Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şöyle söyleyeyim D850 dahi denemiş biri olarak şimdiye kadar malzeme kalitesi, sağlamlık ve elde verdiği hissiyat olarak X-H1 kadar iyi bir makina görmedim, Başka bir seviye gerçekten özellikle ben A6000'den geçtim ve oyuncak kullanmışım dedim kendi kendime  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

Güzel lensler geliyor evet ama dediğin gibi maalesef şu artlarda ulaşmak pek mümkün eğil istediğimiz her modele, Ya bir adet 12-100 ve bi prime eklemesi yaparım sonradan, Yada 12-40 ile başlarım duruma göre, EM1.M2 ilk seçenek olur tabi şuan için.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

1 2 gün kadar X-T3 kullanmıştım ama malzeme kalitesi Olympus un gerisinde hissettirmişti, X-T3 ü kullanan arkadaşıma niye böyle diye sorunca o da aynı sizin gibi sen X-H1 i dene bırak Fuji yi tüm makinalar arasında en tank gibi olanı X-H1 diyordu... Bakalım inşallah Em1.2yi satabilirsem bende deneyimleyebileceğim epey merak ettiğim bir makine.

12-100 de 12-40 da efsane lensler hocam ikiside üzmez kesinlikle.

Şuraya High Resulation ile çekilmiş bir albüm bırakayım keyifle izleyin hocam. Gerçi hesap sahibi çoktan Om-1 e geçti ama yine de önceden çektiği fotoğraflar halen efsaneler  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 27 Ağustos 2022; 23:45:2 >

• Merhaba arkadaşlar, em10 mark 3 makineyle aranıza katıldım. Üzerinde 14-42 kit lens var. Makineyi makro fotoğraflar çekmek için aldım. 60mm lens almak istiyorum fakat fiyatlar çok uçuk. 7artisans marka 60mm makro lens var fakat flickr üzerinden örnek fotoğraflara baktığımda keskinliği m.zuiko kadar değil. Bu konuda öneriniz nedir? 30mm alıp makro uzatma tüpü takarak mikro makro çekebilir miyim daha önce makine kullanmadım mobil olarak makro fotoğraflar çekiyordum bir hayli tecrübesizim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burak-82 kullanıcısına yanıt

Hem diğer gövdelerden %25 daha kalın hemde kaplaması 8M diye tabi edilen şekilde dayanıklı hocam, Tam bir Pro gövde herşeyi ile...

Böyle fotoğraflar görünce hayattan soğuyorum adamlar neler çekiyor biz 500T  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

• @Glorfindel1907 Sormayın hocam ya, 500T yi geçtim bizim insanım öyle çekimler yapıyorki hep 70 80 yaşlarında nineleri dedeleri çekiyorlar Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..  kafayı da tam kadraj yapıp yüzdeki sanki tüm çizgileri saymamızı istiyorlar, maksat ne bir türlü çözemiyorum  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

X-H1 i siz anlattıkça daha çok merak ediyorum bakalım kısmet artık

@çhela Öncelikle hoşgeldiniz hocam, tavsiyem bütçenizi olabildiğince zorlayıp Olympus 60mm macro almanız yönünde olur.

Çünkü Olympus'ta diğer makinelerde olmayan bir özellik var o da makine içinde dahili olarak Focus Stacking yapabilmek.

60mm ile çalışırsanız Photoshop vs uğraşmadan makine içinde 20-30 kare çekip bunu da otomatik stacking yaparak çok çok daha etkileyici makrolara ulaşabilirsiniz.

30mm de focus stacking destekliyor ama en son hatırladığım kadarıyla ikinci elde 30mm yoktu ve sıfır almanız gerekecek, bu durumda da şahsen sıfır 30mm fiyatına ikinci el 60mm almayı yeğlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 28 Ağustos 2022; 16:1:30 >

Hocam 2. El 60mm ile sıfır 30mm neredeyse kafa kafaya denk geliyor 60mm ile çekilen fotoğraflar çok hoşuma gidiyor temiz bir lens bulabilirsem onu almayı düşünüyorum.

Umarım denk gelir güzel bir makina hocam, Biraz ağır bir makina tabi ama verdiği hissiyat görmezden gelmemizi sağlıyor aynı zamanda  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

• Bulabildiniz mi 60 mm makro lens?

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Evet biraz zor oldu ama çok temiz bir lens buldum.

• Hayırlı olsun. Artık kolay kolay satmazsınız. Parasını ödeyerek bile lensler bulunmaz hal almış. Ben bile o sebeple lens satamıyorum. Sonra tekrar almaya niyetlensem bulamıyorum.

Valla sormayın bu ülkede hobi bile ciddi bütçe istiyor kolay kolay satmam gibi duruyor.

• tamrac 7x çantam var, bir büyüğü olsa daha iyi olurdu diye sıfır yada 2.el çanta bakıyordum. fujifilm in resmi satış sitesinde tamrac marka çantaların yurtdışı fiyatlarından da uygun olduğunu gördüm. örneğin velocity 8z v2.0 630tl, yurtdışında indirimli fiyatı 70dolar. ihtiyacı olanlar değerlendirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 30 Kasım 2022; 1:56:3 >
  • Olumpus m/43 sete sahibim. Lumix m/43 gövdelerde oly lenslerimi kullanabilir miyim? Lumix m/43 gövde öneriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turabi55 kullanıcısına yanıt

Kullanabilirsiniz. Neden lumix m43 peki? Bir de bütçe ne kadar?

Elimdeki lensler oly m/43. Seti elimden çıkarıp yeni bir başlangıç yapmak istemiyorum. Oly m43 lenslerimi de rahat kullanayım diyorum. Yeterli bütçem var.

• Arkadaşlar merhaba geçen sene bu zamanlar X-H1 ve XF16-55 setimi satmıştım, Şimdi yeniden bir makina alsammı diye düşünüyorum aklımda bir kaç model var tecrübe edinenlerden tasiyeler bekliyorum, Aklımdaki seçenekler şunlar;

E-M1 Mark II veya Mark III ( İkinci el veya Sıfır, Mark II Fiyat olarak 10-13K arasında)

E-M5 MARK II veya Mark III ( Fiyat olarak daha uygun ve iş görecek makinalar ama Gripli tutacak yok)

Panasonic Lumix G9 ( Araştırdığım kadarı ile kullanan hemen herkes tarafından çok sevilen bir makina 6 senelik ama özellik bakımından her fotoğrafçıyı tatmin edecek gibi )

Gövde tasarımı olarak en sevdiğim modeller E-M1 Mark III ve Lumix G9 ve bu iki makina birbirine denk sanırım bir kaç özellik olympus tarafında daha iyi tabiki ve güncel, Ama ikinci elde bulması sıkıntı ve fiyat olarak sıfır G9 kadar.

Kullanmak istediğim lensler başlangıçta bir adet makro ve tak gez şeklinde, Panasonic 14-140 çok iyi diyorlar ana 12-40 Pro ilk seçenek olur gibi.

Birde fuji tarafından X-S10, X-T200 veya X-T30 tarzı makinalarda olabilir ama önceliğim M43 sistemi denemek.

Sizler neler önerirsiniz.

Oo hadi bakalım sonunda sizi M43cü yapıcaz  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

Bütçe varsa E-M1 Mark 3 güzel bir seçim olacaktır. Alternatif olarak E-m1 mark 2 veya Em5 mark 3 olabilir ama E-M5 Mark 2 tavsiye etmem, daha önce kullanmıştım ama bence o kadar etmez, piyasası gereksiz pahalı… Daha ucuza E-M1 veya em10 serisi alınabilir.

Lens olarak da 14 140 güzeldir ama daha iyisi olsun derseniz 12-100 e bakabilirsiniz, o daha da muazzam bir lensdir. (Tabii parası da öyle :d)

m43 de şöyle bir handikap var, Body yükseldikçe imaj kalitesi aman aman fark etmiyor, çağ atlatmıyor, sadece daha iyi gövde daha iyi vizör vb özellikler geliyor. O yüzden şahsi tavsiyem sarı sitede epey ilanı olan em10 mark 3 14-42, 40-150mm almanız olabilir. Sistemi sevdikçe 12-40 pro gibi lenslere yükseltme yapmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

Deneyimlemek istiyorum hocam açıkcası M43 sistemi  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

E-M1 Mark 3 gerçekten çok iyi bir model her anlamda, İkinci el piyasası pek yok ve olanlarda çok pahalı maalesef o yüzden düşük ihtimal şuan için...

Lens olarak'da 12-100 evet belkide en iyi tak gez lens ama onun fiyatıda çok fazla zamanında alanlar çok şanslı :)

12-40 Pro veya 14-140 alıp yanına bir makro veya prime lensde güzel olabilir aslında.

Sigma 56mm f1.4 mft lensi de bir araştırın. Bu sistem için mükemmel bir lens bence. Gövde olarak bence en son em1 mark2 yada em5 mark2 yeterli. Daha fazlasının imaj getirisi yok fiyatı kadar. O parayı oense yatırmak daha iyi. En güzel seti söyleyeyim. Samyang 7.5mm f3.5 manuel lens, 12 - 40 f2,8 pro ve Sigma 56mm f1.4. 2 çarpanlı en güzel fiyat performans lensler bence.

Ben E-m1 Mark 2 den sonra X-T2 18-55mm 90mm F2 ve 35mm F2 ile bir Fuji set kurdum çok çok memnunum. Ama Olympus'dan da vazgeçemedim  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. 

E-M10 Mark 2 body ve 40-150mm R ile M43 e devam edip, Fujifilmdeki zoom açığımı buradan kapatmış oluyorum. (Ff 80-300 için Fujifilm de 55_200 almak yerine m43 de Em10. 2 + 40-150mm tercih ettim aslında, ve de hem daha hafif hemde daha keskin sonuçlar alıyorum)

Em10 Mark 2 kullanırken fotoğraf tarafında E m1 Mark 2 nin yoklugunu hissettiğim çok az durum oldu ama genel anlamda her ikisi ile de aldığım sonuçlar bana aynı gibi geliyordu. O yüzden de M43 de pahalı bir gövde almak yerine ucuz bir gövde alıp pahalı lensler almak çok daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.