Şimdi Ara

Panasonic HDC-TM700 İncelemesi, Amerikadan/GittiGidiyor'dan Sipariş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
1
Favori
12.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet o görüntülerebakıpta tm700 almaz kimse heralde. eğer o görüntüler gerçekse tm700 ü siliyorum hemen. görüntüyü koyan herkimse ya sonynin genel müdürü milleti tm700 den caydırmak için aynı görüntünün ayarıyla oynayıp tm700 diye komuş yada gerçekten arada bariz fark var. ayrıca sadece renk olarak değil görüntüye giren alan açısındandan sony bariz daha geniç açılı.

görüntülerde ciddi bir üstünlük farkı yok. aksine sony kameranın insan yüzü çekimleri resmen patlamış, gökyüzü de aynen patlak. panasonic'in çekimleri daha doğal. bir daha izleyin tarafsız gözle. auto modda değil de her iki kamerada da beyaz ayarı yapılsaydı da öyle görseydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Şu videoda, TM 700'ün tripodsuz zoom çekimi var. Eğer doğruysa müthiş bir makine. Bu sınıfta, böyle bir zoom ve denge başka makinede var mı acaba?

http://www.youtube.com/watch?v=xL5Q5JSJWBE&feature=related

Gerçekten hayran oldum ben de. O nasıl bir zoom'dur öyle.

• Arkadaşlar 2 aylık araştırma neticesinde aldığım 10 gündür kullanmakta olduğum makinadır kendileri. Bildim bileli Sony'den şaşmadım. İlk kez bu makina ile Sony den vazgeçtim. Kısaca fikrim. Mükemmel seçim olmuş.

- Görüntüler çok keskin. Netlik çok iyi
    - OIS yani titreşim önleyicisi müthiş. Yürürken full zoom ile yaptığım çekimler bile rahatlıkla izlenebiliyor.
    - Bildiğim kadarı ile Full Hd yani 1920x1080 progressive çekim yapan tek consumer kamera şu an.
    - Açar açmaz çekime girebiliyorsunuz. Açılışı çok hızlı
    - Düşük ışık performansı fena değil. Hafif çamurlanma var.
    - Geniş açı lens de aldım. Ama gerekde yokmuş.
    - Tek sıkıntı pil ömrü. Yedek batarya gerekebilir.
    - Amerikadan 817 USD'ye aldım. arkadaş getirdi.

Tereddütü olanlara kullanıcı özetidir.

- Video çekerken fotoğrafta çekseydi güzel olurdu.
    - Sonydeki GPS olsaydı güzel olurdu

Tek kötü tarafı bana yeni bir laptop aldıracak olması. Full HD çekimleri laptopumda işleyemiyorum çok kasıyor. i7 makina şart oldu.

• Oncelikle kamerayi iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.
    Bir sorum olacakti, viewfinder dan bakinca ne gorunuyor?
    SLR kameralar gibi direk cekilecek obje mi, yoksa LCD ekran mi var icinde?
    En cok ta manual focus ayari var, o hosuma gitti.
    Netligi elle ayarlamak kadar guzeli yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anycall

Arkadaşlar 2 aylık araştırma neticesinde aldığım 10 gündür kullanmakta olduğum makinadır kendileri. Bildim bileli Sony'den şaşmadım. İlk kez bu makina ile Sony den vazgeçtim. Kısaca fikrim. Mükemmel seçim olmuş.

- OIS yani titreşim önleyicisi müthiş. Yürürken full zoom ile yaptığım çekimler bile rahatlıkla izlenebiliyor.
    - Bildiğim kadarı ile Full Hd yani 1920x1080 progressive çekim yapan tek consumer kamera şu an.

Tek kötü tarafı bana yeni bir laptop aldıracak olması. Full HD çekimleri laptopumda işleyemiyorum çok kasıyor. i7 makina şart oldu.

yararlı bi özet anycall teşekkürler.

kamerayla ilgili iki takıldığım cevap bulamadığım soru vardı birine cevap vermişsin. görüntü çekerken aynı anda fotoraf çekemiyor? bu önemliydi benim için ki yokmuş bu özellik. kötü...

ikinci merak ettiğim zifiri karanlıkta infared night shot özelliği varmıdır? yani sıfır ışıklı ortamda siyah beyaz da olsa görüntü çekebilme özelliği. sony lerde olduğunu biliyorum. tm700 de bu özellikde yoksa malesef benim aradığım kameranın tm700 olmadığına karar vercem

• daha önce de söyledim tekrar edeyim:

makina video çekimi sırasında fotoğraf ÇEKİYOORRR :)
    ya benim ki bana özel ya da henüz bilmiyorsunuz :)

anycall şunu denermisin:

video çekimi sırasında şu tuşa dokun:
     Panasonic HDC-TM700 İncelemesi, Amerikadan/GittiGidiyor'dan Sipariş

zaten lcd ekranda fark edeceksin fotoğraf çekimi yapıldığını

ben 25 mayıstaki yukardaki post ta bunu cevaplandırmıştım
    ayrıca bkz hd writer dosyaları

sağ altta avchd azan video bir yanındaki fotoğraf. direk bu laptopu çekerken denedim

ama bu soruya final cevap olması bakımından akşam kamerayı kamera ile çekeceğim :)
    bu işlemi yaparken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesappho -- 3 Haziran 2010; 10:28:14 >

• aynen Canon HF S10'dada video çekerken o tuşa basarak fotoğraf çekiyoruz..

deneye deneye öğrenmek gibisi yok :-)))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesappho

daha önce de söyledim tekrar edeyim:

makina video çekimi sırasında fotoğraf ÇEKİYOORRR :)
    ya benim ki bana özel ya da henüz bilmiyorsunuz :)

anycall şunu denermisin:

video çekimi sırasında şu tuşa dokun:

zaten lcd ekranda fark edeceksin fotoğraf çekimi yapıldığını

ben 25 mayıstaki yukardaki post ta bunu cevaplandırmıştım
    ayrıca bkz hd writer dosyaları

sağ altta avchd azan video bir yanındaki fotoğraf. direk bu laptopu çekerken denedim

ama bu soruya final cevap olması bakımından akşam kamerayı kamera ile çekeceğim :)
    bu işlemi yaparken

Haklısın. Düz mantık güdüp kontrol bile etmemişim bu fonksiyonu. Şimdi denedim. Ok. Video çekerken fotoğraf çekebiliyor. Hatalı bilgi vermişim. Kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: laydin

quote:

Arkadaşlar 2 aylık araştırma neticesinde aldığım 10 gündür kullanmakta olduğum makinadır kendileri. Bildim bileli Sony'den şaşmadım. İlk kez bu makina ile Sony den vazgeçtim. Kısaca fikrim. Mükemmel seçim olmuş.

yararlı bi özet anycall teşekkürler.

kamerayla ilgili iki takıldığım cevap bulamadığım soru vardı birine cevap vermişsin. görüntü çekerken aynı anda fotoraf çekemiyor? bu önemliydi benim için ki yokmuş bu özellik. kötü...

ikinci merak ettiğim zifiri karanlıkta infared night shot özelliği varmıdır? yani sıfır ışıklı ortamda siyah beyaz da olsa görüntü çekebilme özelliği. sony lerde olduğunu biliyorum. tm700 de bu özellikde yoksa malesef benim aradığım kameranın tm700 olmadığına karar vercem

Nightshoot özelliği göremedim makinada. Ama sen bana güvenme başkasına da sor. :)) Bir önceki soruda çuvallamışım bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Oncelikle kamerayi iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.
    Bir sorum olacakti, viewfinder dan bakinca ne gorunuyor?
    SLR kameralar gibi direk cekilecek obje mi, yoksa LCD ekran mi var icinde?
    En cok ta manual focus ayari var, o hosuma gitti.
    Netligi elle ayarlamak kadar guzeli yok.

Renkli LCD var dostum. Özellikle yan panel güneşte çok yansıdığından viewfinder kullanmayı severim bende.
    Manuel focus süper gerçekten çünkü bazı planlarda auto focus netlemek istediğim yeri anlamıyor.

Hepsini geçim. Sadece Optik imaj stabilizatörü için bile bu makina alınır.

• böyle bir şey var sanırım ama denemedim :)
    http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/hs700_tm700_sd700/feature2.html

aslında böyle bir buton da olacaktı ama dediğim gibi zifiri karanlık çekimi yapmadım hiç. ama menülerde bu seçim vardı :).
    sonyninki gibi midir bilmiyorum.

eğer zaman bulursam bu akşam deneyeyim.
  • Bu aleti alım listeme ekledim.
  • quote:

Nightshoot özelliği göremedim makinada. Ama sen bana güvenme başkasına da sor. :)) Bir önceki soruda çuvallamışım bak.

aslında thesappho "video çekerken aynı anda fotoğraf çekme özelliği var" demişti. "hatta gülümseme özelliği ile otomatik de fotoraf çekebiliyo" demişti ama sen böyle bi özellik yok diyince sorma gereği duydum tekrar. neyse sonuçta bu özelliğinin olduğunu tespit ettikten sonra kalan night shot özelliğinide bi şekilde keşfedersek tm700 cü olabilirim.;)
    öte yandan night shot özelliği çok da olması gereken bi özellikmidir? onuda tartışabiliriz. yani tm700ün o kadar + sını bi özellik yüzünden silmek mantıklımıdır? bilmiyorum?
    gece zifiri karanlıkda da konulu kısa film tarzı bişeler çekmek isteyenlere yarayabilir. korku filmlerinde veya gece çekim yapılan belgesellerde işe yarayabilen bi özellik gibi. bu tür extra çekimlerin dışında kim zifiri karanlıkda nası bi video çekmek isterki:)

quote:

böyle bir şey var sanırım ama denemedim :)

aslında böyle bir buton da olacaktı ama dediğim gibi zifiri karanlık çekimi yapmadım hiç. ama menülerde bu seçim vardı :).

http://www.vidoemo.com/yvideo.php?i=dUp3U0VPcWuRpLVlKWjA&testing-nightshot-sony-trv138

bu linkte pc ekranı kapandıktan sonra oda zifiri karanlık oluyo ve night shot özelliği açılınca siyah beyaz da olsa gayet net görüntü çekilebiliniyo. bu tarz bi çekim yapabilirsen muhteşem olcak:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laydin -- 3 Haziran 2010; 16:51:18 >

• thesappho gönderdiğin bu link süper özetlemiş makinayı zaten. Fayda-maliyet-performans üçgeninde bu makina bu sene rakip tanımaz.

Laydin;

Bence nightshoot çok önemli bir özellik değil. Eski kameram Sony HDR-HC7 de bu özellik olmasına rağmen 4 yılda 2 yada 3 kez kullanmışımdır.
  • quote:

böyle bir şey var sanırım ama denemedim :)

site güzel...bu özelliklerde tm 700 ü üste çıkarmış.yalnız bu özellikler aynı anda hepsi çalışıyormu?yoksa Intelligent Scene Selector özelliğini ayrı,AF/AE Tracking modunu ayrı seçerekmi kullanıyoruz...aynı anda 2 mod veya daha fazla mod kullanılabiliyormu? yoksa ayrı ayrı mı kullanılıyor?
    birde ben sony hdr-cx 550 v almayı düşünüyorum ama tm 700 de hoşuma gitti.fiyat olarak tm 700 baya iyi.ama cx-550nin sitibilizatörü geliştirilmiş.bazı japon sitelerinde mükemmel iş çıkarmış.tm 700 le-cx-550 sitibilizatörü aarasında kıyaslama yaparmısınız.fikri olan arkadaşlarında cevaplarını bekliyorum

• bu arada DH video incelemesi yapmış :)

Video Inceleme
  • quote:

bu arada DH video incelemesi yapmış :)

Video Inceleme

tsheppo ya
    sony hdr-cx 550v ile panasonic tm 700 ü kıyaslarmısınız?
    bütün form arkadaşlarına bu soru
  • bana bir cx 550 vermen lazım :)

ben araştırmalara başlarken hep aklımda sony vardı. ne de olsa hep en iyiyi sony nin yaptığını düşünüyordum.
    ama şunu söyleyeyim bir süre sonra fark ettim ki panasonic ve canon olmazsa sony alırım :)

ama araştırmalarım sonucunda sony nin hiç bir handy cam i panasonic tm700 gibi değil. hangisi olursa olsun.

ama tabi bir de canlı görmek lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmandemirbas

quote:

bu arada DH video incelemesi yapmış :)

Video Inceleme

tsheppo ya
    sony hdr-cx 550v ile panasonic tm 700 ü kıyaslarmısınız?
    bütün form arkadaşlarına bu soru

KIYASLAMASI BURDA KARDEŞ

http://camcorder-test.slashcam.com/compare-604473516e3c48ce57e19cfb4e8ca0d4.html

• Orijinalden alıntı: thesappho

bana bir cx 550 vermen lazım :)

ben araştırmalara başlarken hep aklımda sony vardı. ne de olsa hep en iyiyi sony nin yaptığını düşünüyordum.
    ama şunu söyleyeyim bir süre sonra fark ettim ki panasonic ve canon olmazsa sony alırım :)

ama araştırmalarım sonucunda sony nin hiç bir handy cam i panasonic tm700 gibi değil. hangisi olursa olsun.

ama tabi bir de canlı görmek lazım :)
    [/quot

bu video da sitibilazatör çok muhteşem.sony hdr cx 550v
    http://www.youtube.com/watch?v=qL7CIxywdT0&feature=related

burda 3 farklı kamera gösterilmiş
    http://www.youtube.com/watch?v=96cJTA-6RdA&feature=fvw

burdada 2 sony karşılaştırılmış
    http://www.youtube.com/watch?v=hDpUiOmrKNk&feature=related

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.