Şimdi Ara

PARALEL EVRENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

quote:

bir dergide okudum, bazi bilim adamlari yaptiklari bir bilgisayarin paralel evrenlerdeki bilgisayarlarla baglanti kurabildigini ve boylece normalden daha guclu bir islemciye sahip olabildigini iddia ediyorlar.yanilmiyorsam bunun dogru olabilmesi icin paralel evrenlerdeki hersey birebir ayni olmali. yani en azindan bence

Hiç böyle birşey duymamıştım. Bana çok doğru bir bilgi gelmedi. Eğer "paralel hesaplama"yı kastediyorsanız bunun paralel evrenlerle hiç ilgisi yok. Yok başka birşeyse bu konuda bilgi edinebileceğimiz bir kaynak da rica edelim sizden

okudugum dergi almanca, ismi de;

welt der wunder
    konuyu aciklayan; adamin adi ise David Deutsch

David Deutsch'un web sayfası sanıyorum şurası:

http://www.qubit.org/people/david/David.html

Özellikle de İngilizce bilenler için şu yazı ilginç geldi:

http://www.qubit.org/people/david/Articles/PPQT.pdf

Almancam çok iyi değildir, o yüzden İngilizce kaynaklardan okumayı tercih ederim. Son verdiğim bağlantıdaki yazı epeyce bir felsefi içeriğe sahip ama bahsettiğin "paralel evrenlerde beraber götürülen hesaplarla" ilişkili birşey yok. Öte yandan "kuantum bilgisayarı" konusunun ne kadar "paralel evrenlerde hesapları birlikte götürme" kavramıyla ilişkili olduğu sorgulanabilir. Tanımı gereği paralel evrenler arasında herhangi bir bilgi akışı olmamalı. En azından kuantum mekaniksel olarak yorumumuz böyledir. Eğer bahsettiğin makalenin İngilizce versiyonu belirttiğim sayfada varsa bunu bana belirtirsen çok sevinirim. Şimdiden sağol...

• mfiz

bahsettigim dergi su an arkadasimda, haftaici dergiyi tekrar alip verdigin linkle karsilastirip sonrada cevabi yazarim, biraz gec olcak ama kusura bakma.

bi de su var ki once yazdiklarimin dogrulugu derginin ne kadar dogru yazdigina bagli cunku bu konuda yorum yapacak kadar bilgi sahibi degilim
  • quote:

mfiz

bahsettigim dergi su an arkadasimda, haftaici dergiyi tekrar alip verdigin linkle karsilastirip sonrada cevabi yazarim, biraz gec olcak ama kusura bakma.

bi de su var ki once yazdiklarimin dogrulugu derginin ne kadar dogru yazdigina bagli cunku bu konuda yorum yapacak kadar bilgi sahibi degilim

Tamamdır, şimdiden çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.