Şimdi Ara

PARAGRAF NETLERİM ARTMIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
19.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Henüz istediğim neti elde edemedim ama olay soru türüne göre paragraf-şıklar-soru kısımlarını hangi sırada okuduğuna bağlı gibi.

Bir de her konuda derin düşündüğüm için, dışarıdan alakasız görünecek yargılara varabiliyorum. O yüzden odun gibi; paragraf yazarının bakış açısıyla düşunmek, bu şekilde çözdüğün soruda şıkkı değiştirmemek önemli gibi. Yoksa çok yanlışım çıkıyor.

Kitap okumak ne kadar etkili bilmiyorum, eskiden 6 saat aralıksız kitap okuduğumu bilirim fakat geçen yıl vaktimi çalar diye bıraktım, galiba hata ettim. Faydalı gibi görünüyor ama şu açıdan düşundüm bir de: Paragraf sorusunda bir yazı ve sizden istenen bir yargı var, kitapta ise sadece bir yazı var. Siz doğru ya da yanlış yargılar çıkarabilirsiniz okuduklarınızdan, ama bunu denetleyecek mekanizma yok. Soruda var. Cevap anahtarı ya da çözüm hata yaparsanız tokatlıyor. Yine de yanılıyor olabilirim.

Alışkanlığımı yeniden kazanmak için, Barış Özcan'ın Zinciri Kırma adlı videosu vardı oradaki gibi her gün en az 20-30 dk kitap okumayı hedefleyerek başladım.

Bir de fiilimsileri gördükten sonra dilbilgisinden istifa etmiştim, ama bu yıl dilbilgisini halletmek hedefim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 13 Ağustos 2017; 23:59:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• internationalrelations kullanıcısına yanıt
    ALES çıkmış sorularını ales kitaplarını da çözün hocam ben çözmediğime pişman oldum onları YGS-LYS paragrafları aynı bir süre sonra.
  • zamanında çok kitap okuyanlar paragraf bile çalışmıyor okuma ve anlama hızını arttır. çok rahat yaparsın.
  • Ygs 2017'de 39-1 Türkçe yaptım. Ben de senin gibiydim. Dil bilgisini hallettim ama paragraftan hep 5-6 yanlış yapıyordum. Sonra kendimi tam olarak odaklamaya çalıştım. Böyle paragrafı çözerken çok fazla zorladım kendimi anlamaya. Bu yaşıma kadar çok azkitap okudum. Bunun zararı da anlama sorunu işte. Bu yüzden anlamaya çalışmak için kendimi çol fazla zorladım ve son bir aya kadar hep 4-5 yanlış yaptım. Sonra yılmadan devam et. Konsantrasyonunu iyi ayarla. Fullememek içten bile değil. Tek yanlışımı da okuma hatasından dolayı yaptım. Bir de endemik 15'li Türkçe bölüm denemesini öneririm. Tek çözdüğüm bölüm denemesi buydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.