Yaş 16 otopark'ta çalışıyorum araba başı 10 tl alıyorum gün boyu kalıyorlar fiş kesiyorum belediye fişi (BLD otoparkı) bazen fiş almayanlar oluyor bende yazmıyorum parayı alıp cebe atıyordum pişmanım şimdi bu para çıkmadı benden ama çıkacağını biliyorum 100 küsür Tl attım cebe ama ne kadar attığımıda bilmiyorum yediklerimde vardır 30-45 falan artık ben maaşımı alınca 150 Tl gibi bir miktarı fakir bir aileye vermeye düşünüyorum bi abime söylemiştim o dedi bi aileye ver ramazan'da geliyo falan diye bugünde ablama dedim ablamda dedi günahsa onlarda günaha giricek bu sefer bilmiyorum dedi
Ne yapıyım bi yardım edin ben 1.800 tl ye gitar alacağım ondan çıkmasını istemiyorum töbe de ettim 5 gün önce daha yapmıyorum
ablan yanlış biliyormuş. onlar da günaha girer diye bir şey yok, çünkü olayın onlarla alakası yok. onlar sadece yardım alacaklar. abinin dediği gibi fakir bir aileye vermen en doğrusu bence
fakir biri olmaz yine günah kazanırsın git aldığın adama ver korkuyorsan başka biriyle yolla yada en olmadı habersiz bırak
adam öbür tarafta yakana yapışır anlamaz fakire verdim fln gerçekten tövbe ettiysen Rabbim yine öbür tarafta yardım ettiğin için yardım eder ama işini öbür tarafa bırakma
ne yap yap o parayı sahibine ulaştır rezil olmak pahasına işten atılmak pahasına ki atılmazsın korkma(Allah Yardımcın) zira öbür tarafta rezillik daha kötü...!
geri vermek hiç aklıma gelmemişti oldukça mantıklı
Adam değil ki arkadaşım otopark'ta tekim kimsenin haberi olmuyor yani 45 arabalık bir otopark plajın kenarında bir arazi yani
Otopark ise belediyenin zaten 10 ytl park ücreti aldırtarak milleti soyuyorlar
şimdi birinz öyle biriniz böyle diyor :S
yazık seni yetiştiren aileye oğullarının hırsız olduğunu bilseler ne hissederlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: .dolunay.
yazık seni yetiştiren aileye oğullarının hırsız olduğunu bilseler ne hissederlerdi.
ya bi git önemli olan yaptığın yanlışın farkına varmak aileye bağlama hiçbişeyi herkes kendi nefsinden sorumlu
arkadaş sen parayı kime veriyorsan ona ulaştır bilmiyorsan belediyeden tanıdıklarına sor tanıdık yoksa işi tatlılıkla çözebilecek birilerini ara bul ama bu işi hallet...!
ya bi git önemli olan yaptığın yanlışın farkına varmak aileye bağlama hiçbişeyi herkes kendi nefsinden sorumlu
arkadaş sen parayı kime veriyorsan ona ulaştır bilmiyorsan belediyeden tanıdıklarına sor tanıdık yoksa işi tatlılıkla çözebilecek birilerini ara bul ama bu işi hallet...!
Peki ben en iyisi o zaman fazladan fiş kesip parayı koyayım kesmediklerimi yani en iyisi öyle olacak
haram para ile hayır işlenmez. bi dahaki ay fazladan fiş kessen olmazmı?
quote:
Orijinalden alıntı: .dolunay.
iyi bir yorum değil bu. herkes yanlış yapabilir. önemli olan pişman olması, telafi etmek için bir şeyler yapmaya çalışması. ve bu çocuğun henüz 16 yaşında olduğunu da göz ardı etmemek lazım. senin düşüncenin aksine ben bu çocuğu tebrik ediyorum. çünkü yaptığını telafi etmek için yoğun çaba gösteriyor ve rencide edici yorumlar alma pahasına da olsa hatasını bu kadar insanla paylaşıyor
quote:
Orijinalden alıntı: uchihaitachi
haram para ile hayır işlenmez. bi dahaki ay fazladan fiş kessen olmazmı?
Elime para geçsin geçer geçmez fazladan fiş kesip şefe öyle vereceğim kimse anlamaz ama ayın 30 unda iş bitiyor o zamana kadar 150 tl bulmam lazım oda benim sorunum artık
fiş kesme bazı arabalara fiş kesmediklerinide cebe at cebe attığın paraylada bunu öde...!
Ben bu belediyeye ait otopark mevzusuna değinmek istiyorum.İstanbul'da otopark mafyası haberi yapan haberciler yalancıymış,her boş kaldırım kenarını sağolsun İspark kapmış,otopark mafyasının işlerini İspark engelliyor,ekmekleriyle oynuyor
quote:
Orijinalden alıntı: ScORphY
fiş kesme bazı arabalara fiş kesmediklerinide cebe at cebe attığın paraylada bunu öde...!
güzeldi
Dostum doğru yolu bulman çok güzel bir davranış tebrik ederim.
tekirdağlı robin hood efsanesini duymadın mı genç sen
quote:
Orijinalden alıntı: nerazzuri
tekirdağlı robin hood efsanesini duymadın mı genç sen
sarhoşmuş onun için öyle yapıyormuş biz tasvip etmiyoruz burdam rabin hunu
bişi olmaz belediyelerin yediği ile 1istanbul daha kurulurdu seninki neki...
+artık belediyeler tc tapulu arsaları bölüp parça parça başkasına satıyor bune ne demeli
quote:
Orijinalden alıntı: Gamorrah
Yaş 16 otopark'ta çalışıyorum araba başı 10 tl alıyorum gün boyu kalıyorlar fiş kesiyorum belediye fişi (BLD otoparkı) bazen fiş almayanlar oluyor bende yazmıyorum parayı alıp cebe atıyordum pişmanım şimdi bu para çıkmadı benden ama çıkacağını biliyorum 100 küsür Tl attım cebe ama ne kadar attığımıda bilmiyorum yediklerimde vardır 30-45 falan artık ben maaşımı alınca 150 Tl gibi bir miktarı fakir bir aileye vermeye düşünüyorum bi abime söylemiştim o dedi bi aileye ver ramazan'da geliyo falan diye bugünde ablama dedim ablamda dedi günahsa onlarda günaha giricek bu sefer bilmiyorum dedi
Ne yapıyım bi yardım edin ben 1.800 tl ye gitar alacağım ondan çıkmasını istemiyorum töbe de ettim 5 gün önce daha yapmıyorum
Çaldığın parayla gitar çalacak olman tuhaf.
çaldığın parayla gitar alıp çalmak günah değildir.