracak toplayacak bas reflex yapacak bir duzen kapi icinde mevcut degil.

Arka koseler gitmis altina galiba 10-12cm bir patlak hop. Takiliydi onlari soktum. Yukariya philips ses sisteminden cikma zamaninda aldigim 15w rms hoparlöru taktim. Hoparlör kucucuk ama kabinli olduğundan arka koltukta bas daha iyi. Uyduruk kavai usb calar olmasina ragmen ses 30civari çok iyi cikiyor 34ten sonra dagilma basliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palio ya on kapi hoparlöru aldim 2000model aracim. İhtiyaci olan 17cm cok zor sigiyor, 16cm pionneer tam oturdu, se yeterli yuksek detay cok iyi, bas orjinalinde hic yoktu bunda eh işte. Vw de oldugu gibi sesi hizlandiracak toplayacak bas reflex yapacak bir duzen kapi icinde mevcut degil.

Arka koseler gitmis altina galiba 10-12cm bir patlak hop. Takiliydi onlari soktum. Yukariya philips ses sisteminden cikma zamaninda aldigim 15w rms hoparlöru taktim. Hoparlör kucucuk ama kabinli olduğundan arka koltukta bas daha iyi. Uyduruk kavai usb calar olmasina ragmen ses 30civari çok iyi cikiyor 34ten sonra dagilma basliyor.

https://store.donanimhaber.com/3a/6b/51/3a6b515ddc81143c9486caad66898f37.png

ÖN KAPILARA BUNU TAKTİM

Arka HOPARLÖR ALANLARİNİN USTE TARAFİNA, BAGAJ İCİNE DEGİL, BUNLARİN UFAK OLANLARİNDAN İKİSİNİ SİCAK SİLİKONLA YAPİSTİRDİM
    Ses bu ebatta alamiyacaginiz netlikte ve dibinde oturani rahatsiz etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 7 Haziran 2016; 22:38:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.