Şimdi Ara

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
24
Favori
89.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkelium

Batan gemi ne demek ? İngilterede, İnönü döneminde yaptırdığımız paraları taşıyan gemi naziler tarafından Yunanistan yakınlarında batırılır,
    denize saçılan ve batan gemiden çıkarılan paraların, ülkeye zarar vermesini engellemek için bu paralar tedavül ettirilmez,
    Yunan hükümetininde yardımıyla toplanmaya çalışılır, günümüzde bunlar görülmekte ve yine kolleksiyonerler tarafından toplanmaktadır,
    aşağıda konu ile ilgili ayrıntılı bir makale var, dikkat ederseniz benim olmayan tüm yazılar için kaynak veriyorum, bu yapılan çalışmalar emek ister,
    yazarın adını vermediğiniz durumlar etik değildir.

İngiltere'den yola çıkan ‘union jack’ bandralı (İngiliz bayrağının lakabı) YORKSHIRE isimli bir gemi Avrupanın bazı limanlarında mola verdikten sonra İstanbul'dan önceki
    son durağı Piraeus (Pire) Limanında bir mola daha verir. Artık iki haftalık yolculuğu sonunda İstanbul'a varmasına ve teslimatı yapmasına çok az kalmıştır.
    Teslim edeceği mallar Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti için İngiltere de bastırılan 50 kuruş ve 100 liralık banknotlardır.

16 Nisan 1941 günü (bazı kaynaklarda 7 Nisan 1940 olarak belirtilmiş) Piraeus limanında demirli YORKSHIRE gemisi ikmal hazırlıklarını tamamlar, mürettebat son
    durak olan İstanbul'a hareket için hazırdır, ama ne olursa o an olur ve İngiliz bayrağı taşıyan gemi birkaç dakika içinde Alman savaş uçakları tarafından kevgire çevirilir.
    Gemide dalgalanan 'union jack' bayrağı geminin sonunu hazırlamıştır. Yunanistan'a hava saldırısı düzenleyen Naziler kıyı boyunca tüm ticari gemileri bombardıman
    yağmuruna tutarlar. Birçok gemi gibi YORKSHIRE gemisi de İnönü resimli banknotları ile ağır ağır karanlık sulara gömülür.
    Bombardıman biter Nazi uçakları başka yerlere bombalar kusmak, başka hayatlara son vermek için yollarına devam eder. Tehlike geçip halk dışarı çıktığında
    limanda gördükleri manzaraya şaşkın bir şekilde bakarlar.

İnönü resimli Türk banknotlar Piraeus limanının sularını kaplamıştır. Haber kısa sürede tüm şehre yayılır. Manzarayı gören genç-yaşlı, çoluk-çocuk yüzlerce yoksul
    yunanlı çantalarla, torbalarla kendilerini suya atarlar, o dönemde Avrupa'nın en prestijli paralarına daha fazla sahip olmak için adeta birbirleri ile yarışırlar.
    Ne de olsa bu banknotlar o dönemki bütçesi 304.971.662 TL ve 1 doların karşılığı 1,32 Türk lirası olan bir ülkenin parasıydı. Yetkililer gelene kadar yağma tamamlanmıştır.
    Liman halkı bir gecede Türk Lirası milyoneri olmuş, saatler önce yaşadığı bombardımanın şokunu çoktan atmıştır. Beklide birçoğu bundan sonra yaşayacağı zenginliğin ve
    refahın hayalini kuruyordu.

Haber Ankara'ya telgrafla ulaştığında Başbakanlıkta derin bir sessizlik hakim olur, bu kötü haberi iletmek için dönemin başbakanı Refik Saydam İsmet İnönü'nün
    makamına çıkar ve konuyu aktarır. Geminin batması, banknotların sulara gömülmesi üstüne üstlük birçoğunun yoksul halk tarafından yağmalanması karşısında acilen
    karar verilmesi gereken bu konu ile ilgili olarak İsmet İnönü,

- "Yapılacak şey bellidir sayın başvekil, hükümetinizin yapacağı acil bir açıklama ile, bu banknotların tedavüle çıkışını iptal etmemiz gerekiyor. Halk burada sefaletten
    kıvranırken, çoluk çocuğumuzun kursağından geçmeyen bir gemi dolu para ile başka milletleri zengin edemeyiz. O gemideki bir tek banknot bile tedavüle çıkmayacaktır" der.

Bakanlar kurulu acil toplanır ve gereken açıklama yapılır.

Konu aynı zamanda Yunan makamlarına da bildirilir. Batıktan çıkarılan paralar Türk Hükümetine teslim edilir. Bu banknotlar daha sonra TC Merkez Bankasının kurduğu
    bir imha komisyonu tarafından İzmit SEKA kağıt fabrikasında imha edilir. (01/05/1955 Pazar)

Gelelim bu imhadan kurtulan banknotların hikayesine. O dönemin şartlarında iletişim şimdiki kadar gelişmiş değildi. Öyle ki Ankara Hükümetinin aldığı bir karar özellikle
    taşrada çok daha sonraları öğreniliyordu. Pire limanında halk tarafından yağmalanan banknotlarımız yunanlı ve gayrimüslim tüccarlar tarafından özellikle doğu illerinde
    yapılan alışverişlerle halka veriliyordu. O dönemde peş peşe tedavüle çıkan İnönü resimli paralar ile halkın kafası karışmış ve hangisinin geçerli hangisinin geçersiz olduğuna
    tam vakıf olamamıştır. Böylece bu banknotlar resmi olmayan şekilde halk arasında tedavül etmiştir. Bunun dışında İzmit SEKA fabrikasında bu banknotların imha komisyonunda
    bulunan Sn. Zeki Öndün'ün (Banknot Muhafaza Şefi) bahsettiğine göre (*), paralardan piyasaya sürülenler olduğu fark edildiğinde, yapılan araştırmada imha sırasında
    taş değirmenlerine giden su kanallarının duvarlarına yapışan birkaç paranın işçilerce bulunduğu ve piyasaya sürüldüğü anlaşılmıştır. 1945 yılına kadar Ankara Hükümeti
    piyasada dolaşan bu banknotların tamamını dolaşımdan çekebilmek için yoğun çaba sarf etmiştir.

Araştırma: Koray Tekay

Bu mesaja eklenen görseller:

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    çok güzel bilgiler teşekkürler.

• berkelium B kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz ile derneğe uğradım ve başkan bey ile tanıştım. Kendisi bilgili ve nezih bir beyefendi. Tekrar teşekkür ediyorum size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Tavsiyeniz ile derneğe uğradım ve başkan bey ile tanıştım. Kendisi bilgili ve nezih bir beyefendi. Tekrar teşekkür ediyorum size.
    arkadaşlar bende annemden para koleksiyonu aldım.annem zamanında toplamış ama evde sergileyeceği falan bir alan olmadığı için öylece duruyormuş.Şimdi benim öğrenmek istediğim bu paraları nasıl saklayabilirim ve paraları nasıl temizlerim(tabi buna ihtiyaç var mı yada yapılabilir mi bilmiyorum) yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

arkadaşlar bende annemden para koleksiyonu aldım.annem zamanında toplamış ama evde sergileyeceği falan bir alan olmadığı için öylece duruyormuş.Şimdi benim öğrenmek istediğim bu paraları nasıl saklayabilirim ve paraları nasıl temizlerim(tabi buna ihtiyaç var mı yada yapılabilir mi bilmiyorum) yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Dikkat ederseniz ben paraları çıplak elle dokunmayın eldiven kullanın diye yazdım, para kesinlikle temizlenmez kolleksiyon değeri kalmaz zaten bunu anlarız,
    bu yüzden sakın dokunmayın.

Paralarınızı saklamanız için gerekli kapamaları resimleriyle yukarıdaki mesajlarda yayımladım, yapmanız gereken;
    1 Konunuz ile ilgili kaynak bulmak
    2 Kapamaları alıp yerleştirmek, paralarınız kötü kondisyonda ve değersiz ise
    GittiGidiyor
    Madeni para föyleri, Optima M54, azami 20 mm çap Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/koleksiyon/madeni-para-foyleri-optima-m54-azami-20-mm-cap-204879352
    bunlardan kullanabilir, ya da basitçe torba içinde saklayabilirsiniz.
    Yine kağıt ve değersiz ise kitap aralarında saklayabilirsiniz.
    3 Tasnif edip benzerleriyle bir yerde tutmak.

Ben az nadir ve kondisyonu iyi olmayan paraları kağıt kapamalara, nadir ya da tüm iyi kondisyonlu paraları plastik kapamalara koyuyorum.

• quote:

Dikkat ederseniz ben paraları çıplak elle dokunmayın eldiven kullanın diye yazdım, para kesinlikle temizlenmez kolleksiyon değeri kalmaz zaten bunu anlarız,
    bu yüzden sakın dokunmayın.

Paralarınızı saklamanız için gerekli kapamaları resimleriyle yukarıdaki mesajlarda yayımladım, yapmanız gereken;
    1 Konunuz ile ilgili kaynak bulmak
    2 Kapamaları alıp yerleştirmek, paralarınız kötü kondisyonda ve değersiz ise
    GittiGidiyor
    Madeni para föyleri, Optima M54, azami 20 mm çap Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/koleksiyon/madeni-para-foyleri-optima-m54-azami-20-mm-cap-204879352
    bunlardan kullanabilir, ya da basitçe torba içinde saklayabilirsiniz.
    Yine kağıt ve değersiz ise kitap aralarında saklayabilirsiniz.
    3 Tasnif edip benzerleriyle bir yerde tutmak.

Ben az nadir ve kondisyonu iyi olmayan paraları kağıt kapamalara, nadir ya da tüm iyi kondisyonlu paraları plastik kapamalara koyuyorum.

Alıntıları Göster
    Son 6 Osmanlı madeni paraları 2 döneme ayrılır, tashih_i sikke sonrası ve öncesi dönemler, öncesinde para pulu iptidai yöntemlerle basılırken
    sonrasında modern basım tekniklerine geçilmiştir.

Tashih_i sikke öncesi para birimleri altın olarak 20 kuruş-10 kuruş-5 kuruş memduhiyeler-yarım zer_i mahbub, 20 kuruş memduhiye 1.6 gramdır.
    Gümüş olarak 6 kuruş-3 kuruş-1.5 kuruş-20 para-10 para ve 1 para dır. 6 kuruş 12.4 gr dır. Bu paralarda ağırlık standart değildir.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

• quote:

Son 6 Osmanlı madeni paraları 2 döneme ayrılır, tashih_i sikke sonrası ve öncesi dönemler, öncesinde para pulu iptidai yöntemlerle basılırken
    sonrasında modern basım tekniklerine geçilmiştir.

Tashih_i sikke öncesi para birimleri altın olarak 20 kuruş-10 kuruş-5 kuruş memduhiyeler-yarım zer_i mahbub, 20 kuruş memduhiye 1.6 gramdır.
    Gümüş olarak 6 kuruş-3 kuruş-1.5 kuruş-20 para-10 para ve 1 para dır. 6 kuruş 12.4 gr dır. Bu paralarda ağırlık standart değildir.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Osmanlı paralarında kullanılan madenler
    1 Altın
    2 Gümüş
    3 Bakır
    4 Nikel dir.

Altın para ayarı 22, gümüş ayarı 830 dur, üst ayarı tamamlamak için bakır nikel bilumum madenler kullanılır.
    Tsö bir gümüş parayı temizlerseniz içindeki bakır alaşımını kusar para turuncuya döner, sakın derim.

Bilyon: Çok bakır az gümüş karışımlı paralardır.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

• quote:

Osmanlı paralarında kullanılan madenler
    1 Altın
    2 Gümüş
    3 Bakır
    4 Nikel dir.

Altın para ayarı 22, gümüş ayarı 830 dur, üst ayarı tamamlamak için bakır nikel bilumum madenler kullanılır.
    Tsö bir gümüş parayı temizlerseniz içindeki bakır alaşımını kusar para turuncuya döner, sakın derim.

Bilyon: Çok bakır az gümüş karışımlı paralardır.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Penez: Bunlar takı amaçlı kullanılan görüntüsü nedeniyle altın paralarla çok karıştırılan pirinç mamulu objelerdir, çeşit çeşit ve boy boydurlar.

Tsö sonrası paralarla devam edeceğim, eski konularla ilgili yeni birşeyler aklıma gelirse yukarıdaki mesajlara ekleyip düzelteceğim.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

• quote:

Penez: Bunlar takı amaçlı kullanılan görüntüsü nedeniyle altın paralarla çok karıştırılan pirinç mamulu objelerdir, çeşit çeşit ve boy boydurlar.

Tsö sonrası paralarla devam edeceğim, eski konularla ilgili yeni birşeyler aklıma gelirse yukarıdaki mesajlara ekleyip düzelteceğim.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Son 6 padişah dönemi Osmanlı paraları Mısır, Tunus, Kostantiniyye ve Bağdat için bastırılmıştır, Kaşgar paraları da vardır ama bunları Osmanlı bastırmadı
    çünkü Osmanlıya ait bir bölge değildi yine de üzerlerinde dönemin padişahlarının ismi yazar, çünkü Osmanlı himayesindedir.
    üzerinde Edirne, Bursa, Kosova, Manastır ve Selanik darp yazan seyahat olarak nitelendirdiğimiz paralar Kostantiniyye de basılmıştır , seyahat paraları ve özelliğini sonra tartışacağız.

Bugün tashih_ i sikke sonrası Kostantiniyye basımı paraları inceleyelim.

Abdulmecid padişah döneminde altın 25 kuruştan başlayan birimler 50-100-250 ve 500 kuruşluk birimlere kadar çıkar,
    gümüş paralarda ise en büyük birim 20 kuruşluk mecidiyedir.
    24 gram 830 ayar gümüşten oluşan mecidiye son padişah dönemi de dahil mecidiye olarak adlandırılır sadece başına dönemim padişahının ismi de gelir, Vahdettin mecidiyesi gibi.

10 kuruş-5 kuruş-2 kuruş-1 kuruş ve 20 paralık gümüşler diğer birimleri oluşturur. Para birimi sadece 20 para üzerinde yazar, diğerlerinde yazmaz boyutlarından anlarız.

Bakırlar ise 40 para-20 para-10 para-5 para ve 1 paradır. Abdulaziz dönemi 20-10 ve 5 paralık birimlerin üzerinde '' Der saadete mahsustur '' yazar.

Kostantiniyyede nikel paralar V. Mehmed Reşad döneminde kullanılmaya başlanmıştır. 40-20-10-5 paralar nikel birimlerdir, piyasada en fazla görbileceğiniz paralar bunlardır.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

• quote:

Son 6 padişah dönemi Osmanlı paraları Mısır, Tunus, Kostantiniyye ve Bağdat için bastırılmıştır, Kaşgar paraları da vardır ama bunları Osmanlı bastırmadı
    çünkü Osmanlıya ait bir bölge değildi yine de üzerlerinde dönemin padişahlarının ismi yazar, çünkü Osmanlı himayesindedir.
    üzerinde Edirne, Bursa, Kosova, Manastır ve Selanik darp yazan seyahat olarak nitelendirdiğimiz paralar Kostantiniyye de basılmıştır , seyahat paraları ve özelliğini sonra tartışacağız.

Bugün tashih_ i sikke sonrası Kostantiniyye basımı paraları inceleyelim.

Abdulmecid padişah döneminde altın 25 kuruştan başlayan birimler 50-100-250 ve 500 kuruşluk birimlere kadar çıkar,
    gümüş paralarda ise en büyük birim 20 kuruşluk mecidiyedir.
    24 gram 830 ayar gümüşten oluşan mecidiye son padişah dönemi de dahil mecidiye olarak adlandırılır sadece başına dönemim padişahının ismi de gelir, Vahdettin mecidiyesi gibi.

10 kuruş-5 kuruş-2 kuruş-1 kuruş ve 20 paralık gümüşler diğer birimleri oluşturur. Para birimi sadece 20 para üzerinde yazar, diğerlerinde yazmaz boyutlarından anlarız.

Bakırlar ise 40 para-20 para-10 para-5 para ve 1 paradır. Abdulaziz dönemi 20-10 ve 5 paralık birimlerin üzerinde '' Der saadete mahsustur '' yazar.

Kostantiniyyede nikel paralar V. Mehmed Reşad döneminde kullanılmaya başlanmıştır. 40-20-10-5 paralar nikel birimlerdir, piyasada en fazla görbileceğiniz paralar bunlardır.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Güzel konu tebrikler, fırsat buldukça takip edeceğim. Hellenistik, Roma ve Bizans Sikkeleri de konunun kapsamına giriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 24 Şubat 2016; 10:40:46 >

• Tebrikler emek harcanmis konu için.

Bisey soracagim ; cumhuriyet döneminde cikan bir para vardi madeni ve nadir.hatirliyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bde

Tebrikler emek harcanmis konu için.

Bisey soracagim ; cumhuriyet döneminde cikan bir para vardi madeni ve nadir.hatirliyor musunuz ?
    Bahsettiğiniz konular 2863 numaralı kanun ile sınırlandırılmış olduğu için sadece, müzelere kayıtlı resmi kolleksiyonerler bu tip paraları toplayabilir.

Cumhuriyet döneminde 5 tane çok çok nadir para vardır.

1926 nikel 25 kuruş
    1928 bronz 100 para
    1928 bronz 5 kuruş
    1928 bronz 10 kuruş
    1948 pirinç 1/2 kuruş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 24 Şubat 2016; 19:20:57 >
  • quote:

Bahsettiğiniz konular 2863 numaralı kanun ile sınırlandırılmış olduğu için sadece, müzelere kayıtlı resmi kolleksiyonerler bu tip paraları toplayabilir.

Cumhuriyet döneminde 5 tane çok çok nadir para vardır.

1926 nikel 25 kuruş
    1928 bronz 100 para
    1928 bronz 5 kuruş
    1928 bronz 10 kuruş
    1948 pirinç 1/2 kuruş.

Alıntıları Göster
    internet üzerinden cumhuriyet dönemi madeni para satışı yapan siteler var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

internet üzerinden cumhuriyet dönemi madeni para satışı yapan siteler var mı acaba ?

http://peramezat.com/mezat/275/numismatik-muzayedesi-3
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

http://peramezat.com/mezat/275/numismatik-muzayedesi-3

Alıntıları Göster
    hocam çok güzel anlatmışsınız hi çalakam olmayna bir konu ama zevkle okudum tüm mesajları ayrıca kendi kolekiyonunuzuda burada paylaşırmsınıız merak ettim açıkcası

• zaftolga Z kullanıcısına yanıt
    Gitti gidiyor, fiyatlarına da bakmanız açısından uygun olabilir, ardından bir katalog alır ve müzayedelere katılmaya başlarsınız.
  • Cja kullanıcısına yanıt
    Maalesef edindiğim tecrübe gereği internetten bulduğum anonim para resimleriyle konuları anlatma taraftarıyım,
    zamanında iyi niyetli yaptığım paylaşımlar yüzünden kendi paralarımı bana satmaya çalışan tiplerle de karşılaştım.
  • quote:

Maalesef edindiğim tecrübe gereği internetten bulduğum anonim para resimleriyle konuları anlatma taraftarıyım,
    zamanında iyi niyetli yaptığım paylaşımlar yüzünden kendi paralarımı bana satmaya çalışan tiplerle de karşılaştım.
    Brockage (brokeıc okunur) dediğimiz hatalı para örneği, yazı ya da tura tek taraflı basılmıştır. Erörlü paraları anlatırken bunu atlamışım, gözüme çarpınca eklemek istedim.

• quote:

Brockage (brokeıc okunur) dediğimiz hatalı para örneği, yazı ya da tura tek taraflı basılmıştır. Erörlü paraları anlatırken bunu atlamışım, gözüme çarpınca eklemek istedim.

Alıntıları Göster
    Osmanlı dönemi Mısır eyaleti paraları;

Mısır paraları altın-gümüş-bakır-nikel madenlerinden yapılmıştır, altın ve gümüş oranlı Kostantiniye baskılara göre ayarı düşük ama daha ağırdırlar,
    örneğin Kostantiniye 5 kuruş 6 gram 830 ayarken, Mısır baskısı 7 gram ve daha düşük ayarlıdır. Mısır baskısı paraları çok daha estetik bulduğumu ifade edeyim.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 26 Mart 2016; 23:16:49 >

• quote:

Osmanlı dönemi Mısır eyaleti paraları;

Mısır paraları altın-gümüş-bakır-nikel madenlerinden yapılmıştır, altın ve gümüş oranlı Kostantiniye baskılara göre ayarı düşük ama daha ağırdırlar,
    örneğin Kostantiniye 5 kuruş 6 gram 830 ayarken, Mısır baskısı 7 gram ve daha düşük ayarlıdır. Mısır baskısı paraları çok daha estetik bulduğumu ifade edeyim.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Mısır Osmanlı toprağı olduğu için yine ön kısmında Osmanlı padişahlarının tuğrası vardır,
    İstisna olarak Kavalalı sülalesinin bir teşebbüsüyle Avrupada 20 paralık bir birim bastırılmışsada piyasaya verilmeden eritilmiştir, günümüze çok az örnek kalmıştır oldukça nadirdir.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 3 Temmuz 2017; 13:2:24 >

• quote:

Mısır Osmanlı toprağı olduğu için yine ön kısmında Osmanlı padişahlarının tuğrası vardır,
    İstisna olarak Kavalalı sülalesinin bir teşebbüsüyle Avrupada 20 paralık bir birim bastırılmışsada piyasaya verilmeden eritilmiştir, günümüze çok az örnek kalmıştır oldukça nadirdir.

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN

Alıntıları Göster
    Mısır eyaletine ait paraların bir kısmı Paris te basılmıştır bunlar muntazam kesimli modern paralardır, Parisi denir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.