Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bekircifci

Sayın svideoz fz150'nin kutusundan neler çıktığını yazabilir misiniz size zahmet? Daha önemlisi; cihazın bazı tanıtım resimlerinde gördüğüm harici mikrofonun kutu içeriğinde olup olmadığını merak ediyorum.. Teşekkürler.

Kutudan batarya, şarj cihazı, askı, parasoley, lens kapağı, iki adet cd ve kullanım kılavuzu çıkıyor tanıtımda gördüğünüz harici mikrofon elbette yok tabi bunu isterdik ama malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Sayın svideoz fz150'nin kutusundan neler çıktığını yazabilir misiniz size zahmet? Daha önemlisi; cihazın bazı tanıtım resimlerinde gördüğüm harici mikrofonun kutu içeriğinde olup olmadığını merak ediyorum.. Teşekkürler.

Kutudan batarya, şarj cihazı, askı, parasoley, lens kapağı, iki adet cd ve kullanım kılavuzu çıkıyor tanıtımda gördüğünüz harici mikrofon elbette yok tabi bunu isterdik ama malesef.

Sağlık olsun :) Cevabınız için teşekkürler..

• quote:

kadıköy moda'dan yeni birkaç foto daha insan portresini işleyip raw'dan convert ettim ama daha yolun başındayım raw işleme zamanla daha iyi olacak elbet

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    kaliteden ziyade tema daha güzel açı yüzünden ağacı kadrajdan çıkartamadım
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

@svideoz,
    3. fotograftaki hayli yaşlı kişi ve yanındaki kedi muhteşem bir ikili olmuşlar. Bence çok anlamlı bir kare ve ben olsam bu fotografı NTV' den Oğuz Haksever' e gönderip yorumlatırdım. Fotografta ağaç gövdelerini kesip atıp halletmek kolayda sol altta SEK süt karton kutusu ile Erikli 5 kg su bidonunu ne yapacagız.
    İlk fotografınız gün batımı fotografında makina ağaç dallarına odaklamış ve arka plan biraz fluğ kalmış. Tabi bu durumda ama konu ağaç dalları olmuş. Bence eğer vurgulamak istediğiniz nokta gün batımı ise Biraz önegelip ağaç dallarından kurtulup makinayı ufka odakladıktan sonra tekrar geri gelebilirsiniz yada odaklanmayı tek nokta merkeze de alıp yapabilirsiniz. Çok noktalı odaklamanında zafiyeti bu oluyor.
    Birde fotografı işlerken kırmızıyı beyaz renkler beyazlaşana kadar azaltın. Orjinal çekimde renkler çok sıcak ve beyazlar çok belirgin pembeleşiyor. CMOS sensörün bir özelliği olsa gerek benim 40D ' de durum böyle yada firmalar yazılımlarında bunu tercih ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

kadıköy moda'dan yeni birkaç foto daha insan portresini işleyip raw'dan convert ettim ama daha yolun başındayım raw işleme zamanla daha iyi olacak elbet

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    kaliteden ziyade tema daha güzel açı yüzünden ağacı kadrajdan çıkartamadım

@svideoz,
    3. fotograftaki hayli yaşlı kişi ve yanındaki kedi muhteşem bir ikili olmuşlar. Bence çok anlamlı bir kare ve ben olsam bu fotografı NTV' den Oğuz Haksever' e gönderip yorumlatırdım. Fotografta ağaç gövdelerini kesip atıp halletmek kolayda sol altta SEK süt karton kutusu ile Erikli 5 kg su bidonunu ne yapacagız.
    İlk fotografınız gün batımı fotografında makina ağaç dallarına odaklamış ve arka plan biraz fluğ kalmış. Tabi bu durumda ama konu ağaç dalları olmuş. Bence eğer vurgulamak istediğiniz nokta gün batımı ise Biraz önegelip ağaç dallarından kurtulup makinayı ufka odakladıktan sonra tekrar geri gelebilirsiniz yada odaklanmayı tek nokta merkeze de alıp yapabilirsiniz. Çok noktalı odaklamanında zafiyeti bu oluyor.
    Birde fotografı işlerken kırmızıyı beyaz renkler beyazlaşana kadar azaltın. Orjinal çekimde renkler çok sıcak ve beyazlar çok belirgin pembeleşiyor. CMOS sensörün bir özelliği olsa gerek benim 40D ' de durum böyle yada firmalar yazılımlarında bunu tercih ediyorlar.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim manzarada öne gelip ağaçlardan kurtulma şansım yoktu zira parmaklık var ileri gitmem mümkün değildi.netlemeyi istedigim gibi ayarlayamadım tek nokta bu durumlarda daha avantajlı olacak doğrudur.raw foto üzerinde ve diğer fotolarda saturation ı %10 kadar arttırdım belki bu renk sapmasına neden olmuş olabilir dediklerinizi dikkate alacağım.

• Rica etsem; herhangi bir mağazada FZ150'nin indirime girdiği bilgisine ulaşırsanız, bu topik altından bildirir misiniz ? Teşekkür ederim
  • [simage] [img=http://img600.imageshack.us/img600/6969/p1000869t.jpg] [/simage]

İlk defa resim yüklemeye çalıştım. oldu mu acaba?
  • Resmin burada gözükmesi için ne yapmalıyım.
  • direk link : ....
    yazan yerdeki adresi kopyalayıp buraya yapıştırın ve [simage][/simage] kodu değil de [simage][/simage] kodunu kullanın, olması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

[simage]http://img840.imageshack.us/i/p1000961si.jpg/][img=https://store.donanimhaber.com/0d/cb/7e/0dcb7ef51365b684d947dc9ddef3077f.jpg [/simage]

Verdiğiniz linkin 2. bölümünü seçer ve yukarıda S image butonuna basarsanız (Ben anlaşılsın diye [simage].....[/simage] simgelerini aralıklı yazdım, Fotograf küçük ölçekte gözükür Tan ölçüye geçmek için isterseniz üzerine tıklar tam ölçekte görürsünüz.

[simage]https://store.donanimhaber.com/0d/cb/7e/0dcb7ef51365b684d947dc9ddef3077f.jpg [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ocak 2012; 18:57:07 >

•  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

Şimdi oldu galiba. Teşekkür ederim ilginize
  •  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
  • quote:

@ratsx, İlk fotografınız oldukça iyi ama 2. fotografı otomatik kipte f:3.3 diyafram s:1/4 sn çekim hızında ve 1600 ISO' da çekmişsiniz ayrıca elinizde titremiş ve bu titreme en azından makinanızın Power OIS titreşim giderme sisteminin kazandırdığı + stop değerlerinin dışına taşmış. Böyle sabit gece fotografları için A kipini kullanın ve düşük ISO' da 100-200 gibi bir değerde makina çekim hızını kendisi versin ve makinayı tripodla kullanın. bakın o zaman bu makina neler neler yaratacak. Asla AUTO modunu gündüz çekimlerinde bile kullanmayın. A veya S kipini seçin ve sürekli ışık-diyafram-çekim hızı ve ISO değerlerinin nasıl değiştiğini kavramaya çalışın hatta not tutun exif bilgilerine bakarak. Kolay gelsin.

• quote:

gece çekimlerinde olabildiğince f2.8 kullan. bu resimde misal 1/4 yerine 1sn ve iso-1600 yerine iso-100 yada iso-200 kullanıp makinayıda bir yere sabitlersen çok daha iyi sonuç alırsın iso-1600 de kumlanma son derece fazla olur!

• Sayın; bipekkan, svideoz
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Görüşlerinizi dikkate alacağım.
  • burada fz150+4gb sdkart+tripot 1352tl sitenin güvenilirliği bilmiyorum yalnız kapıda nakit ödeme şansıda var!

• Sayın svideoz yanılmıyorsam fotozeynep'te de fz150 +4 gb kart + tripod 1349 tl idi. O siteyi bilmem ama fotozeynep'in gayet güvenilir bir site olduğunu duydum. Bilgi için teşekkürler..
  • quote:

Sayın svideoz yanılmıyorsam fotozeynep'te de fz150 +4 gb kart + tripod 1349 tl idi. O siteyi bilmem ama fotozeynep'in gayet güvenilir bir site olduğunu duydum. Bilgi için teşekkürler..

Doğru fotozeynep linkini daha evvel paylaşmıştım diğer linkimde seçenek olsun diye ekledim.

www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Alışveriş | - - -
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=4280

• arkadaşlar,profosyonel değilim hatta amatör bile değilim bu konuda. panasonic tz 10 makinem vardı. açıkçası makineden hiç memnun kalmadım. ben mi yapamıyorum anlamadım ama her defasından çamur gibi fotoğraflar görmekten sıkıldım. 7 aylık bir oğlum var ve onun fotoğraflarını en iyi şekilde çekmek arada da videolarını kaydetmek istiyorum. ileride güzel bir hatıra kalması için. tz10 umu satıyorum. şimdi fz150 ilgimi çekti baya , sony nex 5 i de beğendim. açıkçası objektif değiştirmeyle uğraşamam kendimi biliyorum. o yüzden nex 5 bir adım geride ama sanki daha küçük fz150 den. tek derdim gerçekten net fotoğraf, bazen manuel de kullanıcam ama gerektiğinde de otomatik modda beklentilerimi karşılasın istiyorum. ne dersiniz?
  • @socialworker
    Size oğlunuzun fotoğraflarını çekmenize kit lens yeterli olacaktır. O sebeple Nex-5N'in lens değiştirilebilme özelliğini negatif olarak düşünmeyin. Çünki oğlunuzun fotoğraflarını ev içinde düşük ışıklı ortamlarda çekmek istediğinizde makinanın yüksek ISO değerlerindeki başarısı büyük önem arz edecektir. Bu durumda da Nex-5N önemli derecede öne çıkar.
    -
    Örnek inceleme test fotoğrafı karşılaştırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ocak 2012; 20:31:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.